Reisadvies Autotrein in Zwitserland voor Livigno

Goedenavond,

Wij gaan eind januari 2,5 week naar Italië toe. We beginnen de trip in Madonna di Campiglio. Ponte di Legno, Bormio en dan Livigno.

Ik heb al veel gelezen over een tunnel die vanuit Livigno naar Zwitserland gaat. En dan schijn je een autotrein te kunnen nemen of via St Moritz rijden om naar NL te reizen.

Is de trein sneller, leuker? Moet je daarvoor reserveren? Of adviseren jullie de trein niet te nemen. We vertrekken uit Livigno op een zaterdag.
Hebben jullie misschien een reistip voor vanuit Livigno naar NL toe?

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 26 sep 2023 15:00

Je kan ook terugrijden via het Oberinntal (Nauders, Landeck). Dan heb je de trein niet nodig.

Mr. Slow

Als je via st Moritz wil rijden: de pas tussen Livigno en st Moritz is in de winter gesloten. Over Zernez naar st Moriitz rijden kan maar is niet erg logisch. De trein hoef je niet te reserveren, maar vroeg aanwezig zijn is wel een pré: voor 7.00 uur. Na de trein moet je nog een behoorlijk eind over provinciale wegen. Over Oostenrijk kan ook, maar is bij slecht weer niet aan te raden: het duurt so wie so ca twee uur voor je bij de snelweg bent, met slecht weer nog langer. De reis van Livigno naar Nederland is hoe dan ook omslachtig en lang.

Life is what happens while you were checking your phone

wat Leon zegt, de terugreis is vrij lang en omslachtig. De tunnel Livigno uit (Munt de la Schera) heeft in het winterseizoen in elk geval op zaterdagen bloktijden voor Livigno uit (en in), check dus vooraf hoe laat je wil/kan reizen anders sta je zomaar uren te wachten
Meest logische is daarna (vind ik) de autotrein door via vereinia tunnel (de pas is 's winters dicht). Reservering niet nodig, de trein rijdt frequent. Kosten voor: de Munt da schera tunnel, de autotrein en het vignet voor Zwitserland.

Hartelijk bedankt allemaal voor alle tips en de namen van de tunnels en de treinen.

We weten nu precies welke wegen we terug kunnen nemen, afhankelijk van weer en verkeerscondities.

Het zal een lange reis naar huis worden, maar na 2,5 week skiën horen zulke omstandigheden bij het avontuur. 😉

Nogmaals bedankt allemaal

Plaats een reactie