Beenlengteverschil (2cm) & nieuwe skischoenen kopen: DutchBootfitter of MK Skiservice?

Het onderwerp zegt het al: ik heb een behoorlijk fors beenlengteverschil van ongeveer 2cm (en kleinere voet ook) en ik ben op zoek naar nieuwe skischoenen. Mijn huidige skischoenen zijn al ruim 12 jaar oud namelijk en zijn aan vervanging toe.

Op dit forum worden DutchBootfitter en MK Skiservice vaak getipt als goede bootfitters. Alleen vraag ik mij nu af waar ik het beste nieuwe skischoenen kan kopen.

Aan de ene kant lijkt DutchBootfitter wat meer gespecialiseerd in echt het fitten van schoenen voor mensen met problemen. Aan de andere kant: als ik nieuwe schoenen wil kopen, dan bieden ze maar twee opties aan Fischer Vacuum of Strolz. MK Skiservice staat ook goed aangeschreven en voert een breder assortiment (alleen dan weer niet Fischer Vacuum of Strolz), maar lijkt wat minder gespecialiseerd (je wordt volgens mij niet geholpen door (sport)podologen volgens mij).

Wat zouden jullie aanraden?

Voor zover relevant: ik ben een laffe skiër. Ski al heel lang en ga meerdere keren per jaar naar de sneeuw, maar ben een langzame terughoudende skiër. Heb nu skischoenen waarin ik een zool heb liggen om mijn beenlengteverschil iets te compenseren. Ik vind ze fijn zitten. Heb geen specifieke problemen met mijn schoenen nu, anders dan dat ze aan vervanging toe zijn. En wellicht dat het voor mij beter zou zijn als het beenlengteverschil wat meer wordt gecompenseerd. Problemen aan mijn rug heb ik dagelijks (dus ook zonder skiën), dus vind het ook altijd lastig in te schatten in hoeverre dat minder zou kunnen bij skiën / het aan mijn skischoenen zou liggen.

De mensen bij MK zijn naar mijn weten wel echte (sport)podologen. En toen ik er afgelopen oktober was, kwam een van de mensen daar net terug van een bijeenkomst/ congres met de wereldtop van bootfitters. Dus volgens mij zit je daar wel goed. Bel of mail ze anders even, dan weet je meer.

Bij MK heb je Susan Koelewijn en zij is inderdaad podoloog.

Skiing is not a lifestyle, it's life.

Mk !! Menno of Susan

i’m living my dream now

Ik weet niet of Menno het kan (hij kan veel) maar wij doen 't regelmatig voor racers en toeristen.

Ik ben al heel lang registerpodoloog 😉😂

Let me know!

null

Date your skis but marry your boots

Ik weet niet of Menno het kan (hij kan veel) maar wij doen 't regelmatig voor racers en toeristen.

Ik ben al heel lang registerpodoloog 😉😂

Let me know!

null

Marco-Paul op 31 dec 2022 16:29

Haha, maar wat is je reactie op punt van keuze in skischoenen? Bij aankoop nieuwe?

@Flip_Alexander o Ja goede vraag.

Het voordeel van een meer wedstrijd georiënteerde skischoen (met DIN) zool is dat we daar beter een verhoging onder kunnen maken.
Je kunt ook (je favoriete) skischoenen kopen bij een winkel en dat wij de verhoging er later onderzetten…

Wanneer je ook een voetlengte verschil hebt is een maatschoen misschien een betere keus.

*bericht bewerkt door Marco-Paul op 31 dec 2022 18:41

Date your skis but marry your boots

Ik kan niet oordelen over MK, maar kan je wel uit eigen ervaring Dutch Bootfitter aanbevelen met moeilijke voeten.

Ik heb beenlengteverschil, schoenmaatverschil en platvoeten 😬. De schoenen die ik bij MK aangemeten heb gekregen zitten als gegoten. Nooit meer ergens last van. Met Dutch Bootfitter heb ik geen ervaring.

Plaats een reactie