Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Alleen gevaccineerde en genezen wintersporters in Feldberg (update)

Roel op 02 november 2021·bewerkt op 05 november 2021· 28 reacties

null

Deze winter zijn alleen gevaccineerden en mensen die genezen zijn van corona welkom in het Duitse skigebied Feldberg. Het grootste skigebied van het Zwarte Woud maakt een uitzondering voor kinderen die in het kader van de schooltests meerdere malen per week worden gecontroleerd en kinderen die nog niet naar school gaan. Door deze “2G-plus regeling” vervallen de mondmaskerplicht en de afstandsregels.

Strenger dan voorgeschreven

Feldberg is het eerste Duitse skigebied dat de coronaregels voor deze winter bekend maakt. Naast het gelijknamige skigebied behoren ook Todtnauberg en Belchen tot het Liftverbund Feldberg. Opvallend is dat men strenger is dan de overheid op dit moment voorschrijft. De deelstaat Baden-Württemberg, waar Feldberg toe behoort, verlangt actueel slechts een 3G-bewijs, wat betekent dat je als geteste persoon ook wordt toegelaten. Feldberg is dus strenger. Dit heeft als voordeel dat in het skigebied geen mondmasker nodig is en dat je afstandsregels vervallen. Ook hoeft het aantal bezoekers in het skigebied niet beperkt te worden. Om wachtrijen voor de kassa’s te voorkomen, worden skipassen online verkocht.

Kinderen

Een uitzondering op de 2G-plus regel geldt voor kinderen van leerplichtige leeftijd, die in het kader van de schooltests meerdere malen per week worden gecontroleerd, alsmede kinderen die nog niet naar school gaan. Zij worden ook toegelaten. Kinderen uit Nederland die niet regelmatig op school getest worden, moeten een negatieve PCR-test kunnen tonen die maximaal 48 uur geldig is. Dat betekent dat zij op vakantie meerdere keren getest moeten worden.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Dat is in ieder geval duidelijk, maar potentieel wel ingewikkeld voor Nederlanders met kinderen dus…

Ben benieuwd of andere landen zullen volgen. Persoonlijk prima, dat scheelt mondkapjes…maar je sluit dus ook echt mensen uit en als liften als OV gelden mag dat misschien niet?

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Gaan we weer in de discussie…

Ik zeg goed geregeld daar, spuiten en gaan!

Edwin van Riel

Is helaas geen discussie maar realiteit. Wij zijn ook keurig gevaccineerd en maken ons minder druk of we of wintersport mogen (al geboekt)
Ik hoop ook heel erg dat iedereen zich laat vaccineren maar ook dat de wintersportgebieden met eenduidige regels komen. Als ieder bergje zijn eigen regels mag opleggen wordt het er niet makkelijker op.

Kan hen volgen , een jaar zonder wintersport kunnen ze niet maken , veel te veel geld mee te maken en waarschijnlijk gaan er nog volgen

Ook hier alleen on-topic. Alle andere reacties verwijder ik. Meerdere reacties reeds verwijderd.

Click. Click. Peace

Zou fantastisch zijn als andere gebieden dit voorbeeld volgen. Schept duidelijkheid en geen wirwar aan regels of tussentijdse verscherpingen. Volgens mij gaan ze in veel delen (o.a. Oostenrijk) tussentijds toch wel over op 2 of zelfs 1 G op basis van hun stappenplan met IC bezetting. Waarom het dan niet gelijk doen en wat minder andere regels hebben?

Klinkt mij als win-win in de oren dit, ook een stuk minder geregel en controle voor het skigebied zelf.

*bericht bewerkt door Amelm op 02 nov 2021 19:52

Benieuwd hoe dat met niet-gevaccineerde kinderen uit andere landen gaat uitdraaien. Van een Duitse leerkracht (Bayern) weet ik dat zijn school de kinderen 3x per week test.

Benieuwd hoe dat met niet-gevaccineerde kinderen uit andere landen gaat uitdraaien. Van een Duitse leerkracht (Bayern) weet ik dat zijn school de kinderen 3x per week test.

Hupla op 02 nov 2021 20:01

Dat is wel iets waar ik nog enigszins voor vrees! Maar mijn zoon van 9 laat zich met alle liefde testen voor een weekje wintersport.

