Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Het sneeuwt in de Ardennen!

ChristopheJ op 08 januari 2022· 1 reactie

traimont
Mooi ontwaken in Traimont (bron: www.lamoyemont.be)

Zoals je op dit webcambeeld van Traimont in de Belgische Ardennen kan zien, heeft het vannacht flink doorgesneeuwd in het zuidoosten van België. Er lag al een klein laagje van het witte goud en deze nacht passeerde een intense neerslagzone die in de Hoge Venen onder de vorm van sneeuw viel. Zo heeft het laatste weekend van de kerstvakantie nog een fijne winterse setting voor België gereserveerd.

Vannacht opnieuw sneeuw

Volgens onze eigen weerman Roel kan hier deze nacht op de hoogste toppen nog een 10 centimeter bijvallen. Ik had zonet de uitbater van Val de Wanne aan de lijn. Er ligt op zijn piste een mooi laagje van 8 centimeter. Dit is technisch voldoende om te kunnen skiën. Enkel kunnen de liften pas in werking vanaf 15 centimeter omdat er telkens honderden mensen op hetzelfde plekje voorbij komen. Een fijne afdaling met de slee en langlaufen zijn wel mogelijk. Hou zeker de websites van de lokale gebieden in de gaten om eventuele openingen op te vangen.

ChristopheJ
schrijft voor wintersport.be. Familiaal skiër, levensgenieter en Alpenfan.

Zal druk worden om naar daar te rijden denk ik

Plaats een reactie