Fischer The Curv TI premium info gevraagd

Hi wintersporters,

Als vervanger van mijn skies was ik gisteren in een ski winkel waar ik de volgende skies heb gekocht. Eenmaal thuis gekomen wou ik er nog wat verdere info over vinden en kom ik ze nergens op een website tegen o.i.d. Behalve op de site van intersport. Wil graag nog even via youtube video’s en dergelijke checken of het model echt wat voor mij is.

Verder zoekende krijg het gevoel dat het een speciale versie betreft welke alleen voor de verhuur gebruikt (zou moeten?) worden? Dit had ik nog in de winkel gevraagd, maar verteld werd dat dit niet het geval was. Tijdens het adviesgesprek geen bereik om dit rustig na te gaan dus vandaar dat ik hoop dat jullie misschien wat mee kunnen denken?

Hoor graag van jullie,

Luco

null

null

null

*bericht bewerkt door luco op 05 feb 2023 20:33

Ja, de ski is technisch gelijk aan de Curv Ti, en ja, de premium is toch hoofdzakelijk voor de verhuur bedoeld.
Doet verder niets aan de kwaliteit af, alleen de topsheet is wat grover en steviger afgewerkt om krassen minder op te laten vallen. Ziet zo’n huurski er naar een paar seizoenen nog appetijtelijk uit.

Als ik me niet vergis is de Premium bedoeld voor de verhuur van een grote winkelketen…ik meen Intersport?? Een soort van special edition met een andere topsheet. Het is voor de rest dezelfde ski.

Oke, een bevestiging wat ik inderdaad al zelf had gevonden dus. Vervelend dat ze daar niet gewoon eerlijk over waren in de winkel…

Klopt het dat het dan deze skies zijn?
https://www.duijvestein-winterstore.nl/fischer-rc4-the-curv-…

Één van de vele benamingen van de ski ja.

Duidelijk. Heel erg bedankt voor de hulp dan.

een aantal jaren gelden met dezelfde vraag gezeten.
https://www.wintersport.nl/forum/topic/462001

Mijn vrouw skiet er nu al een aantal jaar met veel plezier op en lijkt hetzelfde type ski te zijn.

Volgens mij is dit niet (precies) The Curv TI, die heeft een iets andere vorm tip, en heeft ook andere lengte maten.

Ik heb vorige week in Italie geskied op de Fischer RC4 RCS, en was hiernaar op zoek gegaan. Toevallig kwam ik uit bij die Curv TI Premium, die exact dezelfe vorm en specs hebben (lengtematen, taillering en gewicht), en volgens mij zijn dit dus dezelfde skis.
https://www.fischersports.com/rc4-rcs-black-rc4-z11-3445…

Ik kan ernaast zitten natuurlijk, en The Curv TI zal er wel dicht bij zitten qua eigenschappen.

^^je hebt gelijk, de oude Curv Premium Ti was identiek aan de oude Curv Ti. Deze nieuwe Premium lijkt inderdaad niet op de huidige Curv Ti maar wel op die RCS die jij noemt. Om het ingewikkeld te maken …

Plaats een reactie