Opzoek naar nieuwe ski's

Beste wintersporters,

Helaas is afgelopen jaar de binding van mijn oude ski’s kapot gegaan en moet ik dus opzoek naar een nieuwe set.

Ik ben al een tijdje (online) aan het zoeken maar zou graag jullie advies mee willen nemen bij mijn definitieve keuze. Vanwege mijn beperkte budget van rond de €250 zoek ik met name binnen de overjarige modellen (of evt een jong gebruikte/demo ski). Uiteindelijk vind ik het erg lastig en te schatten welke ski de beste keuze is,omdat er vaak wat tegenstrijdige info op internet over de verschillende modellen is te vinden.

Ik ben 180cm lang, 68kg (sportieve bouw) en zit qua niveau (volgens https://www.wintersport.nl/forum/topic/118761) op 7 (richting 8 maar niet technisch op buckel en diepsneeuw) en hoop ooit nog 8 te kunnen worden.

Ik ski bijna altijd op de piste, soms een klein stukje naast de piste om te expirimenteren. Anderen die mij zien skieen omschrijven mij stijl als relaxed/lui, ik probeer bochten te carven maar wil hier nog wel in verbeteren (Bij lastigere omstandigheden). Met name een goede kant grip bij harde/ijzige piste zou ik een pluspunt vinden en heb geen duidelijke voorkeur voor lange of korte bochten.

De deals die ik na lang zoeken komen allen van ekosport.nl , het zoeken op de duitse sites die op het forum worden genoemd en ebay heeft bij mij in iedergval weinig opgeleverd :-(.

HEAD SUPREME INSTINCT + PR 11 2016 (lengte 170)
http://www.ekosport.nl/head-supreme-instinct-pr-11-16-p-9-43…

FISCHER PROGRESSOR 800 WHITE + RS11 2015 (lengte 175)
http://www.ekosport.nl/fischer-progressor-800-white-rs11-15-…

FISCHER MOTIVE 76 PR + RS11 PR 2015 (lengte 175)
http://www.ekosport.nl/fischer-motive-76-pr-rs11-pr-15-p-9-1…

Ik ben benieuwd naar jullie ideen en ook hoor ik het graag als ik er helemaal naast zit!

Bedankt, groeten Ralf

Voor goed en gedegen advies moet je bij @GiGi zijn, die heeft mij en vele anderen al van uitgebreid en onafhankelijk advies voorzien.

Wat ik je even als tip wil geven is dat Duivesteijn dit weekend zijn final sale houdt en dat daar dus misschien nog wel wat voor je op de site/in de winkel staat!

Succes met je zoektocht :)

*bericht bewerkt door Jeffvdv op 23 sep 2016 22:13

🎿🌨 Just go with the snoW 🌨🎿

Van die drie ski’s gaat de Fischer Progressor je de meeste grip, stabiliteit en vertrouwen geven; hij zou ook prima passen bij het niveau en de stijl die je beschrijft. De andere zou ik als optie schrappen omdat die het echt moeten afleggen op dat punt.

Oke super bedankt!

Als ik zo even kijk bij duivesteijn zie ik salomon xdrive 8.0 staan in mijn lengte, maar ik geloof dat dit een mindere ski is als de progressor.

Misschien heb je nog een tip waar ik nog niet aan gedacht heb @GiGi ?

De x-drive 8.0 (zonder toevoeging) zou ik niet nemen idd. Je budget is in dit geval een flinke beperking, maar met de Progressor 800 heb je zeker een goede ski hoor.

Sorry dat ik je nog een keer lastig moet vallen @GiGi , maar die progressors waren precies uitverkocht de volgende dag :-(.

Ik heb nu een leuke set Head intergrale 1000 (model 2015) gezien op 177cm. Denk je dat dit een geschikte ski is / ik deze aankan?

Er zijn nog al wat tegenstrijdige revieuws; de skibond zegt dat deze alleen maar wilt carven terwijl buitenlandse sites juist zeggen dat het een ski is die zowel “relaxed” als snel te skiën is.

Groeten Ralf

Relaxed vs snel heeft op zich niks met carven te maken. Ik ken ski’s die alleen maar willen carven, maar die echt niet leuk zijn als je er veel energie of snelheid in stopt. Daarnaast ken ik ook ski’s die heel snel te skiën zijn (als in: hoge snelheden), maar die net zo lief roetsjen als carven. Maar dat terzijde.

