Let op: valdetectie smartwatch

Oproep van de Tiroolse politie: Onlangs zijn er regelmatig noodoproepen (Euro-noodnummer 112) geweest door smartwatches. Deze sturen een noodoproep zodra ze een val detecteren.

TIROL. Veel smartwatches hebben een ingebouwde functie die een ernstige val detecteert. Als het horloge een dergelijke val detecteert, wordt een alarm geactiveerd en wordt contact opgenomen met het Euro-noodnummer 112 en de opgeslagen noodcontacten.

Goede functie – maar nog steeds problemen
De Tiroolse politie juicht deze functie toe, omdat ze soms kan helpen. Het kan echter ook voorkomen dat het horloge een val detecteert, maar het is geen noodsituatie. Als u niet reageert, stuurt het horloge de noodoproep. Deze zal de locatiegegevens doorgeven aan de politie en een sms sturen naar de opgeslagen noodcontacten.

Als de val geen noodsituatie is, moet u onmiddellijk reageren en het alarm annuleren. Afhankelijk van het horloge kan dit door op de kruin van de smartwatch te drukken of door op de knop “Het gaat goed met me” te drukken.

Aanbeveling van de Tiroolse politie;
Deze valse noodoproepen of valse alarmen door smartwatches kunnen ook leiden tot dure zoekacties.

Daarom beveelt de Tiroolse politie aan;

Zoek van tevoren uit of je smartwatch deze functie heeft!
Als dat zo is, behandel dan de functie en breng indien nodig wijzigingen aan in de instellingen die bij u en uw activiteiten passen!
Beoordeel of je deze functie echt nodig hebt in je activiteiten en zet hem AAN of UIT! https://support.apple.com/de-at/HT208944 https://www.samsung.com/de/support/mobile-devices/galaxy-wat…

bron: https://www.meinbezirk.at/tirol/c-lokales/falsche-notrufe-du…

*bericht bewerkt door moderator (Yo-han) op 19 jan 2023 11:19

Goeie tip! Het is maar goed dat ik er geen heb, wil nog wel eens een sprongetje wagen 😬

Plaats een reactie