Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Ski-dief op heterdaad betrapt op Stubaier Gletscher

Rogier op 05 maart 2024· 40 reacties

null

Op de Stubaier Gletscheris afgelopen weekend een 36-jarige man betrapt op het stelen van ski’s. Er worden hem 20 ski-diefstallen ten laste gelegd. Het gestolen goed zou hij op internet hebben verkocht. De man heeft deels bekend. De 36-jarige werd op zondag rond het middaguur voor het bergstation Gamsgarten door aanwezige skiërs en latere slachtoffers gezien terwijl hij ski’s uit een skistandaard nam. De politie werd onmiddellijk ingelicht.

Meer skidiefstallen

Tijdens een zoekactie kon de man 's middags in Neustift worden gestopt. In zijn auto vond de politie meerdere paar ski’s. Bovendien vermoeden de onderzoekers dat de verdachte verantwoordelijk is voor meer ski-diefstallen. Tussen september 2023 en maart 2024 heeft de politie zo’n 20 keer te maken gehad met deze vorm van diefstal. In totaal is de schade in de tienduizenden euro’s. De gestolen ski’s zou de man via tweedehandswebsites op internet hebben verkocht.

Tips tegen ski-diefstal

Helaas is het stelen van ski’s erg eenvoudig. Gelukkig worden er relatief weinig ski’s opzettelijk gestolen. Om de kans dat jouw ski’s gestolen worden zo klein mogelijk te maken, zijn hier een paar tips:

  • Zet je ski’s niet als paar weg. Wissel een ski van jou om met een ski van je ski-partner en zet deze op een andere plek weg. Zo heb je ‘on-even’ skiparen.
  • Gebruik een dun kabelslot om je ski’s vast te zetten.
  • Minder praktisch, maar het meest zeker: Hou je ski’s goed in de gaten en laat ze niet alleen.

Hebben jullie nog andere tips tegen ski-diefstal? Is er van iemand van jullie wel eens eens een paar ski’s gestolen?

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Fijn dat deze man is opgepakt!
Ik gebruik meestal ook een slotje, maar nog een tip: als je ergens pauze neemt en je spullen neerzet, kies dan voor een tentje dat niet direct aan een lift direct naar het dal gaat, maar ergens middenin het skigebied.

heb je meestal beter eten ook ;)

Edwin van Riel

heb je meestal beter eten ook ;)

evr66 op 05 mrt 2024 09:14

Ja! Wat is dat voor een rare wetmatigheid, tentjes die bij een lift liggen met een directe koppeling met het dal zijn bijna altijd matig.

Ik splits m’n ski’s nooit maar kijk wel altijd heel goed waar ik ze neerzet om verwisselen te voorkomen. En ook het liefste altijd bij elkaar met het groepje waarmee ik aan het skiën ben. Hoop dat de persoon die ze anders per ongeluk mee zou nemen ook herkent dat er allemaal ‘vreemde’ ski’s omheen staan.

Overigens zelf keer meegemaakt dat in ons huis iemand er een dag vandoor was met de skischoenen van mijn vrouw. Nooit achtergekomen wie het gedaan heeft maar daar heeft iemand zich 's ochtends vergist en de schoenen van mijn vrouw aangezien voor haar huurschoenen. Wij hebben uiteindelijk zelf die dag een skischoen gehuurd en eind van de middag stonden onze schoenen weer vrolijk in het rek. Heb ze toen verplaatst en er een briefje op gedaan. Rest van de vakantie ging het goed.

Eén keer aan het begin van de gondel.
Een jongen volgde mij naar boven.
Bij het restaurant was hij er weer met buitengewone belangstelling voor mijn ski’s.
Ik ging zogenaamd naar binnen om meteen weer naar buiten te gaan.
Hij rommelde wat en zocht de tweede ski.
Ik had hem toen aangesproken en hij kwam met een niet aannemelijk verhaal.

Skischoenen tijdens de wisseldag.
Overigens niet expres meegenomen.
Waren zelfde schoenen maar 2 maten kleiner.
Lang verhaal kort.
Moest toen nieuwe kopen.
Kreeg 6 weken later mijn oorspronkelijke schoenen op gestuurd.
Tijdens wisselslagen haal ik ze weg of doe er een zak overheen zodat duidelijk is dat het niet hun schoenen zijn.

gelukkig nog nooit meegemaakt, maar dit jaar wel voor de nieuwe ski`s een slotje gekocht. of ik het ook werkelijk ga gebruiken weet ik nog niet… eigenlijk is het een hoop gedoe en moest ook totaal onnodig zijn! volgende week is het rustiger dan normaal.
het is te gek voor woorden dat ze niet van JOUW spullen kunnen afblijven! en voelt ook erg ongemakkelijk om vaak als enige daar bij een vol rack te staan ****** met een slotje… nooit eerder zo mee bezig geweest om echt na te denken dat ze misschien wel gejat kunnen worden.

schoenen neem ik altijd mee naar de kamer, haal dagelijks de binnen schoenen eruit en de zooltjes. laat ze lekker drogen op kamer temperatuur. dus elke dag frisse warme en droge schoenen.

