Hoe is je terugreis gegaan dit weekend? 4-5 maart?

Vorige jaren reden we op zaterdag 3:30 in de ochtend weg uit Tirol en waren we rond 12u thuis. Dan kun je echt super doorrijden. Telkens over de 9 en 3. Dit jaar had ik geen zin om al op vrijdag met de terugreis bezig te zijn en zijn we op zaterdag nog gaan rodelen.

Wij zijn om 12u uit Radstadt weggereden en hoopten achter de file aan te gaan. Eerste stuk ging goed, maar bij München al veel vertraging. Google gaf de route aan via de 9 en 3, dus dat gedaan.
Op de 9 was het wringen en max 120. Op de 3 enorm veel bouwstellen en te druk om lekker door te rijden. Tegen de tijd dat het rustiger werd was het donker en regen, dus dat rijdt ook niet zo lekker.
Uiteindelijk best een vermoeiende rit en toch 11u onderweg geweest. Gemiddelde van 100, dus ca 1 uur pauze gehad.
Ik ben wel benieuwd hoe de route via Stutgart liep.
Weer over de 9 en de 3. Op de 3 heel even door kunnen rijden, maar verder erg veel bouwstellen.

Wij zijn vandaag juist aangekomen in Radstadt. Om 7 uur vertrokken en rustig kunnen rijden vanuit Den bosch, ophaler in Nijmegen via de 6, 7 en door naar Neurenberg en dan via de 9. Wel om, maar net zo snel volgens Google.
En alleen kleine stukjes baustelle.
In januari vanuit Italië via München (geen zin in de fernpas) en de 3 gereden, maar dat doe ik voorlopig niet meer, 73 km baustelle pfft.
Dan liever wat om en rustig ( kom niet boven de 130) rijden.

Wij zijn op zaterdag om 1300 uur vertrokken vanuit Fieberbrunn en hebben de route Stuttgart Venlo gepakt. Geen enkele file en nagenoeg geen baustelle. Was een prima keuze.

Wij zijn 5.30 uur vertrokken uit Oberjoch, eerste stuk op de 7 (waar onze weg samenkwam met de weg uit Füssen) was het al enorm druk dus we vreesden het ergste. Na Ulm was die drukte echter weg en verder hebben we in Duitsland prima door kunnen rijden (A61). Pas in NL hebben we nog twee keer file gehad (regio Amsterdam). Uiteindelijk 14.00 thuis, 8,5 uur over 850 km.

Zaterdag vanuit het prachtige Noorwegen een ontspannen rit. Omgeving Lillehammer - Göteborg (ca. 450 km), vervolgens de boot naar Kiel, hapje eten en slapen, volgende ochtend Kiel - omgeving Amersfoort (520 km). Voordeel van rijden van en naar Scandinavië: geen files, geen stress, in N en S maximaal 110 km/h. Ook de route door Noord-Duitsland is de laatste jaren sterk verbeterd: de 1 tussen Bremen en Hamburg en de 7 ten noorden van Hamburg zijn 2x3 stroken.

Zaterdagmiddag half 4 uit Ischgl vertrokken, middernacht thuis.
Korte kijkersfile onder Bregenz vanwege stevig ongeluk in de andere rijrichting, maar verder nul oponthoud (via 8 en 61).
Heel vroeg vertrekken is geen optie voor mij, dus dan maar juist laat. Nog best een mooi bonusrondje kunnen skiën en toch op een redelijke tijd in m’n eigen bed.

*bericht bewerkt door Jay op 05 mrt 2023 23:36

Rond 9:00 vertrokken uit Fieberbrunn richting Friesland. Helaas door de camping niet eerder kunnen vertrekken. 22:30 waren we thuis, mede dankzij twee kapotte koplampen in de camper die vervangen moesten worden.

Om 4.20 vertrokken vanuit Tux en om 16.15u thuis. Via de 9 en 3 gereden en vier keer ongeveer 20 minuten gepauzeerd. Druk tussen Kufstein en München, in het Ruhrgebied en bij Nijmegen. Vrienden van ons vertrokken rond hetzelfde tijdstip vanuit Fiss en waren om 17u thuis, via de 8 en 61.

Zelfde als Jay, 14:30 uit Galtür, 12:15 thuis (Haarlem). Weg na de laatste Schnitzel en grote uittocht en voor de daggasten uit Ischgl. Bevalt ons atijd prima. Net als heen via Arlberg tunnels, Ulm - Stuttgart de 61 tot Venlo. Ouders uit Nauders om 11:30 vertroken via Fernpas en 3, later thuis door vele Baustelle en files van met name NLers (Noord/Midden). Ook lekker dat je pas na 19 in NL bent en 130 door kan.

