PCR/Antigeen test doen in Westendorf - waar?

Goedemorgen,
Vrij spontaan hebben we dit weekend besloten a.s. zaterdag de 19e naar Westendorf te gaan.

Ikzelf ben geboosterd, dus geen probleem, maar mijn zoon van 12 is niet gevaccineerd. Mbv de Ninja-pass kunnen we er wel heen, maar voor die pas moet hij de eerste dagen in een soort cyclus 3x getest zijn en worden, waarvan minstens 2x PCR.
Nu is dat in NL niet zo’n probleem (wel jammer dat dat toch nog best wat kost), maar in Westendorf kan ik daar weinig duidelijks over vinden. Je zou zeggen: er komen volgende week zó veel Nederlanders, dan moet toch wel een beetje duidelijk zijn waar die tests gedaan kunnen worden, maar ik zie het nog niet. De eigenaresse van het pension waar we verblijven had zelfs nog nooit gehoord van de Ninja-pass en in 2e instantie dacht ze dat dat alleen voor Oostenrijkse kinderen geldt (wat niet zo is; het is voor alle niet (volledig) gevaccineerde kinderen verplicht.) Dus aan haar heb ik nog niet zoveel…

Wie o wie weet het??

Ervaren grafisch vormgever/fotograaf

In andere topics geeft men aan dat je de PCR gorgeltests kunt krijgen bij de lokale supermakten van
Spar of Impreis. Geen eigen ervaring, maar in Westendorf zit vast wel een supermarkt.

Oké bedankt voor je reactie. Dat zou leuk zijn als dat ook geldig is en verkrijgbaar voor toeristen.
Op deze site lees ik namelijk dat die Gorgeltest alleen voor inwoners van Tirol is… https://www.kitzbueheler-alpen.com/nl/kam/testen-op-locatie…

Buitenlanders zouden tegen betaling (90 à 100 euro!) kunnen testen. Maar ik hoop niet dat het waar is, wel heel erg duur!
Nu zie ik daarop ook 2 adressen in Westendorf trouwens, bij huisartsen…

Ervaren grafisch vormgever/fotograaf

Naast de bakker in het centrum zit een testlocatie, tegenover de Spar in Westendorf. Dit is een apotheek locatie, dit was volgens mij toegankelijk voor iedereen en boden ze diverse testen aan waaronder de PCR test. Ik heb geen idee van de kosten. Hierbij de site: https://www.apotheke-westendorf.at/

De PCR-gorgeltests zijn in Westendorf gratis verkrijgbaar bij de SPAR supermarkt in het dorpscentrum. Daarvoor moet je je wel eerst online aanmelden. Je kunt ook gratis gebruik maken van de teststraat in Kitzbühel (bij de Schwarzsee). Op onze website staat alle informatie + gebruiksaanwijzing voor de gorgel-tests duidelijk beschreven. Kijk onder menu ‘Actueel’, > Veiligheid winter 2021-22 en dan de onderwerpen ‘Holiday Ninja Pass’ en ‘PCR-mogelijkheden ter plaatse’.

https://www.tirol.gv.at/meldungen/meldung/tirol-gurgelt-anle…

Gorgeltesten voor thuis zijn ook voor toeristen gratis, af te halen bij iedere Spar, Mpreis, en apotheken. Voor 10u ‘s ochtends inleveren is binnen 24U uitslag.
Wel vooraf registreren, je kan 3 testen per persoon per week halen. Je kunt deze test ook gebruiken voor de terugreis door Duitsland. Als jezelf geen test doet heb je dus 6 testen voor je zoon beschikbaar en hoef je geen antigeen test te doen. Let er wel op dat de testresultaten volgende week langer op zich kunnen laten wachten dan de beloofde 24 uur.
Onze ervaring tijdens de kerst, tussen de 18 en 32 uur voor testen die gelijktijdig zijn ingeleverd.
Alles over `ninja pas: https://www.sichere-gastfreundschaft.at/holiday-ninja-pass/…
Je kunt bent beste om de dag een testje doen.
Als testtijdstip wordt het moment van scannen Vd QR code op het buisje gebruikt.

Super bedankt!
Ik kreeg net een mailtje van de pensionhoudster en zij is zo aardig geweest om bij het Turistenverband te informeren naar wat nodig is voor de Ninja-pass en zij heeft nu een paar van die Gorgeltests voor ons in huis gehaald! Zorg minder! Maar ook met jullie info was ik ws een heel eind verder gekomen. Toch fijn om dit van te voren allemaal te weten.

Ervaren grafisch vormgever/fotograaf

Plaats een reactie