Heren-ski 'op de groei'

Dag iedereen,

Ik ben een sportieve man van 27 jaar, 1.93m groot en weeg 88 kilo. Ik heb op jonge leeftijd de basis van het skien aangeleerd gekregen, maar ben door omstandigeden sinds vorig jaar terug begonnen met skiën. Heb ondertussen al flink wat lessen genomen en ben niveau 6. Aangezien het huren van ski's aardig wat geld kost, had ik me graag een paar ski's aangeschaft. Nu is mijn vraag welke voor mij geschikt zijn? Ik ski enkel op de piste en vooral middellange tot lange bochten. Aangezien ik in de toekomst van plan ben nog veel les te nemen om te verbeteren zou ik wel graag van de eerste keer een deftig paar ski's kopen, dus een beetje 'op de groei' zodat ik binnen 3 jaar weer geen nieuwe moet kopen.
Momenteel had ik de atomic x9WB en de Nordica doberman spitfire 72 RB FDT op mijn lijstje staan. Weet natuurlijk niet of deze al voor mij geschikt zijn…
Budget - max 700 euro

Alvast bedankt!

Matthijs

Die nordica is te hoog gegrepen, dat zou ik niet doen. Daar moet je technisch echt een stuk verder voor zijn. De Atomic zou kunnen, moet je wel ff zoeken naar goeie aanbieding in de 176 maat.

Andere goede leerski’s:
Fischer progressor F19.
Elan amphibio 18ti (2020, voorgaande jaren 16ti)
Dynastar speedzone 12ti.

https://cdn.wintersport.nl/forum/26/bd689240547393f89a18ca74...
Ook op de groei gekocht.

Hey Elisabeth 101,

bedankt voor je reactie. De Elans die je voorstelde interesseren me wel. Nu botste ik mijn zoektocht naar deze Elans op volgend model:
https://www.skitreff.de/de/ski-sport/ski/sport-carver/elan-s…

Zijn dit dezelfde die jij voorstelt of zijn dit volledig andere?

Hoi de black editions zijn meen ik wat sportiever door toegevoegd carbon. @Hulst weet jij dit?

Deze bedoel ik en een dijk van een aanbieding:
https://www.duijvestein-wintersport.nl/elan-amphibio-18ti2-f…

@elisabeth101. Kende deze ook niet. Je vindt wat nadere uitleg op de website van Outdoorxl. Ik heb nog niet gekeken op de websites van Elan zelf, ga dat nog wel even doen. Speciale versie van de Amphbio, met vooral opvallende kleur. Ik weet niet of het de doorontwikkelde amphibio van de 18ti en de Wingman is. Ik had tot vorig jaar de 16ti, naar de 18ti is wel het nieuwe Amphibio.

Hen48

Wel een heel mooie aanbieding van Duijvestein.

Hen48

Als ik de beschrijving zie op de Duitse website is het qua uitrusting dezelfde als die van de 18ti2 met het nieuwste Amphibio systeem en dubbel “metaal”. Op de website van Elan zelf zie je de totale constructie mooi toegepast. Daar vind ik de black editons vermeld bij de insomnia, de ripstick en de Porsche. Ik denk dat de Duitse aanbieding en die van Duijvestein elkaar wat uitrusting betreft niet veel ontlopen, maar dat het een kwestie van kleur is. Wel een beetje verwarrend. Ik weet wel dat bij Outdoorxl ook het hele Elan gamma op de website staat. Misschien biedt dat nog wat meer helderheid. Er wordt ook wel gezegd dat de oude 16ti nu de 18ti is, maar de oude 16ti had ook nog het oude amphibio systeem. De nieuwe 18 schijnt wel gemakkelijker te skiën dan de oude 16.

Hen48

Heb hem nu ook gevonden bij OutdoorXL. Staat niet in het rijtje bij de Elans maar op het einde van de lijst na de Stockli’s. Afgepreisd maar nog wel stuk duurder. De Duitse aanbieding is wel van 18/19, deze wellicht nieuwer.
Uitrustingsniveau zal niet verschillen, wel de lengte.

Hen48

De black edition van de Ripstick 96 is niet gelijk aan de gewone Ripstick, hoor. Uit mijn hoofd zit daar een extra laag carbon in.

Ok, bedankt voor de verduidelijking.
Heb op mijn zoektocht ook volgend aanbieding gezien ivm de redster x9 wb:

https://www.snowcountry.nl/atomic-redster-x9-wb-x12-tl-gw-19…

Is dit prijsverschil tussen de Elans en deze Atomics gerechtvaardigd/normaal? Zijn het dezelfde type ski’s uiteindelijk?

Het zijn absoluut niet hetzelfde type ski’s hoor @matthijs93
Het prijsverschil is niet per sé gerechtvaardigd, maar de restwaarde van de Atomic is een stuk beter hier in NL

@Bennie welke denk je dat in mijn geval dan meest geschikt zijn?

Ik denk dat je met de genoemde Elans mooi uit de voeten kan, maar die moet je wel even proberen (als de baan weer open mag).
Een ski als de Nordica Spitfire Pro of een Atomic Redster G7, Head Wordcup Rebels iGSR, of de genoemde Dynastar Speedzone 12 kun je leuk mee skiën. De Salomon S/Max 10 is ook leuk overigens. Mocht je nog een andere kant op zoeken kan je een stapje makkelijker in gebruik gaan met bijvoorbeeld de Blizzard Firebird Ti, Fischer RC4 Speed, K2 Supercharger.