Wij zijn vrijdag al vertrokken uit het Brixental (rond 11:00) en deden er ook fors langer over dan normaal. Het was ongekend druk vond ik. De nodige files e.d.

In de nacht van vrijdag op zaterdag om 1:45 gaan rijden vanuit een dorpje iets voorbij Schladming. Bij München was het alsnog druk op de weg, met allemaal huiswaarts kerende Nederlanders, maar gelukkig niet langzaam hoeven rijden. De rest van de route via Neurenberg, Frankfurt en Keulen richting Rotterdam geen enkel oponthoud gehad. Heerlijk rustig door kunnen rijden. Rond 11:30 thuis aangekomen. Minder dan 10 uur over 1080km, waarbij we op de autobahn zo’n 140km/h aanhouden. Na aankomst thuis skies meteen geslepen en gewaxt en de auto gewassen, dus we zijn al weer helemaal klaar voor de volgende trip.

Vrijdagmiddag om 13 uur gaan rijden vanuit Morzine naar Leeuwarden. Niet geheel fit vandaar alleen in de ochtend nog geskied. Over Frankrijk , Belgie gereden ipv Zwitserland, Duitsland Geen enkel oponthoud, geen baustellen. Half 12 thuis, inclusief lange stop ivm avondeten in Luxemburg. 10,5 uur over 1150 km en zo heerlijk rustig. Zou willen dat het altijd zo ging.

Zaterdag 7.00 vertrokken uit Tannheim.
Google maps gevolgd om de drukke stukken te vermijden.
Over de 7 en 3 tot Frankfurt lekker rustig.
Toen de 45 en de 4 naar Keulen genomen. Ook rustig.
Toen weer klein stukje 3, maar was flink druk, dus weer de 44 en 57 genomen naar Nijmegen.
Uiteindelijk om 16.00 uur in omgeving Ede.
Mijn ouders gingen tegelijk weg en volgden niet live google maps en waren om 18 uur pas in omgeving Ede.
9 uur gereden dus over zo’n 870 kilometer.

Don`t eat yellow snow

Ik hoor veel horrorverhalen over de zaterdag. O.a. dat de Fernpas al om 4:00 AM vast stond.

Aangezien wij a) vanuit de Dolomieten kwamen b) er Kaiserwetter voorspeld was gekozen om een dagje langer te skiën. Rond 16:00 weggereden zonder vertraging naar München. Daar een hotel en zondag de rest. Richting het einde van de 3 vertraging aangekondigd, dus omgereden via Nijmegen zonder file. 14:30 thuis.

Rijtijd over 2 dagen inclusief stops (ex. overnachting) 11h30 wat gewoon prima is vanuit Italië.

*bericht bewerkt door havana op 06 mrt 2023 12:05

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

Ik hoor veel horrorverhalen over de zaterdag. O.a. dat de Fernpas al om 4:00 AM vast stond.

havana op 06 mrt 2023 12:03

Dat is geen nieuw fenomeen. Als je vroeg weg gaat moet je écht vroeg weg, want bij iedere vertraging kom je later aan bij het volgende knooppunt waar het dan ondertussen ook weer drukker is geworden. En op die manier pak je alle files mee…
Vrienden van ons gaan ook steevast vroeg weg na een week krokusvakantie. Dat is dan “pas” rond 6u, maar zijn dan ook pas rond 21u thuis. Wij gingen dan vaak rond het middaguur weg. Eigenlijk nog iets te vroeg, want de drukte was nog niet voorbij. Het werd gedurende de rit wel telkens rustiger en dan waren we rond 22u thuis.
Deze ronde dus nog veel later in de middag vertrokken en dan rijd je er echt achteraan. Nog geskied, geluncht, een bijzonder relaxte rit gehad en toch op tijd in bed…

Zaterdag rond 09:00 vertrokken uit Hinterglemm en nog even op ons gemak rondgewandeld in Zell am See en Saalfelden. Uiteindelijk zaten we rond 12:00 in de auto en hebben met anderhalf uur pauze om te eten, tanken, benen strekken er precies 12:00 over gedaan waarvan 10 en een half uur gereden. Middernacht thuis. Geen files gehad, ook niet bij München. Wel heel veel baustellen op de 3, heen had ik Venlo + Stuttgart gedaan en dat ga ik volgend jaar ook weer doen, ook terug. Kon nergens even lekker doorrijden, was continu 130 - 100 - 80 - 60 - 130 - 80 - 60. Erg vermoeiend (letterlijk).

