Skien met avulsiefractuur

haii,

ik heb 19 januari een breukje (avulsiefractuur) bij mijn middenvoetsbeen opgelopen en mijn gips mag 16 februari eraf zonder verdere controles. Ik ga de week erna op skivakantie en ik vroeg mij af of mijn breuk dan voldoende hersteld is om te kunnen skien. op dit moment heb ik geen pijn meer aan mijn voet en ik heb gelezen dat de stevigheid van ski schoenen het juist makkelijk maakt. hebben mensen hier advies over of soort gelijke ervaringen?

Dit moet je natuurlijk aan een dokter vragen :)

Bot heeft doorgaans 6 weken nodig om te herstellen, en na enkele weken gips is alles stijf en ongetraind. Daarna vaak nog enkele weken tot volledig functieherstel. Met skien zet je ontzettend veel druk op je voeten.
.het lijkt me vrij onverstandig.

Tsja…als je jong bent en snel geneest en je hebt geen klachten…maar ik neem geen enkele verantwoordelijkheid voor deze uitspraak! :)

ik heb hetzelfde gehad, stukje bot van mijn middenvoetsbeentje was losgekomen bij een (domme) verstapping. ik moest een weekje spalk en daarna kreeg ik 2 weken loopgips. moet zeggen dat ik daarna prima te been was. ik heb geen idee hoe het zit met skien maar dit zou je met je arts moeten overleggen

Ik heb 1 dec drie middenvoetsbeentjes gebroken door een auto ongeluk. Na 6 weken gips mocht ik vd specialist proberen om vanaf 27 januari te skiën omdat de harde skischoen de voet beschermt.
Tot we vertrokken heb ik 2x per week fysiotherapie gehad en zelf flink getraind om mijn voet weer op de juiste manier te belasten.
Maar helaas lukte het me al niet om in mijn eigen skischoenen te komen. Met moderne huur achterinstappers kwam ik er vervolgens binnen 200m op de latten achter dat remmen al teveel pijn deed.
Voor mij kwam deze skivakantie na ruim 8 weken helaas te vroeg, maar dat zegt natuurlijk niets over jouw situatie met 1 breukje.
Hopelijk kan je straks gewoon skiën!

Winter is coming

Geen idee.
Maar zou dit met de arts overleggen.

Een vriend heeft enkele jaren geleden juist 2 middenvoetsbeentjes gebroken in zijn skischoen tijdens het skiën. Was een bekend fenomeen volgens de arts in oostenrijk.
Het zou volgens hem komen door de hoge snelheid en de klappen die je krijgt in combinatie met een niet voldoende gesloten skischoen (enkelschnall).

Zit je enkel vast in het gips? Zo ja, dan kom je waarschijnlijk je skischoen niet eens in.
Sowieso even overleggen met je specialist, maar het lijkt mij verstandiger om je vakantie te annuleren/uit te stellen.

ik verwonder me altijd over de psychologie achter dit soort vragen…

ik verwonder me altijd over de psychologie achter dit soort vragen…

Liezen op 01 feb 2024 17:48

Womp womp

@evie maak even een afspraak dan kijk ik met de echo voor je weggaat!

Date your skis but marry your boots

Plaats een reactie