Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Drie doden bij lawineongeluk in Oostenrijk

Roel op 05 december 2021· 7 reacties

null

Van een groep off-piste skiërs zijn zaterdagmiddag drie Oostenrijkers om het leven gekomen. Het ongeluk gebeurde in de buurt van Tweng, vlakbij de skigebieden van Obertauern en Lungau in het Salzburgerland.

Schneebrett

Het gaat onder andere om een Oostenrijks motorcrosstalent van 19 die samen met een groep vrienden aan het skiën was, van wie er twee het ongeluk ook niet overleefden. De lawine zou rond 13.45 uur zijn losgebarsten op een hoogte van ongeveer 2.400 meter. Terwijl de groep aan het klimmen was, brak een ‘Schneebrett’ van 200 bij 500 meter af, waarbij acht toerskiërs werden meegesleurd. Drie personen werden volledig bedolven en lagen volgens de autoriteiten tot 4,5 meter diep onder de sneeuw.

Overleden

Twee personen konden slechts worden geborgen. Een andere 19-jarige werd gereanimeerd en met ernstige verwondingen per helikopter naar het ziekenhuis van Klagenfurt gevlogen. Hij stierf in het ziekenhuis. Twee andere gewonden werden per ambulance naar het ziekenhuis in Tamsweg gebracht.

Twee skiërs werden gelokaliseerd met behulp van lawinepiepers. Het derde slachtoffer was zonder lawineuitrusting onderweg en werd pas rond 17.15 uur dood aangetroffen, meldt de Salzburger Bergreddingsdienst.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Aiaiai, triest!

Edwin van Riel

Triest bericht weer zo begin van het wintersport seizoen. https://www.ad.nl/buitenland/drie-toerskiers-omgekomen-bij-l…

Vreselijk :(

Wat erg weer vreselijk voor de nabestaande :( Met deze sneeuw situaties is er ook een hoog risico.

Dienten Die Alte schule

Twee personen konden slechts dood worden gered.

Ik neem aan dat dit geborgen moet zijn.

Triest ja dat dit gebeurt is. Ik heb de lawinesituatie de afgelopen dagen in de gaten gehouden aangezien ik zelf ook weer begonnen ben met toerskiën dit weekend, en het is inderdaad gevaarlijk op het moment. Vooral vanwege de hoeveelheid sneeuw die afgelopen week is gevallen in combinatie met de harde, soms stormachtige wind. Er wordt dan ook door de lawinediensten opgeroepen om heel voorzichtig te zijn bij het kiezen van een route, ondanks dat er nog relatief weinig sneeuw ligt.

RIP onbegrijpelijk …

Plaats een reactie