Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Bijna 60% korting met dynamische skipasprijzen in Chamonix

Rogier op 08 november 2021· 5 reacties

De afdaling naar de Argentiere gletsjer vanaf de Grands Montets
De afdaling naar de Argentiere gletsjer vanaf de Grands Montets

Chamonix is beroemd en berucht in vele opzichten. Dit beroemde gebied heeft wintersporters veel te bieden: een geweldig uitzicht, mooie pistes en ongekend off-piste potentieel. Een gebied waar je eigenlijk één keer in je leven geweest moet zijn. Maar het gebied heeft ook wat minpunten. Zo zijn de liften wat verouderd en de skipasprijzen liegen er niet om: veel wintersporters vinden de liftprijzen te hoog. Vooral vanwege dat laatste lukt het Chamonix niet echt om jonge klanten te trekken. Met dynamische skipasprijzen probeert de mondiale hoofdstad van de bergsport het tij te keren.

Dezelfde logica als voor vliegtuig- of treintickets

Vanaf dit seizoen kun je bij de Compagnie du Mont-Blanc online een skipas te kopen voor een bepaalde dag van het komende seizoen. De zogenaamde Cham-Ski-Deal. Je kiest dus nu al de dag wanneer je wilt skiën. Hiermee heb je natuurlijk onzekerheid met betrekking tot het weer en de sneeuwcondities, maar deze onzekerheid wordt gecompenseerd door een veel goedkopere skipas. De korting bedraagt soms meer dan 50% van de standaardprijs. Elke skidag heeft een andere prijs. Deze hangt samen met de hoeveelheid verwachte skiërs. Hoe meer skipassen verkocht worden hoe hoger de prijs ook weer wordt. Verder geeft het skigebied aan dat ze ook andere parameters gebruiken voor de skipasprijs, zonder daar dieper op in te gaan.

Meer dan 50% korting

Zo kun je nu een dagpas voor een doordeweekse dag midden januari kopen voor slechts achtentwintig euro. Begin december staan er zelfs skipassen te koop voor twintig euro! Zelf tijdens de voorjaarsvakantie blijkt het vooraf kopen voordelig, je betaalt slechts 37 euro voor een dagpas. Mocht je de skipas niet van tevoren willen bestellen en je hem op de dag zelf koopt aan de kassa dan betaal je 58 euro voor dezelfde skipas. Kortom Chamonix gebruikt dezelfde logica als vliegtuigtickets en internationale treintrickets. “Het is voor ons een manier om in te spelen op skiërs die vinden dat skiën in Chamonix te duur is”, legt de verkoop- en marketingdirecteur van het Mont Blanc-bedrijf, Antoine Burnet, uit. "We zullen snel zien of dit nieuwe aanbod nieuwe klanten interesseert, maar we zijn ervan overtuigd dat het skiërs die binnen een straal van twee uur rijden wonen, zal aanmoedigen de sprong te wagen en naar Chamonix te komen voor ten minste één dag skiën.

Voordelen voor Compagnie du Mont-Blanc

Voor het liftbedrijf van Chamonix heeft dynamische prijsstelling verschillende voordelen. Enerzijds zou dit het mogelijk moeten maken de stroom skiërs beter in te schatten en daar ook invloed op uit te oefenen door een deel van hen ertoe aan te zetten te komen in de rustigste periodes. Bovendien verzamelt de Compagnie du Mont-Blanc, door het aandeel van de onlineverkoop te verhogen, gegevens die haar in staat stellen de verwachtingen van haar klanten beter te begrijpen. Tenslotte verzekert de exploitant zich door deze voorverkoop van dagkaarten van een deel van zijn omzet, nog voordat het seizoen begint. Ook hoopt met met dit prijsbeleid jongere klanten te trekken.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Maar vermoedelijk is het buiten alle genoemde voordelen voor de gebruiker, toch vooral een middel van de liftuitbater om de winst te maximaliseren.

Maar vermoedelijk is het buiten alle genoemde voordelen voor de gebruiker, toch vooral een middel van de liftuitbater om de winst te maximaliseren.

Robert7 op 08 nov 2021 12:13

Niks mis mee toch? Liever zo dan wanneer ze de prijzen drastisch verhogen.

Maar vermoedelijk is het buiten alle genoemde voordelen voor de gebruiker, toch vooral een middel van de liftuitbater om de winst te maximaliseren.

Robert7 op 08 nov 2021 12:13

Niks mis mee toch? Liever zo dan wanneer ze de prijzen drastisch verhogen.

DavidW op 08 nov 2021 15:52

Tsja, dat zou zo maar eens de volgende stap kunnen zijn… er wordt in Amerika al druk gewerkt met ‘dynamic pricing’ en de prijzen voor een dagpas lopen daar in sommige gevallen op tot USD 200…

Geldt deze dynamische prijspolitiek enkel voor het beperktere skipasregime in Chamonix of ook voor het internationale Mont Blanc Unlimited? Uit toeristisch perspectief zou die tweede optie het interessantste zijn.

Alleen voor de Chamonix pas.

Click. Click. Peace

Plaats een reactie