gezocht zonnebril categorie 4, gepolariseerde lenzen

Ik zoek een zonnebril categorie 4, met gepolariseerde glazen. Model ‘wrap around’. Ik had een mooie van de Decathlon, maar die is kapotgegaan (ik had er direct twee gekocht en de eerste, met een krasje erop, had ik reeds weggegeven aan iemand die geen goede zonnebril meer had toen we op reis waren). Desbetreffend model hebben ze niet meer en de modellen die ze nu hebben hebben rechthoekige poten, waardoor ze pijn doen achter het oor (wie verzint dat).

De meeste merken hebben alleen cat 3, of cat 4 zonder polarisering. Ik heb half internet al afgezocht, maar weet inmiddels niet meer waar ik verder zou kunnen kijken. De fotochroom versie van Julbo die categorie 2-4 zou moeten worden, wordt niet donker genoeg.

Wie heeft een idee waar te zoeken? Alvast bedankt!

*bericht bewerkt door Rinus op 17 feb 2023 10:43

*bericht bewerkt door Sjaak27 op 17 feb 2023 10:46

Da’s een beetje de kift bij Julbo, je kunt dus wel categorie 4 krijgen, maar niet categorie 4 met gepolariseerde glazen. Tenzij je de fotochroom versie neemt (Reaktiv), maar die heb ik geprobeerd en die worden niet donker genoeg.

Niet lullen, skiën!!!

In de beschrijving staat RXtrem polarized als mogelijkheid.
Zie wel wat bij Dynafit en Uvex wellicht https://www.bergzeit.nl/uitrusting/basics/brillen-goggles/gl…

*bericht bewerkt door Sjaak27 op 17 feb 2023 11:44

RXtrem zijn de glazen op sterkte toch? Dat heb ik dan weer niet nodig. Maar gesterkt door jouw berichten heb ik ze maar even een e-mail gestuurd met de vraag of ze in het assortiment hebben wat ik zoek :-)

Ik heb zelf tegenwoordig een zonnebril van Serengeti. Erg fijne brillen, gepolariseerde glazen en ook meesleurend. Niet goedkoop maar wel fijn. De pootjes zijn in verschillende vormen te krijgen. Die van mij klemmen met een fijn rubber. Dus ik kan ze ook over mijn muts opzetten zonder dat de pootjes onder de muts hoeven.

Eerst skier, toen snowboarder en nu weer skier

Dank voor de reacties tot nu toe! Serengeti heeft voor zover ik kan vinden geen categorie 4, die van Amazon heeft niet zulke beste reviews helaas.

Ik zal even laten weten wat Julbo zegt. Verder heb ik ook nog in het Duits en Frans gezocht naar ‘gletcherbril’ en dan kom ik ook nog verder. Vanavond nog eens verder zoeken.

Ik moest denken aan watersport brillen. Maar zoiets zoek je?
https://www.kathmandu.nl/demon-outdoor-cat-4-outd-cat-4-blkg…

Verkeerde link, nu juiste

Als cat 4 gelijk is aan UV-400 dan zijn er genoeg te vinden, Jobe, Gill, Oakley, Polar(oid).

*bericht bewerkt door HN65 op 17 feb 2023 17:26

Categorie zegt iets over VLT, visible light transmission, hoeveel licht erdoor heen komt. Uv-getal zegt iets over hoeveel uv licht het tegenhoudt. Gepolariseerd zegt iets over de ‘constructie’ (zitten zeg maar lamellen in).

Die Demons zijn helaas niet gepolariseerd.

Ik zie je probleem, superlastig om alle boxen aan te tikken in 1 bril.

Ook in de watersport hoek, waar ik ze zou verwachten zie ik het niet direct

Dit is hem dan wel vermoed ik? Lichtdoorlatend 9% en verkrijgbaar met gepolariseerde glazen.
https://www.oakley.com/nl-nl/product/W0OO9239?variant=700285…

*bericht bewerkt door AdiDassler op 17 feb 2023 20:31

Niet lullen, skiën!!!

Thanks voor het meedenken HN. Da’s wel een lekker donkere categorie 3 in elk geval, waar je naar linkt, ik zal eens kijken of ik die ergens kan proberen. Volgens mij ligt de grens tussen cat 3 en cat 4 op de 8% VLT.

Ik heb in de watersporthoek gezocht. Sterker nog, ik zoek 'm vooral voor op het water. Dat ik 'm in de sneeuw ook gebruik is maar een weekje per jaar, ik zit vaker op het water, maar de watersportspecifieke merken zijn niet echt ingericht op categorie 4. Wintersport meer, daarom vraag ik 't hier :-)

Ik zie jouw reactie ineens ertussen verschijnen Adi, dat ziet eruit als eentje die kans maakt dank!

Oakley kan je proberen ? Die hebben ook verschillende soorten glazen die kan kiezen en je kan kiezen of je wel of niet polariserend wil.

Die van Decathlon en andere pootjes er op? Of (laten) buigen als dat mogelijk is?

Ik buig de pootjes van mijn brillen altijd zelf. Niet heel ingewikkeld om te doen…

Hoe bedoel je andere pootjes? Zelf pootjes maken?

Probleem met de Decathlon-pootjes is dat de doorsnede rechthoekig is, dus er zitten altijd scherpe randen achter je oor

*bericht bewerkt door Rinus op 20 feb 2023 09:35

Beste Rinus, Vaste categorie 4 lenzen bestaan niet gepolariseerd, alleen in categorie 3 of photochromic 2-4 polarized (High Mountain) van Julbo. Ik kan je verder helpen https://api.whatsapp.com/send/?phone=31725323602&text&type=p…

Ik zit een beetje met de zelfde vraag. Alleen wil ik het vooral voor wintersport gebeuiken. Voor het water heb ik mijn zonnebril op sterkte. Tijdens de wintersport draag ik lenzen vandaar dat ik twijfel tussen deze 2 brillen. Tijdens het skiën draag ik overigens gewoon mijn skibril. Deze moet zijn voor als we eens gaan wandelen, terras zitten etc.
https://www.julbo.com/en_nl/sunglasses/ultimate-cover#216=26…

En deze: https://www.julbo.com/en_nl/sunglasses/ultimate-cover-ocean-…

Ze bestaan dus wel een cat 4 bril met polariserende glazen tegen.

Full time Bourgondiër, parttime arbeider.

Plaats een reactie