Welk gebied voor een dag

Dit onderwerp gaat over de bestemming Dolomiti Superski

Hallo medewintersportliefhebbers,

Na jaren skiën in Frankrijk en een enkele keer Oostenrijk gaan wij met pasen voor het eerst naar de Dolomieten. We vertrekken woensdagmiddag, overnachten vlak voor de Brennerpas en kunnen donderdag eind van de dag inchecken in Arabba. Nu willen we donderdagochtend vroeg bij ons overnachtingshotel vertrekken, de pas oversteken en dan een gebied kiezen om die dag te skiën en daarna het laatste stukje naar Arabba te rijden. Welk gebied is een aanrader en ligt enigszins op de route? Kronplatz/3 Zinnen?Sneeuwhoogte even buiten beschouwing gelaten, last minute het plan aanpassen kan natuurlijk altijd nog.
We horen het graag van meer ervaren Italiëgangers!

ben zelf een keer onderweg naar de dolomieten bij de bergeralm gaan skien maar dat is de brenner niet over.https://www.wintersport.nl/skigebieden/funarena

Gitschberg of Kronplatz zijn de meest logische en leuke keuzes inderdaad. Of als je via Val di Fassa rijdt, dan stoppen op de Karerpas of even afbuigen naar Alpe Lusia. Die laatste is eigenlijk wel een hele dag waard, dus Carezza en Gitschberg Jochtal zouden mijn hoofdkeuzes zijn, omdat je daar met een halve dag ook al een goed beeld van hebt (en qua reisafstanden in het gebied qua skitijd alles beter haalbaar is.)

Overigens is de Rosskopf net over de Brenner ook een mooi halve daguitje.

Ladurns, Rosskopf, Ratschings, Gitschberg-Jochtal of de Kronplatz.

Bedankt voor alle reacties, hier kunnen we zeker mee vooruit!

Plaats een reactie