Uiteindelijk niet bij Beek de grens over gegaan maar bij Nijmegen omdat er op de 3 nog een flink oponthoud was bij Oberhausen aldus de borden onderweg.

Onze vrienden waren 2 uur eerder vertrokken uit Hinterglemm, rond half 8. En die waren uiteidendelijk maar 2 uur eerder thuis (zelfde plaats). Dan wacht ik echt liever nog even met gaan, lekker wandelen en winkelen en geen files rijden.

*bericht bewerkt door LoveToSki op 06 mrt 2023 13:43

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

05:15 u. reden we weg uit Mayrhofen, stukje file bij de grens met Duitsland (Toch wel minimaal een half uur vertraging) en onderweg nog wat kleine vertragingen hier en daar (niets echt serieus). We waren rond 18:00 u. thuis in de buurt van Haarlem. Net geen 13 uur dus met een paar keer plassen en chaffeurswissel. Hoofdzakelijk over de 3 en door een flinke file bij Arhem uiteindelijk een stukje 61 en bij Venlo de grens over en via Eindhoven gereden.

*bericht bewerkt door rcpk op 06 mrt 2023 13:46

Ik hoor veel horrorverhalen over de zaterdag. O.a. dat de Fernpas al om 4:00 AM vast stond.

Aangezien wij a) vanuit de Dolomieten kwamen b) er Kaiserwetter voorspeld was gekozen om een dagje langer te skiën. Rond 16:00 weggereden zonder vertraging naar München. Daar een hotel en zondag de rest. Richting het einde van de 3 vertraging aangekondigd, dus omgereden via Nijmegen zonder file. 14:30 thuis.

Rijtijd over 2 dagen inclusief stops (ex. overnachting) 11h30 wat gewoon prima is vanuit Italië.

havana op 06 mrt 2023 12:03

Wij hebben exact hetzelfde gedaan.
Zaterdag nog heerlijk de hele dag tot liftsluiting op de piste gestaan en om 17.00u vertrokken vanuit Wolkenstein / Selva, zonder enig oponthoud de Fernpas genomen en overnacht in Füssen.
Zondag via de 7, 3 en 31 naar huis gereden. In totaal 12u30 over gedaan vanuit Italië inclusief laden (electrische auto) onderweg.

Wij zijn om 15 uur weg gereden vanuit Bad Hofgastein.
Konden heel goed doorrijden. Rond 18:30 even een snelle hap gegeten.
En daarna verder via de 3. Voor Koln werden we even omgeleid, Na Koln kwamen we weer op de 3, en konden door rijden tot iets na Oberhausen, daar een kleine 5 minuten op onthoud, voor 2 uur waren we thuis ( kop van Noord Holland), 11 uur over gereden.
3 x gestopt, 1 keer om te eten ( 30 a 40 minuten), 2 x een plas en tank pauze.
Bevalt ons erg goed om het zo te doen.

Zondagochtend 8:00 weggereden uit omgeving Fieberbrunn, 17:30 thuis (waarvan 45 min. pauze). Via de 9, 3 en 61. Geen idee waarom mensen op zaterdagochtend zo de file inrijden :)

Wij skiën altijd nog op zaterdag (Le Grand Bornand Chinaillon) om dan een uurtje te rijden naar het hotel (Findrol). Op zondag, zoals altijd, over een lege Franse snelweg gereden. Hooguit wat landgenoten en Belgen die ook terugkwamen. Om iets voor 8.00 vertrokken en iets voor 18.00 in Hilversum. 10 uur inclusief laadpauzes, niet slecht en ontspannen.

Zondagochtend om 8.30 weggereden uit Mellau, via Stuttgart en Venlo naar Utrecht. Rustig gereden, 3 korte pauzes, kleine stukjes vertraging, geen echte files, 17.15 thuis

Wij hebben er vanuit de Mauriennevallei een soepele 10,5 uur over gedaan met een hotelovernachting bij Nancy

Zondagochtend 8:00 weggereden uit omgeving Fieberbrunn, 17:30 thuis (waarvan 45 min. pauze). Via de 9, 3 en 61. Geen idee waarom mensen op zaterdagochtend zo de file inrijden :)

V700 op 06 mrt 2023 14:18

Nou omdat de meeste mensen zaterdag voor een bepaald tijdstip uit hun hotel/appartement moeten.

aterdag vanuit het prachtige Noorwegen een ontspannen rit. Omgeving Lillehammer - Göteborg (ca. 450 km), vervolgens de boot naar Kiel, hapje eten en slapen, volgende ochtend Kiel - omgeving Amersfoort (520 km). Voordeel van rijden van en naar Scandinavië: geen files, geen stress, in N en S maximaal 110 km/h. . > § Rendier op 05 mrt 2023 23:25

