Coronamaatregelen Franse Alpen

Pieter23097616 september 2020 · 17:24

MONDKAPJES

Mondkapjes zijn verplicht op diverse plekken:

Busstations, treinstations en andere OVIn de wachtrij voor de liftenBij de skiverhuurBij de skipassen verkoopIn gemeenschappelijke ruimtes van je accommodatieAls je je verplaatst in ruimtes als restaurants. Bijvoorbeeld bij binnenkomst tot aan je tafeltje of als je naar het toilet gaat.Aan het begin en aan het einde van de skiles. Skileraren dragen altijd een mondmasker. Ook liftbedienden dragen een mondmasker.Dit geldt allemaal niet voor kinderen jonger dan 11 jaar ONTSMETTING

Overal zal je in Franse skigebieden ontsmettingsmogelijkheden vinden. De liften worden dagelijks ontsmet, net als gehuurde ski’s, schoenen, snowboards, stokken etcetera. Daarnaast blijft het devies om regelmatig je handen te wassen, te niesen en te hoesten in je elleboog.

De belangrijkste corona protocollen in de Franse skigebieden

RESTAURANTS EN ANDERE HORECA

Zoals gezegd is het dragen van een mondkapje in een restaurant verplicht als je je verplaatst. Daarnaast kun je alleen aan een tafeltje zitten en iets bestellen, zal er voor 1 meter tussenruimte worden gezorgd en daar waar een wand ter afscheiding geplaatst worden.

Bron: France Montagne

*bericht bewerkt door moderator (Yo-han) op 22 sep 2020 20:58: Verhuisd naar juiste subforum

Pieter23097616 september 2020 · 18:39

Plaats een reactie