Neerslag maakt niet gelukkig, gelukkig maken ze sneeuw...

Ik wissel eigenlijk altijd een ski met iemand uit de groep. Een paar ski’s, ook met slotje, kan het stelen waard zijn. Een enkele ski heb je niks aan. Voorkomt naast diefstal ook vergissingen. Zelfs met veel bier in je mik ski je niet op 2 verschillende ski’s naar beneden.

Oh, en die samengestelde paren ski’s natuurlijk ver weg uit elkaar zetten, niet naast elkaar.

De tip om je ski’s continu in de gaten te houden, daar doe ik dan weer niet aan mee. Word je dwangneurotisch van. Zit je de hele tijd naar dat rek te kijken in angst. Nee dank je.

*bericht bewerkt door Sebastiaan op 05 mrt 2024 12:07

The mountains are calling and I must go ~ John Muir

Gewoon gaan telemarken, die slaan ze over :D

Voorzitter Nederlandse Vereniging Brakke Skiliften

En je zet je fiets ook niet op slot bij de kroeg…

Jaren geleden precies op die plek zijn mijn ski’s ook gestolen. Mijn metgezel moest even 5min bij de Intersport zijn, en in dat korte tijdsbestek waren ze meegenomen. Normaal zet ik ze altijd op slot met een skisport, maar voor 5min dacht ik “dat is de moeite niet”. Wel dus. Opvallend genoeg ook gelijk aangifte kunnen doen bij de politie die daar een kantoortje hebben. Ze hebben er dus volop ervaring mee daar.

Je ski’s lelijk bestickeren :)

Ski’s van mijn vrouw gestolen uit de gondel. Eerst dachten we dat het per ongeluk was. Na boven gekomen zijn had mijn vrouw ski’s die haar niet paste (waren de enige nog die in de deur zaten, had ze verder niet opgelet, waarom zou ze :)). Bleek dat iemand anders haar ski’s had gepakt. De ski’s die dus overbleven en mijn vrouw had gepakt waren huur ski’s. Eerst dachten we dus foutje bedankt dan melden we het bij de verhuur (stond sticker op) en dan komt het vast wel goed. We zijn er heel de week dagelijks langs gegaan maar de ski’s zijn nooit terug gebracht. Maar goed alle tips zijn goede maar praktijk is toch vaak dat we onze ski’s uitklikken en ze wegzetten/leggen en er verder niet naar omkijken. Gelukkig komt het niet heel vaak voor maar het kan dus zeker.

MW Janssen

Ik heb oude, lelijk ski’s dus nooit last van.

Als ik ergens ga zitten waar ik geen zicht heb hang ik meestal een slotje om mijn board en skis van vriendin. Soms kijken mensen vreemd maar helaas moet je je spullen beveiligen blijkbaar.

🏂

Ik heb het een keer meegemaakt dat na een pauze in een hut een van mij skistokken weg was. het sneeuwde flink en na wat zoeken lag er een stok los in de sneeuw die niet helemaal hetzelfde was. Ik vermoed dat iemand een van mijn stokken heeft meegenomen. Hij nam blijkbaar niet de moeite om zijn eigen stok te zoeken.

In Plose (Brixen, Zuid Tirol) had ik de ervaring dat, zeer waarschijnlijk, iemand mijn skislotje geforceerd had. Dat vermoed ik omdat ik eerder gezien had er enkele mensen tussen de ski’s door aan het scharrelen waren echter toen heb ik niet gezien of ze mijn ski’s ook aangeroerd hebben. Ik kreeg het met geen mogelijkheid meer open. Uiteindelijk mocht ik gelukkig een knijptang lenen bij het bergstation van de lift om het kabelslot kapot te knippen.

In Flachau zijn mijn skies gestolen in de winkel bij het onderhoud. Er was ‘s nachts ingebroken in de sportwinkel en ze hadden een lading skies meegenomen die net klaar waren van onderhoud.
Had gelukkig twee paar skies bij mij. De eigenaar heeft nog zijn best gedaan om hetzelfde paar skies te bemachtigen, maar heeft toen wat contant geld gegeven. Gewacht tot aan het eind van het ski seizoen en toen nieuwe gekocht van het geld.

May the ski force be with you !!

