verschil Flying V en Custom Flying V

Hi boarders,

Ik wil een deze dagen een nieuw snowboard kopen. Mijn oog is in prncipe gevallen op de Burton Flying V Feel Good. Maar op Marktplaats kom ik ook Flying V CUSTOM tegen. Weet iemand het verschil?
Wat meer info: ik heb zon 25 jaar geleden leren snowboarden op een Alpine board, dat jaren gedaan maar laaste jaren freestyle board (lekker softboots) gehuurd. Ik carve nog graag maar ga niet meer super hard, aan het einde van de dag wordt ik wat vermoeid en lijkt me een iets vergevingsgezind board prettig vandaar de Flying V.

De Custom is een model, en de Feelgood is een model. Beide volgens het Flying V principe (= hybride = mix camber / rocker, maar volgens mij heb je je daar wel op ingelezen).

Als ik zo kijk (bij TheGoodRide, zie links onderaan) is de Custom iets meer voor intermediate / gevorderde riders, ofwel wat stijver. Terwijl je met een Feelgood ook als beginner mee uit de voeten kunt. De Custom is (iig nieuw) ook iets duurder (geweest).

Vwb. je keuze voor Flying V - die zijn over het algemeen inderdaad iets meer vergevingsgezind. Weet wel dat ze op hardere sneeuw minder zijn (dan volledig camber).

Zie ook:
https://thegoodride.com/snowboard-reviews/burton-custom-flyi…

https://thegoodride.com/snowboard-reviews/burton-feelgood-fl…

*bericht bewerkt door marcanti op 21 feb 2023 11:43

Custom is een herenboard meen ik. Feelgood dames. Zijn inderdaad de verschillende boardmodellen. Custom was een wat meer all mountain advanced plank. Twin shape? Kon alles. Feel Good is (was?)directional en rijdt dus anders. Flying v zou ik wel eerst even proberen, volgens mij mis je snel grip in hard pack en crud.

*bericht bewerkt door Rinus op 21 feb 2023 22:02

Plaats een reactie