Ik denk dat je met de genoemde Elans mooi uit de voeten kan, maar die moet je wel even proberen (als de baan weer open mag).
Een ski als de Nordica Spitfire Pro of een Atomic Redster G7, Head Wordcup Rebels iGSR, of de genoemde Dynastar Speedzone 12 kun je leuk mee skiën. De Salomon S/Max 10 is ook leuk overigens. Mocht je nog een andere kant op zoeken kan je een stapje makkelijker in gebruik gaan met bijvoorbeeld de Blizzard Firebird Ti, Fischer RC4 Speed, K2 Supercharger.

Bennie op 19 mrt 2020 20:46

Slecht een paar opties😂

Edit: proberen is natuurlijk het beste!

Tsja, als ik dan kort door de bocht moet gaan: De Elan Amphibio 18Ti, K2 Supercharger of de Head WC Rebels iGSR, allen rond de 180cm lang. Moet allemaal onder de €400 euro te vinden zijn.
Voor het geld is https://www.duijvestein-wintersport.nl/fischer-rc4-superior-… in 180

*bericht bewerkt door Bennie op 20 mrt 2020 09:29

Hallo,

Ik bevind me in dezelfde situatie als Matthijs93 maar ben wel niveau 7. Was ook aan het kijken naar die elans en die redster x9. @Bennie Je zegt dat deze totaal verschillend zijn, wat bedoel je dan juist?

Redster X9s en Elan 18Ti komen al meer in de buurt. De X9WB is een beduidend vergevingsgezinder en slappere lat dan de X9s en nodigt minder uit om bij te leren. De Elan 18Ti is een redelijk stevige lange bochtenski, de X9WB een vergevingsgezindere bredere korte bochtenski. De X9s is een racemonster met relatief korte radius voor de meer gevorderde skiër, maar wel heel erg lekker. Alleen geen leerski. Tetugkomend, het is een prima ski hoor, die X9WB, maar voor het geld zijn er betere leerski’s die tevens vaster liggen op harde pistes.

@Chris85 Welke X9 bedoel je dan? De WB is dus een stap onder de Elan qua hardheid en is meer vergevingsgezind, de s is steviger en minder vergevingsgezind.
Bovendien zijn beide Atomics meer korte bochtenski’s dan de Elan Amphibio 18Ti.

@ Bennie bedankt voor de verduidelijking. Dan denk ik dat mijn keuze vast staat en ik voor de Elans ga kiezen als jullie zeggen dat ik hier een aantal jaar verder mee kan. 1.78 m is een goede lengte voor mij neem ik aan?
Als ik het goed begrijp schat je de Elan Amphibio 18Ti toch iets ‘hoger’ in als de X9WB?
En als blijkt dat de normale Elan Amphibio 18Ti eigenlijk dezelfde is al de ‘black edition’ die ik op de Duitse site had gezien ga ik voor deze kiezen omwille van de kleur. (vind ik iets tijdlozer vermits ik van plan ben er toch een aantal jaar op te skiën)

Black edition zou dus nog wat torsiestijver zijn aldus @DrPhil dan de gewone 18Ti

@Bennie. Dat ging over de Ripstick.

Hen48

Zo te zien voor alle black editions:
https://youtu.be/P5W4htcdMiU

https://www.snowcountry.nl/elan-amphibio-16-ti2-black-editio…
Op deze site staat letterlijk dat het gaat over de oude 16ti2, is deze dan ‘slechter’ dan de huidige 18ti2?

@Bennie ik had het over de redster x9wb ook. Maar zoals ik het begrijp is de Amphibio 18ti beter, meer geschikt voor mij.

https://www.snowcountry.nl/elan-amphibio-16-ti2-black-editio…
Op deze site staat letterlijk dat het gaat over de oude 16ti2, is deze dan ‘slechter’ dan de huidige 18ti2?

Matthijs93 op 20 mrt 2020 16:14

Zeker niet. De vraag is eerder of het extra carbon voor jou de ski niet te stijf maakt, daar de ski al behoorlijk stevig is. Verder is de 16Ti technisch gelijk aan de 18Ti.

https://gigiski.com/review-elan-amphibio-16-ti/

Deze had er wel geen hoge pet van op …

Gauw kopen dan 😜

Haha, heb mijn bankkaart al in de hand 😜
effe zonder zever, wat is jouw oprechte mening @DrPhil?

Ik heb een keer op de 16ti geskied. Toen vond ik het een erg stijve ski. Voor de rest heb ik er geen mening over. Ik kan je dus niet helpen.

Enige wat ik kan toevoegen hieraan is dat de reviewer een ski vaak snel als soft of doods wil markeren terwijl deze bij een actievere skistijl beter tot hun recht komen.
Wat mij betreft heb je aan de Elan 18Ti een ski waar je technisch lang op vooruit kunt.

@DrPhil. Dat was vast de oude 16ti die ik ook had, met dubbel metaal. De 18ti voelt (kennelijk heel) anders aan. En jij let er vast ook niet op dat er een linker en rechter ski is. En dan loop je een liesbreuk op. En natuurlijk doet je quarantaine er ook geen goed aan. Nog een week volhouden.

Hen48

Plaats een reactie