Dit jaar de tip opgevolgd om de skies te scheiden en los van elkaar te zetten. Ik had 2 paar mee om wat te testen voor mijzelf. Echter de gondel medewerkers gaan naar het einde van de dag de ski rekken opruimen in de aankomst zone. Hadden ze toch mijn skies bij elkaar gezocht en weer bij elkaar gezet. Lekker dan … 🙄

Gelukkig niet gestolen. Heb normaliter zo’n slotje bij me met een kabel. Tussen de bindingen door en dan vastzetten aan het rek. Maar zulke dure heb ik momenteel niet dus wat minder bang voor.

*bericht bewerkt door HvdB op 05 mrt 2024 17:11

Ski’s van mijn vrouw gestolen uit de gondel. Eerst dachten we dat het per ongeluk was. Na boven gekomen zijn had mijn vrouw ski’s die haar niet paste (waren de enige nog die in de deur zaten, had ze verder niet opgelet, waarom zou ze :)). Bleek dat iemand anders haar ski’s had gepakt. De ski’s die dus overbleven en mijn vrouw had gepakt waren huur ski’s. Eerst dachten we dus foutje bedankt dan melden we het bij de verhuur (stond sticker op) en dan komt het vast wel goed. We zijn er heel de week dagelijks langs gegaan maar de ski’s zijn nooit terug gebracht. Maar goed alle tips zijn goede maar praktijk is toch vaak dat we onze ski’s uitklikken en ze wegzetten/leggen en er verder niet naar omkijken. Gelukkig komt het niet heel vaak voor maar het kan dus zeker.

mwjanssen op 05 mrt 2024 15:12

Waren die huurski’s ook gestolen? Kon de verhuur achterhalen van wie ze waren?
Het is wel heel naar als zoiets je overkomt.

Peter Pos

Worden huurski’s minder snel gepikt? Want dan ga ik voor sticker horen bij skiverhuur voor men nieuwe skis haha

Met watervaste plaklettertjes je initialen op je latten zetten, voorkomt in ieder geval per ongeluk meenemen. Ik moest ze wel uit de handen van een jongeman (met een bakkie op) rukken, omdat hij er van overtuigd was dat het zijn ski’s waren. Net op tijd gezien.

Life is what happens while you were checking your phone

Als we met meer personen zijn splitsen we de ski’s altijd, als ik alleen ski gebruik ik een slot dat om de bindingen gaat en dan vast aan het rek. Ik heb al zo vaak tiepjes zeer belangstellend bij de rekken naar mijn Stöckli’s zien kijken…
En zoals DrPhil ook al zei: ik zet mijn fiets ook op slot en ergens aan vast. En die fiets was goedkoper dan mijn ski’s.

Zelf schrijf ik de initialen op de ski met een verfstift. Dat valt wel op en is ook niet echt mooi te noemen. Het gaat ook zeer slecht van de ski af, tenzij je een doekje met remreiniger gebruikt, dan veeg je het zo weg. Nooit geen discussie over van wie de ski werkelijk is en nog nooit een ski kwijt geweest.

Ik zelf zou het liefst een slotje gebruiken, maar mn vrouw verklaart me voor gek. Dus op goede hoop. Heeft er ook mee te maken dat ik ooit tijdens een lunch mn ski vastzette met een kabelslotje, maar daarbij per ongeluk iemands anders ski had vastgemaakt 😱. Kwam ik terug zat een Duitser als een bezetene aan het slot te rukken. Hij was erg kwaad, wat ik goed snapte… Slotje was wel sterk, dat wel, dus perfect tegen diefstal 😁

Mijn dochter had haar ski’s tijdens de lunchpauze van haar skiles neergelegd op dezelfde plek als haar skiklasgenootjes. Bij terugkomst waren haar (eigen) skies nergens te bekennen. Om toch naar de les te kunnen, gauw even een setje gehuurd voor die middag. Bij het lesje aangekomen blijkt een jongen uit haar klas de ski’s gepakt te hebben, want hij wist zelf niet meer waar zijn eigen (huur)ski’s waren. Hij is zelfs met zijn vader nog snel met de ski’s van mijn dochter naar de Intersport gegaan om de binding te laten stellen naar zijn maat. Verklaring van zijn vader: Zijn ski’s lagen er niet meer en hij moest natuurlijk wel op tijd bij de les zijn. Twee jaar geleden gebeurd, ik kan er nog boos om worden!

Ski’s van mijn vrouw gestolen uit de gondel. Eerst dachten we dat het per ongeluk was. Na boven gekomen zijn had mijn vrouw ski’s die haar niet paste (waren de enige nog die in de deur zaten, had ze verder niet opgelet, waarom zou ze :)). Bleek dat iemand anders haar ski’s had gepakt. De ski’s die dus overbleven en mijn vrouw had gepakt waren huur ski’s. Eerst dachten we dus foutje bedankt dan melden we het bij de verhuur (stond sticker op) en dan komt het vast wel goed. We zijn er heel de week dagelijks langs gegaan maar de ski’s zijn nooit terug gebracht. Maar goed alle tips zijn goede maar praktijk is toch vaak dat we onze ski’s uitklikken en ze wegzetten/leggen en er verder niet naar omkijken. Gelukkig komt het niet heel vaak voor maar het kan dus zeker.

mwjanssen op 05 mrt 2024 15:12

Waren die huurski’s ook gestolen? Kon de verhuur achterhalen van wie ze waren?
Het is wel heel naar als zoiets je overkomt.

peterpos op 05 mrt 2024 18:00

Nou dat weet ik niet maar de verhuur (was in Flachau) kon niet achterhalen van wie ze waren.

