Camping aan de Piste in Frankrijk

Goedenavond wie heeft de gouden tip voor een camping aan de piste in Frankrijk zonder dat dit een parkeerplaats is! Een camping zoals in Oostenrijk, helaas heeft mijn vrouw geen booster en die wel nodig vandaar onze vraag.

Grtz

Don

Hier heb jij vast wel tips voor toch @Evr66 ??

I can stick uphill ice, on my saucer...

http://www.camping-valcenis-savoie.com/fr/affiche.php…

Nog niet geweest, maar wel gezien van op de pistes.

La cluzas

http://www.campinglepontet.fr/

Direct aan de lift in Les Contamines

Hier heb jij vast wel tips voor toch @Evr66 ??

Shane op 16 dec 2021 21:18

Helaas @shane, niet direct aan de piste. Frankrijk veel gestaan in Bourg st Maurice en dan de funi omhoog naar les arcs. Zag van de week wel dat les menuires een caravaneige in het dorp heeft, zou moeten lukken. Italië kun je in antey (aosta) terecht, cabine naar een klein gebied naast de camping, anders valtournence 15 min met de auto. Pila heeft ook een camping naast de lift (op 1800).

In Oostenrijk is dit meer gemeengoed dan in fr. Heeft te maken met veiligheid, op veel plaatsen in fr onder aan de berg zijn campings niet toegestaan. Zomercampings wel maar die moeten dan buiten de zomer echt dicht.

Edwin van Riel

Camping in Les Menuires is een parkeerplaats.

In Alpe d’Heuz is er kampeerplaats en In La Plagne denk ik ook en beiden langs de piste

Montchavin (skigebied les arcs).

null

Edwin van Riel

In Les Menuires staan, vlak onder het centrum Croisette, zoals ik al vele jaren zie, enkel campers. Wel een terrein met alle voorzieningen. Met de stoeltjeslift Tortollet ga je er min of meer overheen. Wellicht dat @Skifan weet of je er ook kunt kamperen. Op 1800 m. ligt dat niet voor de hand, maar echte kampeerders denken daar misschien anders over.

Hen48

Waar @Hulst op wijst is eigenlijk een parkeerplaats voor campers waar ook caravans zijn toegestaan. Er is elektriciteit en een mogelijkheid om je chemisch toilet te legen.
Aan de andere kant van de Tortollet lift ligt een"echte"camping heel behoorlijk ingericht. Verblijf hier is voor leden van de GCU. Buitenlanders kunnen lid worden als ze Frans spreken en bereid zijn taken op de camping te doen.
Website van de camping: https://www.gcu.asso.fr/terrains/la-carte-des-terrains-de-ca…

bon ski

Super dank allen! Is nog een uitdaging om iets wat in de buurt van de Oostenrijkse campings te vinden.

Don

Ach, als je iets Oostenrijks zoekt moet je naar Oostenrijk. Ik vind een camping op 10 minuten van de lift ook wel best, maakt me niet zo veel uit.

Oorzaak zal ook wel deels zijn dat de Franse Alpen vaak wat ruiger zijn dan in Oostenrijk. In at eindigt het toch vaker met wat alpenweides die qua fysiek toch al aardig in de buurt van een camping komen itt de Franse Alpen waar het meteen wat ruiger is na het verlaten van de doorgaande weg

Edwin van Riel

Camping in Samoëns, pal naast de lift. Geen dalafdaling, maar wel geweldig skigebied en prachtig dorp: https://www.camping-samoens.com/nl-NL/index.aspx

Plaats een reactie