skiliften die echt bestaan

hallo ik ben jaaj en ikk moet voor mijn spreekbeurt foto’s hebben van skiliften kan ik er een paar gebruiken A.U.B danku stuur maar terug !

https://www.wintersport.nl/forum/topic/57196

Hier zal je er wel wat vinden. :)
In de eerste post staan ook de verwijzingen naar deel 1 en 2.

Kijk ook eens op lift-world.info en remontées-mechaniques.net

En dan fotopapier == afprinten zeker :)

Kijk anders eens op de website van Doppelmayr of Leitner. Kan je interessante informatie vandaan halen. Zelf ben ik nog bezig met Nederlandstalige website over skiliften.

http://www.doppelmayr.com
http://www.leitner-lifts.com
http://www.poma.net

Bij vragen weet men op het alpinforum ook altijd raad. Daar zitten zelfs kabelbaan professionals!

http://www.seilbahntechnik.net/

Alle liften in Europa en vele daarbuiten.

Op http://www.doppelmayr.com kun je veel plaatjes vinden en gelijk ook informatie over de liften. Op http://www.leitner-lifts.com is niet zo veel te vinden. Persoonlijk vind ik doppelmayr ook betere/mooiere cabines hebben en de techniek is over het algemeen beter :)

Serfaus, Fiss, Ladis en Doppelmayr-fan

De meest comfortabele lift moet je zeker op foto hebben:

null

Ik kan je verzekeren dat deze mensen niet allemaal boven komen.

Wanneer presenteert Rogier eens een skiverslag in het Frans?

@Thijmen: Leitner en Doppelmayr maken beiden liften van hoogstaande kwaliteit. Natuurlijk kan je wel een persoonlijke voorkeuren hebben, maar dat de techniek van Doppelmayr beter zou zijn dan dat van Leitner is nergens op gegrond. Beide systemen hebben zo hun voor en nadelen. Koppelklemmen zijn bijvoorbeeld van Leitner aanzienlijk beter dan van Doppelmayr, omdat ze veel langzamer slijten.

BTW: Als je goed zoekt op de website van Leitner kan je heel veel fotomateriaal vinden. De website van Doppelmayr is echter wat gebruikersvriendelijker. :)

Nog meer (kleinere) kabelbaan fabrikanten:

http://www.bmf-ag.ch
http://www.loipolder.com
http://www.gmm-france.com

@Frans: bij de techniek bedoelde ik vooral de kinderzekeringen van Leitner, die vind ik echt slecht. Sinds ik in Fiss in de Köningsleithebahn heb gezet mag ik Leitner niet zo meer ;)
Bovendien vind ik een stoeltjeslift van Leitner er snel oud uit zien, als je bijv. een lift uit 2002 vergelijkt :) Maar dat zijn voorkeuren :D

Serfaus, Fiss, Ladis en Doppelmayr-fan

Plaats een reactie