Snowboard kopen in Saas-Fee, advies gezocht

Hi, wij zijn volgende week in Saas-Fee en willen daar snowboards en boots voor onze dochter (16) aanschaffen. Weet iemand of er een winkel is waar je verschillende boards kunt testen(huren) zodat ze kan kijken wat ze het fijnst vindt? Dank alvast!

Het uitproberen van boards met de optie om ze eventueel aan te schaffen, daar kan ik mij nog wel een beeld bij vormen al ben ik niet bekent met de lokatie en kan je dus ook geen adres geven.
Maar je schoenen zou ik juist hier halen bij een goede zaak die de tijd voor je neemt.
Uit eigen ervaring kan ik MK in Bilthoven aanraden.
Tussen. het passen van de diverse schoenen en uiteindelijk kopen gaat best wel even wat tijd zitten.
En als je op je wintersport lokatie zit dan wil je toch zo snel mogelijk de sneeuw in?
Als je weet wat voor type rijder je dochter is dan kan je hier ook wel de bindingen kopen.
Waarom hebben jullie niet zo’n try and buy gedaan bij een van de indoor banen hier?

.

*bericht bewerkt door JoHo op 12 feb 2024 21:21

Als je boards wil testen kan dat bij duijvestein bij Snowworld in Zoetermeer, voor 25 euro mag je 5 boards testen. Moet wel boots huren bij materiaalverhuur daar. En je moet ook toegang betalen voor gebruik van de piste
Is het de eerste keer snowboarden? Beginnersset huren in je vakantiedorp. In de eerste week dat je leert boarden zit de crux hem niet zozeer in het materiaal. De gemiddelde basisset volstaat. Ze kunnen je daar prima informeren. Online vooraf reserveren krijg je vaak korting.
Geef je geld liever uit aan lessen. Maak je sneller vorderingen en weet ze ook beter welk materiaal er bij haar past

*bericht bewerkt door JoHo op 12 feb 2024 21:36

In Saas Fee heb je genoeg outdoor winkels. Je kunt je spullen huren met mogelijkheid tot koop. Je kunt het daar prima uitproberen. Zwitserland is wel prijzig

Doe de groeten aan Tycho, hij is ski/snowboard leraar bij eskimos

Popcorn, onder DOM hotel.
En, weet niet of deze nog open is; Wild One Boardshop.
Die ligt helemaal aan het einde van de hoofdstraat, nog voorbij hotel Allalin.

ga anders eens bij Daka kijken in Rotterdam (of Ourdoor XL), zij hebben veel snowboards in hun programma (en bindingen en schoenen), lokaal heb je vaak minder keuze als thuis…

*bericht bewerkt door Gerjon op 13 feb 2024 15:04

Hi, dank voor alle reacties, fijn! Zeker niet de eerste keer boarden, mijn dochter kan goed boarden/skiën (maar boarden vindt ze veel leuker), en weet ook wat voor soort board ze wil. We hebben vorige week pas besloten nog een keer naar de sneeuw te gaan dit jaar, vandaar niet eerder in NL zijn wezen kijken/testen. Huren in Saas is prijzig ivm andere gebieden waar we geweest zijn, en we waren al langer aan koop het denken, vandaar. Maar gok eigenlijk dat qua koop de prijzen in Saas vast ook wat hoger zullen liggen… mss toch nog maar rondje huren en idd in NL testen & boots bij de specialist aanschaffen. We kunnen er nog een paar nachtjes over slapen 😁.

Zeker eerst testen. Snowworld is leuk om uit te proberen. Zeker een Jones mind expander (korte achterkant) proberen. Wendbaar , maar ook tempo, diepe sneeuw. Camber, rocker etc eens proberen wat ze fijn vind.

Pat.

Op basis van wat zou dochter die plank moeten proberen? Er staat helemaal niets over wat voor soort snowboarden dochter graag doet. Als ze een parkrat is, heb je daar helemaal niets aan.

Op basis van zelf in bezit hebben…

Plaats een reactie