Ip camera: foto op website (via SFTP)

Ik heb een ip camera, de meeste bezitters gebruiken de camera als beveiligingscamera, maar ik gebruik hem om elke vijf minuten vanaf mijn vakantiehuisje in Zwitserland een fotootje te maken van de omgeving. De foto wordt automatisch via FTP op mijn website gezet. Maar sinds een aantal maanden biedt mijn webhoster geen FTP verbinding aan maar uitsluitend SFTP. De software op de IP camera (Foscam 9805W) biedt geen SFTP functionaliteit aan en zal ook niet dmv een firmwareupdate de functie krijgen.

Ik heb €150 budget om een nieuwe ip camera te kopen, maar daar moet ik dan uit eindelijk wel automatisch een fotootje of kort filmpje mee kunnen plaatsen op een openbare hosting plek. Welke camera kan dit? heb jij er een die dit wel kan met SFTP? Tegenwoordig zijn er cloud-camera’s, die neem ik aan foto’s in “de cloud” plaatsen, maar zijn die foto’s ook te benaderen door mijn Joomla website? Of moet ik aan een heel ander systeem/software gaan denken?

Bij Foscam-Support krijg ik geen gewenst antwoord. Ook mijn webhosting provider weet geen oplossing.

Graag jullie hulp en advies!

Ik heb even snel wat gegoogled, maar tijdens dat zoeken dacht ik, volgens mij zoek je iets wat alle wintersportgebieden hebben, namelijk een webcam die foto’s maakt om de zoveel tijd :).

toen ik daar iets verder op ging zoeken vond ik of hele dure camera’s, maar ook oplossingen oo basis van een rapsberry pi. Ik heb geen idee of je een beetje een knutselaar bent, maar met zo’n custom oplossing kan je sowieso alles zelf regelen.

Anderzijds weet ik bijna zeker dat elke cloudcamera ook moet kunnen, bijvoorbeeld met iets als https://extensions.joomla.org/extension/dropbox-component/…, al denk ik dat de meeste cloudcameras ook wel sftp ondersteunen, maar dat heb ik niet verder uitgezocht.

Edit: het is toch wel vaak FTP alleen zie ik nu…

Edit2: misschien is het nog wel het makkelijkst om zo’n ontzettende cheapass hostingpakketje te nemen (vaak veel ruimte, veel dataverkeer maar erg traag), waar je ze dan met FTP opzet en via sftp weer afhaalt. Dat die tussenhost traag is, maakt dan niets uit. Ben je voor een paar euro per jaar klaar, maar het is wel een beetje suboptimale :).

*bericht bewerkt door Roy83 op 28 sep 2018 10:15

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Ik zat ook aan een Raspberry Pi te denken als tussenoplossing. Je doet dan FTP van de camera naar de Pi en de Pi doet SFTP naar je webhoster. Maar wat @Roy83 zegt, dat is wel een beetje knutselen.

Ik zat zelfs meer te denken aan de pi, maar dan als vervanging van de camera :). Maar dat hangt een beetje van de camera af, hangt ie buiten of binnen, maakt ie alleen overdag de foto’s etc.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Voor meer kans op een bruikbaar antwoord kun je dit beter posten op Tweakers forum denk ik

https://gathering.tweakers.net/forum/list_topics/103…

The older I get, the better I was

Zoals Tjeerd69 bedoelt, een Pi als proxy ertussen is wel een mooie oplossing. Dan hoef je niets aan de camera zelf te veranderen. Je kunt dan ook live meekijken over https i.p.v. http. Eventueel kun je ook de beelden op je Pi opslaan of distribueren met andere protocollen dan (s)ftp. Ik gebruik een oude NSLU2 op die manier en dat gaat prima.

Plaats een reactie