Wij ook wel eens overwogen, alleen blijft het daarbij omdat we dan twee dagen reizen, althans, zo kwam dat steeds uit. Ben dan toch liever iets langer en één dag onderweg naar Oostenrijk.
Wat ook speelt is dat men zegt dat daar de pistes wat minder lang/uitdagend zijn. Bij navraag bij een Noorse reisorganisatie naar uitdagende skigebieden kwamen zij met een miniskigebied als reactie (waar totaal maar 10km piste was 😳).
Wellicht komt het er ooit nog eens van, al is het alleen maar om het skiën daar te ervaren. Lijkt me namelijk wel een erg mooi land én sneeuwzeker.
Nu, afgelopen weekend, 12 uur onderweg geweest. Twee uur file. Ach… Het went 😏.

Zaterdag om 9.30 vertrokken uit Filzmoos en eerst nog naar de Gosausee gegaan, daar gewandeld en wat gegeten.
Om 13.30 weggereden naar Nederland en helemaal geen enkele file of vertraging gehad via München de A7 Kassel en bij Emmen de grens over, 23.20 thuis, dus nog geen 10 uur incl een stop van 3/4 kwartier.
Perfect zo en lekker achter de drukte aan en het gevoel van een extra dagje vakantie erbij.

*bericht bewerkt door Rogierhgv op 06 mrt 2023 20:40

Zondag 8.00 vertrokken vanuit Finkenberg, langzaam rijden bij de grens, 10.45 ulm, via stutgard -Frankfurt Niet via de 61 gereden ivm vele baustelle. 15.45 in Venlo
Incl 2 stops chauffeur wissel en tanken /lunch

03.00 uur weg uit Serfaus, via de fernpass, Ulm, 7 rechtdoor naar Kassel, Bielefeld, Osnabruck, Emmen, Friesland.
9,5 uur over gedaan, nooit harder dan 150 waar het kon. Alleen bij Osnabruck een file agv wegwerkzaamheden.
Prima reis

Zondagochtend 8:00 weggereden uit omgeving Fieberbrunn, 17:30 thuis (waarvan 45 min. pauze). Via de 9, 3 en 61. Geen idee waarom mensen op zaterdagochtend zo de file inrijden :)

V700 op 06 mrt 2023 14:18

Nou omdat de meeste mensen zaterdag voor een bepaald tijdstip uit hun hotel/appartement moeten.

Koukleum op 06 mrt 2023 18:20

Nou, zoals je ziet zijn er dus heel veel alternatieven. Heel vroeg wegrijden (3:00), later op de vroege middag vertrekken, een extra overnachting op zaterdag doen. Nee, Nederlanders gaan liever als lemmingen in de file staan al vertrouwend op Google Maps :)

Zaterdag 7.00 vertrokken uit Tannheim.
Google maps gevolgd om de drukke stukken te vermijden.
Over de 7 en 3 tot Frankfurt lekker rustig.
Toen de 45 en de 4 naar Keulen genomen. Ook rustig.
Toen weer klein stukje 3, maar was flink druk, dus weer de 44 en 57 genomen naar Nijmegen.
Uiteindelijk om 16.00 uur in omgeving Ede.
Mijn ouders gingen tegelijk weg en volgden niet live google maps en waren om 18 uur pas in omgeving Ede.
9 uur gereden dus over zo’n 870 kilometer.

jaapm op 06 mrt 2023 11:49

Hier nog een Tannheimer, 8.00 uur vertrokken en 17.30 terug in Raalte. Al met al een uur gepauzeerd, vlak voor de grens behoorlijk stil gestaan en onder Ulm. Al met al een prima reis.

Zondagochtend 8:00 weggereden uit omgeving Fieberbrunn, 17:30 thuis (waarvan 45 min. pauze). Via de 9, 3 en 61. Geen idee waarom mensen op zaterdagochtend zo de file inrijden :)

V700 op 06 mrt 2023 14:18

Nou omdat de meeste mensen zaterdag voor een bepaald tijdstip uit hun hotel/appartement moeten.

Koukleum op 06 mrt 2023 18:20

Nou, zoals je ziet zijn er dus heel veel alternatieven. Heel vroeg wegrijden (3:00), later op de vroege middag vertrekken, een extra overnachting op zaterdag doen. Nee, Nederlanders gaan liever als lemmingen in de file staan al vertrouwend op Google Maps :)

V700 op 06 mrt 2023 22:11

Als ik de reacties zo lees doe je er op zondag niet veel minder lang over dan op zaterdag.

Plaats een reactie