Nacht wandeling bij volle maan in San Pellegrino

null

Mijn vriendin organiseert elk jaar voor haar fysio collega’s uit de vlakte een uitstap in de bergen. Voorwaarden, licht avontuurlijk maar niet moeilijk want niet iedereen is fysiek zo sterk en kinderen gaan mee.

Het idee, een nacht wandeling bij volle maan, met aankomst in een rifugio. We vertrokken met de hele groep vanuit Passo Valles rond 16u30, sommigen met slee op sleeptouw. Het eerste stuk volgt de mooie Innamorati piste die slingerend naar boven kruipt tot boven op Col Laresei (2260 m) waar we na een uur (circa 3,5km wandelen 300m hoogteverschil) aankwamen. Het begon al aardig te schemeren en we zagen een mooie volle maan opkomen bij een heldere hemel. Op dit punt heb je gewoon een top zicht, aan de ene kant zie je de Pale di San Martino (sommige zeggen Palle = “ballen”), draai je je hoofd iets meer naar 't oosten zie je Civetta, Pelmo en helemaal in de verte de perfecte piramide die Antelao is, liggen. Draai je je om richting Passo San Pellegrino zie je daar achter de Cime Uomo en achter deze bergrug iets verder de Marmolada.

Zicht op Civetta en Pelmo

null

Pale di San Martino
null

Zonsondergang toen we bijna op de Col Laresei aankwamen
null

null

Vandaar was het nog een 2 km op hoogte blijven en lichtjes afdalen. We zagen in de verte op Col Margherita de pisteurs al aan de slag. We passeerden rifugio Laresei ('s avonds dicht), en kwamen uit op de piste 27.

null

Met een prachtig uitzicht op Falcade kwamen we uiteindelijk aan bij Baita Dies Bis, waar ons een leuk dinner wachtte, met lekkere “amuze bouche”, antipasti, tagliata en dolce, met grappa toe.

null

null

Toen we terug buiten kwamen was de temperatuur aardig gedaald (-12C°), maar buiten het eerste stukje terug bergop konden de slee affiniados een heel stuk terug naar Passo Valles sleeen, en waar de klim een kleine 2 uur duurde, waren we op 1 uur terug bij de wagens.

null

null

Met dank aan mijn vriendin voor de organisatie ;-)

null

PS: Je kan deze tocht alleen maken als je vantevoren met beperkte groep reserveert bij de Baita, die ook de pisteurs waarschuwen dat er een wandelgroep aankomt.

*bericht bewerkt door Asterino op 06 feb 2023 14:22

@Asterino Prachtig! En zo te zien aan die brede glimlach in de laatste foto heb je ervan genoten 😉🤪

Ontzettend leuk uitje @Asterino!

Super leuk zeg! Lijkt me een mooie ervaring.

Mooi zeg! 😎👍

Bla, bla, bla.

Prachtig! Leuk idee

Plaats een reactie