Een puur financieel en daarmee logische keuze van dit skigebied. Op deze manier hoef je namelijk niet iedere 2 dagen opnieuw te checken of de mensen die niet gevaccineerd zijn niet besmet zijn. Al zou dat maar om 10% van de skiërs gaan, dan nog praat je bij een Feldberg al snel over duizenden mensen per dag op drukke dagen. Dit kost een hoop manuren en dus geld. Neem 2 minuten per persoon om de qr code te checken en de skipas voor weer 2 dagen vrij te geven, en dan is 2 minuten echt niet lang, dan praat je bij 1000 mensen al over 2000 minuten per dag, dat is al ruim 33 manuren per dag. Oftewel ruim 4 extra fte werknemers per duizend ongevaccineerde skiërs die je moet betalen.

Daarnaast genereert het, dit topic an sich is daar al een voorbeeld van, veel extra aandacht voor het skigebied. Het kan dus ook nog een stukje marketing zijn om extra aandacht en daarmee ook mensen te trekken.

Qua corona veiligheid niet de meest logische keuze als je het mij vraagt aangezien je van de 3 veilige g’s de veiligste g niet toestaat omdat je enkel bij getest zeker weet dat iemand niet besmet is.

*bericht bewerkt door Matthias123 op 03 nov 2021 06:06

Born to Ride

Nee je weet (=100%zekerheid) na een test niet of iemand niet besmet is. Wel weet je dat de kans dat hij besmettelijk is, erg klein is na een negatieve test.

Edwin van Riel

Nee je weet (=100%zekerheid) na een test niet of iemand niet besmet is. Wel weet je dat de kans dat hij besmettelijk is, erg klein is na een negatieve test.

evr66 op 03 nov 2021 08:05

Laten we het zo zeggen, van de 3 g’s zijn het de geteste mensen die de kleinste kans hebben dat ze besmet zijn. Helaas zijn er gewoon veel te veel mensen die wanneer ze gevaccineerd zijn toch gewoon op vakantie en naar grote gaan bij (lichte) klachten en zich niet laten testen omdat ze bang zijn dat anders hun duurbetaalde vakantie of evenement in rook op zien gaan. Zie bijvoorbeeld gisteren de nieuwsberichten over het Amsterdam Dance Event waar je alleen maar met QR naar binnen kon en nu blijkt het sowieso al voor meer dan 1000 aantoonbare besmettingen te hebben gezorgd. https://www.ad.nl/show/ruim-1000-coronabesmettingen-door-ams…

Gezien je nu bij Feldberg dus geen afstand en mondkapjes regels meer zijn en er best een behoorlijke apres ski is, is het te hopen dat het hier niet voor dezelfde gevolgen gaat zorgen. De eerste golf is tenslotte in Europa ook voornamelijk voortgekomen uit de apres ski.

Dat is precies de reden dat ik het qua corona veiligheid de meest onlogische keuze vind om van de 3 g’s juist deze g niet toe te staan als mogelijkheid om in Feldberg te kunnen gaan skien en is het mijns inzien dus een volledig financieel gerichte keuze van dit skigebied.

Born to Ride

Laten we het wederom niet weer over het nut van de maatregelen hebben. Vorige topics hebben uitgewezen dat dat altijd ontspoort.

On-topic blijven.

*bericht bewerkt door moderator (Rogier) op 03 nov 2021 12:25

Click. Click. Peace

Als Feldberg dit kan en mag doen dan zullen andere gebieden vast volgen. Zeker als de resultaten positief zijn. Met alleen gevaccineerden komen de gebieden ook wel vol, in ieder geval winstgevend.

@Rogier: Je gaat het nog druk krijgen in ditt topic, wat juist over die maatregelen gaat.

An sich wordt 2G normaler en normaler in Duitsland. De lage vaccinatiegraad dwingt ze ook wel die kant op.

Ben benieuwd hoe druk het daar gaat worden deze winter.

Zag op een website van een Duits pretpark dat kinderen tussen 6 en 12 die niet op een Duitse school zitten en dus veelal ook geen vaccinatie hebben zich vooraf moeten laten testen. Geldt overigens ook overal waar 3G geldt in Duitsland.

@rmgb : Was deze zomer al zo bij Movie World in Bottrop.

@rmgb : Was deze zomer al zo bij Movie World in Bottrop.

Robert7 op 03 nov 2021 22:08

klopt

null

Nu we het toch over Feldberg hebben, het is daar ook al lekker winters.

