Ontbijten op de berg

Dit onderwerp gaat over de bestemming Sölden

Goedemorgen,

Over twee weken gaan wij naar Solden. Weet iemand of het mogelijk is om in Solden in de ochtend de berg op te gaan voor ontbijt en de zon te zien opkomen?
Ik heb dit eerder in andere skigebieden gedaan maar kan niet vinden op internet of het mogelijk is in Solden.

Alvast bedankt :)

Groetjes

Jaaaa! Wij hebben dit destijds gedaan. Zon zien opkomen weet ik niet of dat daar kan, maar we namen wel de eerste lift omhoog, vervolgens 1,5u keihard knallen op nog vrijwel lege pistes en vervolgens een goddelijk ontbijt bij Gampe Thaya met uitzicht op de besneeuwde bergen. Enorme aanrader, een van onze beste herinneringen ooit!
https://gampethaya.riml.com/en/cuisine/alpine-breakfast-tyro…

Super, dank je wel voor je reactie.
Ik was ook benieuwd of de liften dan ook eerder open zijn. Wij hebben in Gerlos de lift een keer om 7.00 uur kunnen nemen om de zon te zien opkomen. En vooral heerlijk dat je één van de weinige bent die op de berg is.

Ik neem je tip mee 😀

Ik heb even gezocht op de website van Sölden (wij zijn er van 6 t/m 13 januari). Het lijkt mij namelijk ook wel een toffe belevenis.
Helaas kon ik niets vinden van een ontbijt op de berg en dat de liften daar dan speciaal vroeg voor open gaan. Wel zag ik dat de liften vanuit het dal al om 8:00 uur openen. Dan kan je prima een ervaring als @Claire beschrijft meemaken. Ik heb zo’n vermoeden dat wij wel een keer om 8:00 bij de Giggijochbahn zullen staan.

Gampe Thaya!

Met zelf gemaakte en regionale producten!

Met mooi weer buiten op het terras! Anders gezellig binnen!

Van te voren reserveren want er zullen zeker meer ontbijters zijn!

Over 2 weken in Sölden komt de zon op om 8 uur en duurt de ochtendschemering ongeveer van 7:30 tot 8:30 uur. De Gigijoch en Gaislachkogl I openen ‘pas’ om 8 uur. Je bent dus eigenlijk vrij laat boven.

Wat je wel kan doen, is in Gurgl de laatste lift nemen en daar naar de zonsondergang kijken. Die pistes liggen immers op de westelijke helling. Dat zag er enkele weken geleden zo uit: https://photos.app.goo.gl/rVxv7cZeYinJCX8s9

openskimap.org toont hoe steil een piste nu echt is.

In Obergurgl kan het wel: https://www.soelden.com/experiences/shop/SOE/5dc6d2ad-c16a-4… Maar dan moet je wel om 7:30 in Obergurgl zijn. Kwartiertje met de auto, maar of de skibus dan al rijdt? @Japiee Klopt, maar het gevoel zal er hopelijk toch wel zijn.

Plaats een reactie