Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Dronken wintersporter in skischoenen crasht auto

Edo op 12 februari 2024· 14 reacties

null

Skischoenen en autorijden is geen goede combi. Een Deense vakantieganger met skischoenen aan achter het stuur veroorzaakte dit weekend een auto-ongeval met flinke materiële schade. Later bleek dat de man ook nog eens alcohol had gedronken.

Skischoenen achter het stuur

Zaterdagavond vond er een verkeersongeval plaats in het Oostenrijkse skidorp Wagrain in Pongau, waarbij gelukkig niemand gewond raakte. Volgens ORF Salzburg was een Deense bestuurder met skischoenen aan achter het stuur verantwoordelijk voor het incident. Volgens het politierapport gebeurde het ongeluk op de Grafenbergweg - waar de bestuurder een bouwhek en een andere auto raakte.

Getuige tipt politie

In plaats van te stoppen, reed de vakantieganger echter gewoon door. Een getuige die het ongeluk zag, belde de hulpdiensten. De man vertelde de agenten dat hij had gezien dat de veroorzaker van het ongeluk skischoenen droeg. Hij kon de politie ook vertellen waar de vakantieganger verbleef. Toen ze ter plaatse kwamen, confronteerden de agenten de verdachte met de beschuldigingen. Hoewel de man aanvankelijk ontkende het voertuig te hebben bestuurd, bekende hij uiteindelijk toen hij werd geconfronteerd met de getuigenverklaringen.

Meerdere aanklachten

Een blaastest wees uit dat de man meer dan twee promille alcohol in zijn bloed had. De agenten namen vervolgens het rijbewijs van de bestuurder in beslag en klaagden hem aan voor rijden onder invloed en een vluchtmisdrijf. Hiermee was de kous nog niet af. Aangezien de wet bepaalt dat “geschikt schoeisel” moet worden gedragen tijdens het besturen van een voertuig, kunnen de skischoenen die werden gedragen ook nog eens leiden tot een hogere straf.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie

Ik snap sommige mensen echt niet he… ik vind er al wat van als je beschonken in het verkeer zit (of skiet), maar iedere idioot kan zich toch indenken dat autorijden met skischoenen (of snowboardschoenen) niet ok is…

Als ik later groot ben woon ik in Val Cenis of Val Gardena ❤️❄️

Dronken achter het stuur kruipen is sowieso al schandalig, maar als je niet eens meer kunt bedenken dat je beter op sokken of blote voeten kunt rijden dan met je skischoenen aan ben je wel zo ongelofelijk idioot bezig, absurd gewoon

Ik heb de bovenstaande foto net gemaakt. En ik vraag me echt af hoe je kunt rijden met skischoenen aan. Met soepele toerskischoenen kan ik me er nog iets van voorstellen (ook geen goed idee) maar met echte skischoenen…

Click. Click. Peace

Ik vind het al knap dat je kan instappen met skischoenen aan en onder die hoek een pedaal kan intrappen.

Precies dat ja… Ik heb het ook wel eens geprobeerd puur uit nieuwschierigheid, instappen en (met de motor uit uiteraard) proberen het gaspedaal in te trappen. Dat is heel lastig ofwel vrijwel onmogelijk… Maar ze zeggen dat je met drank op soepeler bent, dus wie weet is dat het geheim ;)

*bericht bewerkt door JeroenS op 12 feb 2024 15:07

Ik heb wel eens met skischoenen aan de auto iets verder naar achter gezet (zeg 30cm) maar dat was echt behoorlijk onhandig, zelfs in een automaat waar je alleen de rem heel iets loslaat.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

1 keer met skischoenen aan gereden. Remmen lukte prima (voordat ik ging rijden geprobeerd), en gasgeven deed ik verder alleen met de adaptive cruise control. Toch soepel van Ischgl naar See gereden.
Paar jaar wijzer en ik zou het niet weer doen, zoveel tijd win je er toch niet mee.

Wat zal een hogere waarde hebben? De plaatselijke temperatuur of het IQ van deze bestuurder?

Kansloos tuig.

Totales Vollidiot

Maar nu de wintersport.nl-vraag, wie zit hier fout? De dronken automobilist op skischoenen of de eigenaar van het bouwhek?

*bericht bewerkt door Stanro op 12 feb 2024 16:39

Maar nu de wintersport.nl-vraag, wie zit hier fout? De dronken automobilist op skischoenen of de eigenaar van het bouwhek?

Stanro op 12 feb 2024 16:36

De snowboarder die de schoenen van deze verdachte heeft gestolen?

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Ik zag laatst een wedstrijdskiër op de fiets, skis over zijn schouder en skischoenen aan.
Maar ja, dan heb je vooral jezelf als het misgaat.

Vermoedelijk heeft hij te veel druk gezet op het dalbeen bij een bocht naar links.

*bericht bewerkt door Hupla op 12 feb 2024 20:07

Het meest opvallende vind ik dat het wéér gaat om iemand die niet uit Nederland komt. En ik maar zo vaak lezen dat het altijd de Nederlanders zijn die zich niet kunnen gedragen…

Peter Pos

Plaats een reactie