Born to Ride

Horeca in Wenen alleen nog voor gevaccineerden en mensen met antistoffen

Het stadsbestuur van Wenen last een reeks nieuwe maatregelen in om de vierde golf van besmettingen in te dijken, en te voorkomen dat de zorgsector opnieuw wordt overbelast. Zo mogen niet-gevaccineerden of mensen die nog niet zijn genezen van het virus, niet langer binnen in horecazaken of bij contactberoepen. “De situatie is kritiek”, zo alarmeerde Oostenrijks minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein naar aanleiding van de hoge besmettingscijfers en het lage vaccinatiepercentage. Slechts 64,3 procent van de totale bevolking heeft er al twee prikken gekregen. Oostenrijk bevindt zich daarmee onder het Europees gemiddelde van 66,8 procent.
Het stadsbestuur van Wenen heeft daarom beslist om vanaf eind volgende week extra maatregelen te nemen. Zo mogen enkel mensen die volledig gevaccineerd zijn, of genezen zijn van het virus en dus antistoffen hebben aangemaakt binnen in horecazaken, bij contactberoepen, of bij samenkomsten met meer dan 25 mensen. De stad belooft ook te controleren of de maatregelen effectief worden nageleefd.

Ik heb vanuit het skigebied antwoord gekregen over de regels voor Nederlandse kinderen die niet standaard op school getest worden. Zij moeten een negatieve PCR-test kunnen laten zien, niet ouder dan 48 uur. Ik heb dit ook verwerkt in het nieuwsbericht.

Weerman, redacteur, skiër, Limburger

Horeca in Wenen alleen nog voor gevaccineerden en mensen met antistoffen

Het stadsbestuur van Wenen last een reeks nieuwe maatregelen in om de vierde golf van besmettingen in te dijken, en te voorkomen dat de zorgsector opnieuw wordt overbelast. Zo mogen niet-gevaccineerden of mensen die nog niet zijn genezen van het virus, niet langer binnen in horecazaken of bij contactberoepen. “De situatie is kritiek”, zo alarmeerde Oostenrijks minister van Volksgezondheid Wolfgang Mückstein naar aanleiding van de hoge besmettingscijfers en het lage vaccinatiepercentage. Slechts 64,3 procent van de totale bevolking heeft er al twee prikken gekregen. Oostenrijk bevindt zich daarmee onder het Europees gemiddelde van 66,8 procent.
Het stadsbestuur van Wenen heeft daarom beslist om vanaf eind volgende week extra maatregelen te nemen. Zo mogen enkel mensen die volledig gevaccineerd zijn, of genezen zijn van het virus en dus antistoffen hebben aangemaakt binnen in horecazaken, bij contactberoepen, of bij samenkomsten met meer dan 25 mensen. De stad belooft ook te controleren of de maatregelen effectief worden nageleefd.

Pieter230976 op 04 nov 2021 19:01

Wat heeft dit met Feldberg of uberhaupt met skien te maken? Voor zo ver ik weet heeft Wenen geen skigebied?

*bericht bewerkt door Matthias123 op 05 nov 2021 12:34

Born to Ride

Ik heb vanuit het skigebied antwoord gekregen over de regels voor Nederlandse kinderen die niet standaard op school getest worden. Zij moeten een negatieve PCR-test kunnen laten zien, niet ouder dan 48 uur. Ik heb dit ook verwerkt in het nieuwsbericht.

Roel op 05 nov 2021 11:56

Dan wordt het voor Nederlandse gezinnen met kinderen tussen de 6-12 jaar dus vrijwel onmogelijk om normaal te gaan skiën in Feldberg. Laten we hopen dat andere gebieden dit niet gaan overnemen…

Ik voel weer een ski down aankomen.

Helemaal van het pad af.

Als Feldberg dit kan en mag doen dan zullen andere gebieden vast volgen. Zeker als de resultaten positief zijn. Met alleen gevaccineerden komen de gebieden ook wel vol, in ieder geval winstgevend.

Martin7182 op 03 nov 2021 11:57

De ziekenhuizen komen zo ook wel vol

Ik heb vanuit het skigebied antwoord gekregen over de regels voor Nederlandse kinderen die niet standaard op school getest worden. Zij moeten een negatieve PCR-test kunnen laten zien, niet ouder dan 48 uur. Ik heb dit ook verwerkt in het nieuwsbericht.

Roel op 05 nov 2021 11:56

Geldt dit ook in Oostenrijk voor kinderen jonger dan 13 uit Nederland?

Deze informatie klopt niet meer. Misschien is het verstandig om dit duidelijker te vermelden en het artikel aan te passen of te sluiten.

Nou of het klopt of niet ik vraag me het eigenlijk wel eens af, kan het hier niet terugvinden.
Wat als je kind een herstel bewijs heeft omdat net als de mijne ze corona heeft opgelopen, lijkt me dat het dan niet meer geld?

Plaats een reactie