Skiliften frankrijk

Qwij zijn bezig om te kijken waar we 15 januari een week gaan skien. In eerste instantie dachten wij aan frankrijk maar als je naar bijvoorbeeld serre chevalier of flaine kijkt is maar de helft van de liften open. Is dit door de sneeuwcondities en wordt het dus na het weekend beter of komt dit door quarantaine van het liftpersoneel. Want dan kunnen we beter kijken voor zwitserland.

Iemand een idee?

*bericht bewerkt door saskiamorsch op 06 jan 2022 19:40

Soms komt het idd door sneeuw/weer condities, maar vergis je niet. Iedere kleine sleper telt mee en die zijn soms niet open, of er staan er twee naast elkaar waarvan er maar één open is.
Probeer dus op de interactieve kaarten te kijken (ouvertures) welke liften daadwerkelijk gesloten zijn.

In de Mauriënne vallei waren bij verschillende gebieden de meeste liften gewoon open, maar best veel pistes gesloten. Dat had te maken met slechte sneeuwcondities. Na het weekend zou het dus beter moeten worden. Heb niets gezien/gehoord van te weinig personeel. Daar zou ik dus niet vanuit gaan.

In montgenevre (nabij Serre chevalier) zijn het de sneeuw conditions. Hier mag wel weer iets vallen.

sneeuw witje en de 7 bergen

Ben nu zelf in Les Arcs. Begin van de week was het wat maal, maar nu is het weer prima. Zo goed als alles is open, alleen de top in La Plagne is dicht, maar die heb ik de afgelopen jaar vaker dicht dan open meegemaakt.

Plaats een reactie