MW Janssen

Ik vind het een vreemd verhaal, van de gondel. Dat merk je toch direct? De “dief” kan dan ook niet ver weg zijn. Ik ken tenminste geen een gondel waar je direct op de piste stapt. Verder zouden de gestolen ski’s de dief dan meteen moeten passen (kans lijkt me bijzonder klein). Anders zou hij/ze eerst moeten instellen. Iemand die met de ski’s hard wegrent direct vanuit de gondel valt meteen op.

Wij wisselen altijd.
Slot met sleutel of code is niets voor mij.
Ik geraak mijn sleutels kwijt of de code…
En om nu ook nog een kniptang mee te nemen zie ik ook niet zitten.

Worden huurski’s minder snel gepikt? Want dan ga ik voor sticker horen bij skiverhuur voor men nieuwe skis haha

Juuul op 05 mrt 2024 18:05

Ik heb 1x in Val Thorens meegemaakt dat de huurskis (model brons) van 4 personen van mijn groepje gestolen waren en mijn eigen ski’s er nog stonden. In eerste instantie vonden we dit heel raar totdat ze 4x de borg moesten betalen en 4x nieuwe ski’s moesten huren. De verhuurder wist ons prima te vertellen waar aangifte te doen en dat de reisverzekering dit zal dekken. Daarna vonden we het iets minder raar

Ik vind het een vreemd verhaal, van de gondel. Dat merk je toch direct? De “dief” kan dan ook niet ver weg zijn. Ik ken tenminste geen een gondel waar je direct op de piste stapt. Verder zouden de gestolen ski’s de dief dan meteen moeten passen (kans lijkt me bijzonder klein). Anders zou hij/ze eerst moeten instellen. Iemand die met de ski’s hard wegrent direct vanuit de gondel valt meteen op.

DrPhil op 05 mrt 2024 21:00

Ja je kunt t vreemd vinden maar het is toch echt zo. Afgezien dat ik ook niet snap dat mn vrouw t niet zag (waren echt andere skis) snap ik wel dat je er geen rekening mee houdt uit de gondel. En kan zeker wel dat die vrouw toevallig wel in de ski van mn vrouw paste en andersom niet. Of ze heeft ze versteld (of ze zat niet goed in de binding) geen idee kan ook haast niet geloven dat je dit zou doen en hou er ook nog rekening mee dat t een misverstand is/was. Maar breng dan iig wel de skis terug naar de verhuur en dat maakt t dan weer verdacht.

MW Janssen

Ik vind het een vreemd verhaal, van de gondel. Dat merk je toch direct? De “dief” kan dan ook niet ver weg zijn. Ik ken tenminste geen een gondel waar je direct op de piste stapt. Verder zouden de gestolen ski’s de dief dan meteen moeten passen (kans lijkt me bijzonder klein). Anders zou hij/ze eerst moeten instellen. Iemand die met de ski’s hard wegrent direct vanuit de gondel valt meteen op.

DrPhil op 05 mrt 2024 21:00

Ja je kunt t vreemd vinden maar het is toch echt zo. Afgezien dat ik ook niet snap dat mn vrouw t niet zag (waren echt andere skis) snap ik wel dat je er geen rekening mee houdt uit de gondel. En kan zeker wel dat die vrouw toevallig wel in de ski van mn vrouw paste en andersom niet. Of ze heeft ze versteld (of ze zat niet goed in de binding) geen idee kan ook haast niet geloven dat je dit zou doen en hou er ook nog rekening mee dat t een misverstand is/was. Maar breng dan iig wel de skis terug naar de verhuur en dat maakt t dan weer verdacht.

mwjanssen op 05 mrt 2024 22:25

Wel eens aan gedacht dat je vrouw zelf de verkeerde ski’s mee naar boven heeft genomen? Omdat je vrouw de overgebleven ski’s niet paste lijkt het mij dat de dief de ski’s van je vrouw dan ook niet paste en dit moet de nodige vertraging opgeleverd hebben. Grote kans dat ze nog in het dal in een rek voor de toiletten stonden ofzo en dat een ander iemand zijn huurskis niet kon vinden die je vrouw meegenomen heeft.

*bericht bewerkt door Mr79 op 06 mrt 2024 07:58

Plaats een reactie