Gezellige hutten en restaurants sölden

Hallo mede wintersporters.
Wie van jullie heeft tips voor gezellige hutjes of restaurants waar je gezellig in leuke ambiance kunt dineren in sölden ?
Ook tips voor leuke activiteiten buiten skiën zijn van harte welkom.

Hier is afgelopen najaar nog een topic is twee voor geopend. Voer hutten, restaurant en Sölden boven in de balk in en het moet wel te vinden zijn.

In het dorp ligt Liebelei. Iets korter bij Giggijoch. Lekker eten, goede cocktails maar bovenal relaxte tent met goede bediening. Zeker als je niet de adres ski in wil. Mocht de ober met rasta kapsel je bedienen, doe hem de groeten van de 3-4 Nederlanders die vorige maand iedere avond te veel cocktails kwamen drinken. Weet ie genoeg. Of niet. Helemaal nuchter was ie zelf ook niet.

Wine and Dine van het Bergland hotel is open voor gasten. Ligt ongeveer in het midden tussen beide bergen. Goed eten. Iets chiquer maar niks geks. Wel reserveren.

Qua hutten heb je op Gaislachkogl het midden- en top station. Beide goede restaurant. Boven kun je eens in de week ook in de avond heen. Leuk met vrouw. Minder romantisch met vrienden.
Giggijoch naar beneden via de 11 liggen op dezelfde plaats twee hutten. Een van beide schijnt de beste Kaiserschmarrn te hebben. Ik ben er niet zo van, weet het niet. Dacht de linker trouwens.
Midden station in Giggijoch moet je mijden als je meer zoekt dan een snelle, verder prima, hap. Dat is de plaats waar alle niet skiers en kleinkinderen wachten op de rest van het gezin. Op vrijdag is daar wel de wekelijkse party in het seizoen.

De dalafdaling bij Giggijoch voert je langs enkele hutten met (pre) apres ski aan het eind van de middag. Beginners doen hier beter niet aan mee. De rode (of zwarte naar keus) afdaling is aan het eind van de dag meestal wat gehavend. Beneden hoef je niet het zwarte deel te pakken dat je meteen naar de lift brengt. Je kunt ook de rood pakken die je 1 verdieping lager naar de roltrap brengt maar wel stuk minder uitdagend.

Waar ik zelf de afgelopen 15 jaar vaker kom/geweest ben en goede ervaringen heb:

Pizzeria Gusto sowieso in het centrum van Sölden waar een Italiaanse keuken aanwezig is. Niet alleen pizza’s. Ook één van de weinige restaurants dat in het naseizoen in april/mei nog open is. De kipsalade smaakte daar goed. Eten is gewoon goed. Reserveren aan te raden.

En aan de andere kant van de rivier is ook nog een aardig, modern hamburger restaurant, Werkstatt Sölden.

Italiaans restaurant aan het begin van Sölden, Salino, reserveren aan te raden.

Ötztaler Stube aan de overkant van de rivier, algemene wat verfijndere keuken, prijsniveau wat hoger.

*bericht bewerkt door HansM op 15 feb 2023 22:25

Van paar maanden terug (nov 2022): https://www.wintersport.nl/forum/topic/528062

Weer een paar maanden daarvoor (apr 2022): https://www.wintersport.nl/dorpen/solden/forum/topic/527578…

Iets ouder maar meeste tips nog relevant: https://www.wintersport.nl/skigebieden/solden/forum/topic/14…

Overzicht pagina van restaurants Sölden van wintersport.nl inclusief recenties: https://www.wintersport.nl/dorpen/solden/restaurants…

Mijn favoriete tips voor tijdens skiën: Annemaries Hühnersteign (vanaf deze periode terras weer in de zon denk ik) en Gampe Thaya. 's avonds geen ervaring mee omdat ik altijd in een ander dorp vlakbij verblijf.

Plaats een reactie