Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Schladming opent vrijdag de pistes

Roel op 10 november 2021· geen reacties

Foto: planai.at
Foto: planai.at

De sneeuwval van vorige week en een aantal koude nachten maken dat het Oostenrijkse Schladming vrijdag de eerste pistes van het seizoen opent. Het gaat om de Planai waar in ieder geval de Märchenwiesebahn opengaat.

Vroege opening

Schladming is een van de skigebieden die traditioneel vroeger openen, mits de weersomstandigheden meewerken. Dat is nu het geval, want de afgelopen dagen was het koud genoeg voor de productie van kunstsneeuw. De Märchenwiesebahn zal vrijdag opengaan, en men probeert ook de Burgstallalmbahn te openen. Dit is echter afhankelijk van de temperatuursontwikkeling de komende dagen.

Tot 15 november kun je zonder coronabewijs maar met FFP2-masker de lift in. Vanaf 15 november vervalt het FFP2-masker, maar moet je wel aantonen dat je gevaccineerd of genezen bent, aldus de website van het skigebied, planai.at.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie