Tips boeken in Frankrijk

Hallo allemaal,

Doorgaans breng ik mijn wintersport door in Oostenrijk. Maar dit keer willen we een keer uitwijken naar Frankrijk. Als ik in Oostenrijk accomodaties zoek kijk ik altijd via plaatselijke VVV’s en van alles en nog wat, maar eigenlijk nooit via sunweb. Nu ik in Frankrijk niet zo bekend ben weet ik niet of daar nog goeie tips zijn om via een andere site dan bv sunweb aan accommodaties te komen? Alle tips zijn welkom, mocht je een bepaald gebied weten waar je in Frankrijk absoluut een keer geweest moet zijn houd ik mij ook aanbevolen. Gaat om een vakantie met familie, liefst kindvriendelijk maar een beetje uitdaging erbij zou mooi zijn.

Mvg,

Hans

Sportiek is wel een prima organisatie om te boeken, hoofdzakelijk op Frankrijk gericht. Er zijn bijvoorbeeld in de Maurienne vallei redelijk wat skigebieden die tevens makkelijk aan te rijden zijn. Merendeels via de snelweg. Ben er nog nooit met kinderen geweest maar heb ze wel, dus kijk altijd of het kindvriendelijk is en dat zit meestal wel goed in Frankrijk. Wat mij ook opvalt t.o.v Oostenrijk dat er langs de pistes altijd picknick tafels zijn om bijv. met de kinderen te lunchen.

*bericht bewerkt door Alex82 op 14 okt 2023 15:32

Doorgaans hebben de Nederlandse reisorganisaties voor Frankrijk goede deals inclusief skipas (Tui, Sunweb, Chalet.nl, etc) waardoor (buiten de krokusvakantie) via een organisatie veelal voordeliger is dan direct boeken… In Frankrijk is er qua gebieden natuurlijk keuze te over, dus voor een goed advies is iets meer info noodzakelijk qua voorkeuren…

Paulr

Sportiek heeft vaak mooie deals en persoonlijke service in verschillende Franse gebieden. De meeste gebieden hebben ook aanbod via de office du tourisme, dan moet je nog wel de skipas los boeken en dat is vaak duurder dan via een touroperator. In de meeste gebieden is er korting voor kinderen, een familiepas of zijn kinderen zelfs gratis. In Le grand massif bijvoorbeeld tot 8 jaar.

Hangt best wel van de periode en het gebied af waar het interessant boeken is. Buiten de vakanties hebben de sunwebs vaak wel aardige aanbiedingen, maar via lokale vvv websites ook genoeg te vinden. Sommige gebieden hebben ook lokale verhuur kantoren, waar je nog weleens korting kan krijgen op de skipas.

Als je op google gaat zoeken met “val thorens/menuires/samoens/la plagne/enz. liste locateurs particulier” komt u vanzelf bij de lijst van particuliere verhuurders die ingeschreven zijn bij de plaatselijke VVV. Voorbeeld: https://lesmenuires.com/fr/loueurs-particuliers.
U kunt ook kijken op https://www.papvacances.fr/ (pap=particulier à particulier).
Tenslotte zijn er ook sites op facebook, bijvoorbeeld voor les Menuires: https://www.facebook.com/groups/498582881565024
Succes

bon ski

Hangt best wel van de periode en het gebied af waar het interessant boeken is. Buiten de vakanties hebben de sunwebs vaak wel aardige aanbiedingen, maar via lokale vvv websites ook genoeg te vinden. Sommige gebieden hebben ook lokale verhuur kantoren, waar je nog weleens korting kan krijgen op de skipas.

Tiny-M op 14 okt 2023 17:31

Hoe werkt dit met korting op de skipas juist?
Tot nu toe heb ik meestal via Sunweb geboekt omdat de totaalprijs incl skipas zo goed meeviel omdat ik altijd volle kassaprijs tel bij afzonderlijke kamers.
vb Les Arcs - 6d: Sunweb 245 EURpp, losse skipas 330 EURpp = 85 EURpp goedkoper

Glide on!

Afgelopen maart in Meribel hier geboekt: https://www.agencesaulire.com/

Scheelde geloof ik 60 euro pp voor een skipas. Moet je de pas wel bij hen ook kopen. En het appartement
was gunstiger geprijsd dan wat we bij Sunweb konden krijgen. Heb dit in Châtel in het verleden ook weleens gehad, maar weet even niet meer via welke lokale partij dat was.
Maargoed, soms is het een goede aanbieding soms is een Sunweb beter.

*bericht bewerkt door Tiny-M op 14 okt 2023 18:23

abritel.fr

chalet-montagne.com

Zijn ook nog opties.

Wij hebben de laatste 2 jaar via de websites van Les Orres en Valmeinier geboekt, inclusief skipas uitermate voordelig steeds :-).

Ik boek vaak via:
les-balcons.com
cgh-residences.nl
montagnettes.com

Betreft allemaal appartementen op verschillende bestemmingen. Niet per definitie altijd top of the bill: ik kijk altijd even via tripadvisor, via booking en/of via google naar reviews.

2024 Met kleinkinderen, weer gebonden aan het hoogseizoen €€€

Dit keer voor Kerst geboekt bij AirBNB en voor Pasen rechtstreeks bij de centrale boekingssite van het station (Les Karellis). Heel veel dorpen hebben een centraal boekingssysteem (Bv. Valloire, Morzine, Les Karellis,…) waar je veel tijd mee uitspaart, maar niet altijd de beste locatie hebt. Zo vond ik in Valloire dus via AirBNB een beter appartement dan met Valloire.com.

Ik doe het altijd andersom: eerst via plattegrondjes van het Office de Tourisme of via een van de grote aanbieders (sunweb, tui) kijken wat er in die plaats te boeken valt (qua grootte, kamerindeling, faciliteiten etc) en waar dat in het betreffende dorp ligt ten opzichte van skiliften, pistes, winkels etc en dan maak ik een shortlist.

Ik neem daarbij ook de verhuurkantoren (meestal 2-3 lokale makelaars die zich in verhuur specialiseren) mee. Die kun je via de site van het skigebied meestal gemakkelijk vinden (soms kun je ook het aanbod van die makelaars vinden via de site van het gebied, maar meestal moet je naar de eigen site van die makelaars)

En als ik dan weet wat ik wil, ga ik nog eens goed kijken waar ik dat het goedkoopste kan boeken, met de skipassprijs daarin meegerekend.

Soms is dat rechtstreeks bij de grote appartementbeheerders zoals Pierre&Vacances, CGH, Odalys, soms bij een reisorganisatie, soms bij een lokale makelaar.

Maar uiteindelijk blijkt dan vaak dat het mekaar niet zo heel veel ontloopt, misschien 5, maximaal 10% (wintersport is duur, dus 5% kan nog steeds een aardig sommetje zijn). Ze houden elkaar prima in de gaten

Het voordeel (maar ook nadeel) van de lokale makelaars is dat ieder appartement verschillend is. Als je dus speciale wensen hebt (een kamer met precies 3 bedden wegens een angstig kind, een appartement zonder tapijten wegens allergie, lage kosten maar zeer compact, etc) dan heb je daar de beste kans. Ook kunnen ze je vaak wel advies geven omdat je contact hebt met iemand lokaal die de appartementen kent, niet met een anonieme helpdeskmedewerker.

Wat skipassen betreft: Daar is rechtstreeks meestal weinig mogelijk op de normale prijs. Hoogstens een keer familiekorting of online-vroegboekkorting. Via de lokale verhuurkantoren kun je daar vaak wel een beperkte (10-15%) korting krijgen, maar ook lang niet altijd (of dan adverteren ze met korting, en dan blijkt dat dezelfde korting te zijn die je krijgt als je zelf online boekt).

Een uitzondering zijn de reisorganisaties die een all-in prijs aanbieden. Vooral buiten de topweken hebben die soms prijzen waarvan je denkt ‘hoe kan het?’ Dat is dan een kwestie van korting onderhandeld hebben bij de appartementenaanbieder en bij de lift-operator, en die korting deels doorgeven aan de eigen klanten. Als ik alles zo analyseer vermoed ik dat dat vooral kortingen op liftpassen zijn die de lift-operator niet aan de grote klok hangt.
(ook mbt materiaal trouwens: vaak kun je via die grote organisaties materiaal huren voor belachelijk lage prijzen (Ik herinner me: kleuterski’s + schoenen voor 9€ per week circa 10 jaar terug via sunjets, met gratis helm als je wou)

Wat skipassen betreft: Let wel op het volgende: veel gebieden in Frankrijk bestaan uit deelgebieden waarvoor je afzonderlijke liftpassen kunt kopen, maar ook een pas voor het hele gebied. Let daar goed op als je prijzen vergelijkt.

Ook zijn de leeftijdsgrenzen voor leeftijdskorting of familiekorting op de skipas lang niet in alle skigebieden gelijk, en dat kan soms veel verschil maken op de totaalprijs, zodat je soms een beter skigebied kunt kiezen voor dezelfde prijs doordat kinderen nog net wel in een kortingscategorie vallen.(bijv: kinderen tot en met 5 jaar gratis in Les Arcs, maar tot en met 7 jaat gratis in Flaine. Als je twee kinderen in die leeftijd hebt scheelt dat zo 500€)

Skivakantie kiezen is altijd veel werk bij ons, maar het is deel van de voorpret.

Ik boek vaak via:
les-balcons.com
cgh-residences.nl
montagnettes.com

Betreft allemaal appartementen op verschillende bestemmingen. Niet per definitie altijd top of the bill: ik kijk altijd even via tripadvisor, via booking en/of via google naar reviews.

Frank op 16 okt 2023 12:46

Minstens €2200 voor een 2/4 persoons appartement in de krokusvakantie. Ik vind dat wel fors hoor.
Ik vind 1500 voor een 4/6 persoons al wel genoeg eigenlijk.

Plaats een reactie