Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Silvretta Therme opent in Ischgl

Roel op 07 november 2022· 6 reacties

De Silvretta Therme (foto: silvrettatherme.at)
De Silvretta Therme (foto: silvrettatherme.at)

Vanaf december 2022 opent de Silvretta Therme in Ischgl. Dit grote, nieuwe wellnesscomplex beschikt over meerdere zwembaden, sauna’s en spa, fitnessfaciliteiten en zelfs een schaatsbaan. De energie wordt gegenereerd met 100% groene energie, middels aardwarmte en warmteterugwinning.

Luxueus complex

Het nieuwe gebouw heeft zowel van de buiten- als de binnenkant een luxueuze architectonische uitstraling met o.a. een champagnekleurige buitengevel. Aan de binnenkant is ‘water’ in zijn drie samengestelde vormen van ijs, water en stoom het centrale thema. Zo’n 1000m2 aan wateroppervlak moet zowel de rustzoekende bezoeker gaan bedienen maar ook families met kinderen. Op vier verdiepingen in twee gebouwen vind je een breed aanbod aan binnen- en buitenzwembaden, een Erlebnisbad voor families met whirlpooltoren en een buitenbad met poolbar. Het totale wateroppervlak is meer dan 1.000 m2. Verder zijn er drie restaurants en bars, een schaatsbaan die rond het gebouw loopt en een fitnessruimte met uitzicht op het dorp. Er zijn ook meerdere sauna’s, een medical spa en ruimte voor evenementen tot maximaal 600 personen.

Aan duurzaamheid gedacht

Het complex wordt verwarmd met aardwarmte, waarvoor 37 geothermische sondes van 290 strekkende meter zijn geïnstalleerd. Aanvullend is gekozen voor een systeem van warmteterugwinning en maximale isolatie. In het licht van de gespannen energiesituatie overweegt men volgens het persbericht de aardwarmte ook aan andere ondernemingen beschikbaar te stellen als dat nodig is.

Het Erlebnisbad
Het Erlebnisbad

Dynamische entreeprijzen

Een volwassenenticket voor de zwembaden koop je vanaf 18 euro (3 uur), maar de prijzen zijn variabel. Afhankelijk van het aankoopmoment kan de prijs hoger zijn, een systeem dat we kennen van vliegtickets maar de laatste jaren ook van steeds meer skigebieden. De opening is voorzien op 8 december aanstaande.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie

Dat hebben ze energie-technisch goed geregeld! Op 10-12 kom ik in Ischgl aan en ik kan niet wachten me daar onder te dompelen. Hopelijk is de schaatsbaan dan ook al open.

Vijftienhonderd is het nieuwe duizend

Arrggh ik ben er 26-11, ik hoop echt dat het dan al open is, staat op mijn to-do lijstje namelijk!

Pray for Snow!

Echt goed, dat het gebouw zo duurzaam is.
Ik vind het alleen een spuuglelijk bouwwerk. Jammer!

Ik lees hier dat het gebouw voorzien wordt van 100% groene energie.
Op een andere site lees ik dat heel het gebied (ISCHGL) volledig klimaat neutraal is. Is dit zo? Ik heb hier op wintersport.nl niets over zien passeren. Is hier meer info over?

Zie mijn info: https://www.hetkanwel.nl/5-tips-voor-een-duurzamer-winterspo…

En ergens onder tip 2 (Bestemming) om op een duurzame manier op wintersport te gaan kan je lezen:

Er zijn gelukkig steeds meer ski-oorden die duurzaamheid centraal hebben staan. Zoals bijvoorbeeld Ischgl in Tirol; het eerste grote klimaatneutrale skigebied in de Alpen.

tis altijd wel wat hè

*bericht bewerkt door Ronny op 08 nov 2022 23:36

In ruil voortaan wel overal betaald parkeren (5 euro per dag). Zo ver ik kan zien heeft de Therme zelf geen parkeerplekken namelijk.

Plaats een reactie