Arabba vs Ski Civetta (Alleghe)

Wij zouden graag de laatste dagen van de voorjaarsvakantie (rond 22-27feb) gaan skiën maar ik twijfel tussen Arabba en Ski Civetta. Iemand goede argumenten? En is er iemand ‘hier’ die enig idee heeft van de sneeuw en weersverwachtingen in deze 2 gebieden? Dank alvast

Beide gebieden zijn leuk. Civetta zal significant rustiger zijn.

Civetta is ook gevoeliger voor weersomstandigheden. Maar daar staat tegenover dat het op dit moment prima is daar en het niet in de lijn der verwachting ligt dat het heel anders gaat worden op korte termijn.

Arabba heeft weer als voordeel dat je aansluitend andere gebieden hebt, waardoor er veel meer keuze is. Maar dat is vooral een voordeel voor kilometervreters.

Kies je voor rustiger pistes: Civetta.

Wil je veel variatie: Arabba icm Dolomiti Superski pas.

En Civetta zal goedkoper zijn om te verblijven.

Wat DSvier zegt… als local is Civetta mijn lievelings gebied, heeft een beetje van alles, makkelijk blauw, stevig rood, paar leuke zwartes, paar leuke dal afdalingen in verschillende valleien, wat off piste, goede rifugios om te eten (beppi, en belvedere, bv).

De dalafdaling naar Alleghe was dicht tot 3 weken terug, maar nu is bijna alles open… ben er dit weekend niet geweest, maar nu donderdag opnieuw.

Arabba heeft wat DSvier zegt (aansluiting op de sella, terwijl Civetta een gebied op zichzelf is), ook is Arabba wat meer voor gevorderde skiers (meer donkerrood/zwart dan lichtrood/blauw)… alhoewel dat geen dingetje is want vlakbij is blauw paradijs Alta Badia.

Civetta heeft een leuke dump gehad begin januari en dit weekend vanaf 1500m opnieuw sneeuw dus wel ok. 70km pistes, als je doorskiet ski je dat op een dag… maar er is genoeg variatie. Paar filmpjes!


Volstrekt niet objectief… maar ben een fan!

Civetta. 100%

Aftellen maar!

Arabba heeft alles!

Plus:

  • aan de kant met de gondels zijn uitdagende zwarte en rode pistes,
  • aan de Burz kant zijn de blauwe pistes van Pralongia vlak bij,
  • de Marmolada en Lagazoui zijn eenvoudig te bereiken,
  • via de bus bij Malga kun je Civetta prima als dagtocht doen.

Min:

  • het ligt aan de Sella Ronda en kan dus in populaire weken druk zijn.

Ik ben fan… :-)

Het ligt zo aan wat je zoekt in een wintersportvakantie. De gebieden liggen dan wel vrij dicht bij elkaar maar zijn compleet verschillend.
Civetta is een gemoedelijk familiegebied met een beperkt aantal pistekilometers en wat minder uitdagende pistes. Arabba is wat drukker (hoewel wij altijd in dezelfde week zijn gegaan en nooit serieuze wachttijden aan de lift hadden) en is echt een gebied voor de sportievere kilometervreters/tochtenmakers die een zo groot mogelijk skigebied willen hebben.
Qua dorp is in Arabba alles ingesteld op de wintersport, Alleghe is veel minder “toerristisch”.

*bericht bewerkt door OlafK op 14 feb 2024 09:30

Plaats een reactie