Skiweek in Orelle en Valmeinier

Dag Allemaal,

Binnen enkele weken verblijven we met vier personen voor 6 skidagen in een dorpje in de Maurienne. Zowel Orelle (L3V) als Valmeinier (Galibier Thabor) is vlot te bereiken vanuit onze verblijfplaats. We zijn allemaal gevorderde skiërs die graag een hele dag op de piste staan.
Zijn er mensen die wat meer kunnen vertellen over L3V vanuit Orelle (is het de moeite om de volledige L3V pas te kopen, tot waar kan je comfortabel geraken, good to know’s,…). We moeten ook nog beslissen of we een zesdaagse pas kopen voor 1 gebied (L3V/Galibier Thabor) of losse pasjes voor de twee gebieden (is een stuk duurder maar misschien ook leuker). Wat is jullie mening/ervaring?

Alvast bedankt!

Wij hebben jarenlang vanuit de Maurienne vallei (Valfrejus) geskied in Les 3 Vallees via Orelle. Wij zijn ook gevorderde skiërs en dan moet je zeker een volledige pas kopen. Vanaf de top in Orelle (daar sta je na ongeveer 20 minuten met de lift) ski je direct naar Val Thorens en dan kan je na 2 liften (Pionniers en 3Vallees) al de Méribel vallei in skiën.
Je kan zelfs naar Courchevel skiën en daar een klein beetje het gebied verkennen voordat je weer langzaam aan terug moet richting Val Thorens om de laatste lift (Grand Fond) te hebben die je weer naar de Orelle vallei brengt. Die eindtijd moet je wel altijd in het vizier houden, want je wilt die echt niet missen. Anders 2 uur met de taxi terug naar Orelle!

Je wilt zeker beiden gebieden mee maken, dus ik zou voor de losse passen gaan.

sneeuw witje en de 7 bergen

Bedankt allebei voor jullie reactie!

Plaats een reactie