Fins Lapland

Een droom komt uit. We gaan naar Fins Lapland, Levi.

We hebben nog 2 vraagjes. Hopelijk kan iemand ons helpen. Naast wat leuke excursies willen we ook gaan skiën in Levi. Materiaal huren we terplekke, maar we twijfelen over de skihelm. We kunnen nergens vinden of de huurhelmen (volwassenen en kind) een beetje ok zijn (hebben slechte ervaringen in Frankrijk). Wat is jullie ervaring? Zelf meenemen of gewoon huren net als de ski’s?

Zijn er naast de bekende excursies nog dingen in Levi die we echt gedaan, gezien of geproefd moeten hebben, ook geschikt voor 2 kinderen van 8 en 14?
We zijn benieuwd.

Groetjes en alvast bedankt.

Dat is echt een droom die uit komt! Ik vond het er fantastisch. https://www.wintersport.nl/skigebieden/levi/forum/topic/4759…

Met de bekende excursies (hondenslee, sneeuwscooter rijden, skiën/boarden, rendier farm) heb je al snel een volle week.
Het ijshotel is met kinderen een leuke toevoeging. Ook zag ik mensen op fatbikes fietsen door de sneeuw. (met extra dikke spike banden). Dat zag er leuk uit. Er lopen speciale sneeuwschoen routes door de bossen. (dat is toch wat leuker dan standaard wandelen voor de kinderen). Download een noorderlicht app zodat je weet wanneer er kans is. En de beste tip die ik kan geven is: rij de berg op als het noorderlicht komt! De top van de Levi ski berg is makkelijk bereikbaar met de auto. En bij noorderlicht zit je daar boven de nevel, rijbaanverlichting en bomen. Ideale plek om dit spektakel mee te maken. Veel plezier!

P.S. we hadden de helmen zelf mee. Ze zijn licht en volgestopt met sokken e.d. nemen ze niet veel ruimte in. We hadden zelfs onze eigen ski schoenen mee als handbagage. (daar past ook nog van alles bij namelijk)

sneeuw witje en de 7 bergen

De meeste mensen boeken de excursies bij de touroperator waarmee ze reizen (bijvoorbeeld TUI). Wij hebben de excursies zoals sleeën met huskies en rit met sneeuwscooter naar rendierenfarm bij de lokale Tourist Information geboekt. Bij hun was je voor het zelfde geld veel langer met de huskies of de sneeuwscooters op pad dan bij de excursies van TUI.

Het kantoor van de Tourist Information ligt bij de ingang van Levi iets buiten het dorp (aan de kant van het zwembad)

Een aanrader voor de lunch vonden wij de goedgevulde zalmsoep bij de het zelfbedienings restaurantje Ravintola Draivi onder aan de piste bij de golfbaan.

*bericht bewerkt door zenith op 19 okt 2021 13:03

Levi (het heet eigenlijk Sirkka) is een prima plaats om te verblijven. Een leuk centrum, een groot zwembad met sauna’s en pistes die niet vreselijk uitdagend zijn maar aardig voor een paar dagen. In Finse schoolvakanties kan het er erg druk zijn. Overal in Lapland is een groot aanbod van de gebruikelijke excursies zoals hierboven al genoemd. Zo ook in Levi. Bedenk wel dat de veelal dure excursies vooral snuffelexcursies zijn. Een beetje van dit en een kennismaking van dat. Twee uur snowscooteren of een rondje met een rendierslee waarvoor je dan een rendierrijbewijs ontvangt. Niet erg indrukwekkend. Beter is te kiezen voor minder excursies die langer duren. Bijvoorbeeld een hele dag met huskies of snowscooters.
Zoals hierboven aangegeven kunnen helmen opgevuld prima in de ruimbagage (koffers) mee.

Plaats een reactie