Die Head Integrale is, zoals bijvoorbeeld ook de i.Supershape-serie (waar het de budget-versie van is), een ski die eigenlijk maar één ding goed kan (makkelijk korte bochten carven, ook op lage snelheid omdat de ski het allemaal zelf doet), maar waar je zelf niet zo veel te beïnvloeden hebt. Als je wil ontwikkelen zou ik daar niet voor kiezen.

Ik zou nog even zoeken op Fischer Progressor F 17 (opvolger en qua karakter vergelijkbaar met de 800). Je kan er ook voor kiezen 280 euro te betalen voor een setje 800: https://www.3s-ski.de/fischer-allroundcarver-progressor-800-…

Ralf87
Ik zou gewoon doen wat GiGi zegt.
En vooral niet iets kopen wat 150 euro goedkoper is maar de verkeerde ski is.
Heb je in de praktijk niets aan.
Nog beter is de ski even in de sneeuw te testen alvorens je tot aankoop overgaat.Heel verhelderend hoor!
Ik zelf koop nooit meer een ski zonder een test ronde in de sneeuw.

Jullie hebben gelijk ik ga voor een van de progressors kijken!

Is er nog behoefte aan mijn ervaringen inde sneeuw voor toekomstige (be)zoekers op het forum?

Vast wel. Zeker opschrijven.

Zeker jou ervaringen even opschrijven.

De Progressor 800 staan nog wel bij http://www.sport-robl.at/de/demo1/ski-sets/fischer/fischer-p…, iets goedkoper zelfs, maar de verzendkosten zijn weer iets meer. Maakt het totaal tot een bijna gelijke prijs.
Nadeel van Sport-Robl is dat hij niet naar Nederland wil verzenden. Je hebt dus even een kennis over de grens (in Duitsland) nodig als tussenstation.

Na regen komt zonneschijn, na de herfst komt wintersport!

Super bedankt voor jullie hulp!

Er is echter een verassende wending… ik heb er nog even over nagedacht en toch besloten door te pakken en iets meer te investeren. Uiteindelijk nu via een mooie veiling op ebay de Progressor F19 uit 15/16 kunnen kopen maar ik zit met het dilemma over de lengte.

Helaas is de 177 niet meer beschikbaar, zouden jullie voor de 170 of de 182 gaan met mijn lengte en gewicht?

  1. Of laat ik het anders zeggen: zeker NIET de 170 (dat is echt zonde als je zo’n mooie ski veel te kort neemt).

de 177 is een populaire maat, dus bijna nergens meer te krijgen. Bij Bittl zie ik hem voor 400: https://www.sport-bittl.com/de/fischer-progressor-f19-ti-15-…

En ook nog bij een Nederlandse shop vor die prijs: https://www.vanbellen.nl/p/fischer-progressor-f19-ti-2016-17…

*bericht bewerkt door GiGi op 01 okt 2016 10:41

Vooral niet te lang nemen zou ik zeggen.Je wil ook Buckels leren skiën heb ik begrepen.ik heb vaak mensen tussen de Buckels zien wurgen met veel te lange ski’s.
Maar je bent goed bezig om iets meer geld uit te geven aan ski’s.Je kan in het uiterste geval 6 maanden effectief
op je ski’s skiën voordat de spanning eruit is.(bij goed onderhoud)
Kan je zelf uitrekenen hoeveel jaar je ermee kan doen.En dan valt het allemaal wel mee zou ik zeggen.

Ik heb slalomski’s van 170 (let wel: een stuk meer rebound dan de Progressors en full camber), dus een minder ‘spritzige’ ski nemen van die lengte als je iemand bent van dit formaat lijkt me echt heel erg zonde van je geld.

Als je een slalom ski wil, koop dan een slalom ski. Als je een allround pisteski wil met wat rocker erin en een constructie die hem veelzijdig maakt, doe die eigenschappen dan niet teniet door hem te kort te nemen (waardoor de ski alsnog onrustig wordt en inlevert op kantengrip).

Lees anders dit artikel maar eens, @Hooykaas: http://gigiski.com/alles-over-skilengte/

Plaats een reactie