Huwelijksaanzoek

Dit onderwerp gaat over de bestemming Serfaus - Fiss - Ladis en Serfaus

Beste allemaal,

Na meer dan 8 jaar is het de hoogste tijd om mijn vriendin ten huwelijk te vragen. Nu zou ik dit graag op een bijzondere, niet al te cliché manier doen. Omdat wij allebei van wintersport en de bergen houden zou ik het graag aankomende januari tijdens de wintersport doen. Zelf zat ik in eerste instantie te denken aan een paraglide vlucht waarbij er een grote tekst op de grond gemaakt zou zijn, echter is dit lastig te plannen/uit te voeren omdat de wind bepaald op welke dag en tijdstip de vlucht plaatsvindt. Als tweede zat ik te denken aan hetzelfde principe, maar dan vanuit de skilift waarbij er iets in de sneeuw geschreven staat.

Mijn vraag is dan ook, hebben jullie wellicht tips of ideeën om het aanzoek op deze manier uit te voeren, of weten jullie andere leuke originele manieren om de grote vraag te stellen?

p.s. we gaan 15 januari een week naar Serfaus en we gaan samen met 2 vrienden die eventueel kunnen helpen. Mochten jullie mij in contact kunnen brengen met personen die er op dat moment zijn of kunnen helpen hoor ik het graag.

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 26 okt 2021 13:53

Beide leuke ideeën ik zou het aan de paraglide school vragen of zij niet een bepaald weiland kennen waar je dit wel in kan doen!
Let ook op dat je het op een plek doet waar andere wintersporters niet zomaar door alles heen skiën of lopen.

Click. Click. Peace

Mocht je er zelf niet uitgeraken, had ik dit gevonden: https://www.marryandmore.nl/hetjawoordgeveninoostenrijk/…
Op het eerste zicht lijkt dit enkel een huwelijksplanner, maar als je op de facebook pagina kijkt, doen ze ook huwelijksaanzoeken. Één post gaat ook specifiek over Serfaus: “Nieuwe liften '23/'24
In het mooie ski-gebied Serfaus-Fiss-Ladis daar wordt vanaf 2023 / 2024 deze nieuwste Komperdellbahn gondel gelanceerd.In dit gebied kun je niet alleen skiën, snowboarden of après-skiën, maar hier kun je natuurlijk ook trouwen of je aanstaande een huwelijksaanzoek doen.Handjes nodig bij de organisatie? Neem dan een kijkje op www.marryandmore.nl

Ik ken Serfaus niet, maar hebben ze nergens een mooie, knus chaletrestaurant op de berg met mooi uitzicht ? Die kan je dan een romantisch tafeltje vragen met het beste uitzicht, kaarsjes en bubbeltjes? Denk ik veel minder stresserend dan het paraglide idee :-D

Verder zou ik zeggen: hoor eens bij je accommodatie. Vermoedelijk zijn dit locals en zijn ze zelf of vrienden ook ergens op locatie ten huwelijk gevraagd.

Misschien niet zo avontuurlijk en wat te cliché dan wat je wil, maar je kan onderstaande ook bekijken: https://www.serfaus-fiss-ladis.at/de/Winterurlaub/Erlebnis-G…
Blijkbaar kan je voor 2 uur een kristal kubus reserveren voor een ontbijt / lunch met een 360 graden uitzicht op 2600 meter hoogte.

Je kunt er ook als 1e met de lift mee voor een “Ontbijt in de Genussgondel”, wellicht hier iets mee combineren.

Ik heb mijn vriendin ook ten huwelijk gevraagd, in Soelden. Hier hebben we elkaar ook ontmoet dus was een een-tweetje.

We waren op Nieuwjaarsdag met een groepje onderweg en ben zelf wat vooruit geskied om vervolgens op mijn knie te gaan met op de achtergrond onze favoriete hut en uitzicht! Dit zelf was al een hele ervaring.

We gaan ook trouwen in Oostenrijk, in januari en hebben Mirjam (van Marry&More) als weddingplanner. Ze heeft al enige ervaring en is zich de laatste jaren alleen maar meer aan het specialiseren in bruiloften (+randzaken) in Oostenrijk!

Je kunt ook nog vragen of je eens mee mag met een ritje in de pistebully!

De kristal kubus is een mooie locatie voor zoiets.
Ik weet niet waar je loge hebt maar je pension/hotel houder zou je met zulke dingen op weg kunnen helpen. Hij kent de locals en weet wie die in kan schakelen.

*bericht bewerkt door Snowball op 26 okt 2021 16:12

Ribbels, ribbels en nog eens ribbels....

Wij waren een paar jaar geleden getuige van een aanzoek “gewoon op het terras”, de tafel naast ons.
Is natuurlijk was gewoner, maar ik moet zeggen dat dat ook een happening was hoor. Onder luid applaus van alle aanwezigen, de bediening kwam direct met champagne naar buiten. Was heel leuk.

Bedankt voor de reacties en ideeën!
Inmiddels heb ik een response van het paraglide bedrijf, ze zeggen dat het zeker mogelijk is om het op deze manier te doen. Hoe precies weet ik nog niet maar ik heb ook al contact gehad met MarryAndMore (Als tip van @gast100) en zij was ook erg enthousiast om mij hierbij eventueel te helpen. Mochten er nog praktische tips zijn over hoe ik dit kan uitvoeren, hoor ik het graag!

Het is te hopen dat de ‘verloofde’ hier niet meekijkt, dan is de verrassing er af. Overigens, weleens aan een luchtballonvaart gedacht? Is super in de winterse Alpen, flesje champagne mee…

Life is what happens while you were checking your phone

Ga ‘s morgens vroeg met de Masner Express (prive pistenbully met 17 personen) omhoog voor een ontbijt op 2600m. Spectaculaire route en je komt vroeg aan in het Masner gebied, zonder de massa die later op de dag volgt. Succes verzekerd! =)
https://www.serfaus-fiss-ladis.at/nl/Wintervakantie/Genieten…

Ik heb mijn vrouw, lees toen vriendin, ten huwelijk gevraagd in: https://almdorf.com/holzknechthuette/?lang=en

Ze hebben daar een restaurant voor 2 personen met een top uitzicht en ook mooie almhutten met hot tub.

Het skigebied falkert is vlakbij.

*bericht bewerkt door Fanatix op 31 okt 2021 16:40

Wat gaaf dat je dit gaat doen!

Ik heb het ook gedaan, maar dan hier:

null

Mijn grote-vraag-momentje begon met de opmerking dat ik hier wel even een selfie wilde maken (op selfie stok of skistok) in deze prachtige omgeving (Hidden Valley Lagazuoi). Ik drukte op record om het verzoek op te nemen en begon een kletsverhaal over de prachtige omgeving en wat een lekker weer etc. etc. en ging zo vanzelf over op dé vraag.

Doe het op een zo normaal mogelijk moment. Zorg dat er zo weinig of helemaal geen elementen in zitten die de boel kunnen verstieren, je kiest een lekker zonnig dagje uit. Ik was ook voorbereid met een klein flesje champagne.
En doe het 's ochtends zodat jullie nog de hele dag in die fijne roes zitten.

Succes!

Plaats een reactie