Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Oostenrijk lanceert 'Chat SkiPT'

Roel op 13 januari 2024· 2 reacties

null

Omdat kunstmatige intelligentie zich op steeds meer vlakken met ons leven bemoeit, heeft het Oostenrijks verkeersbureau besloten met een andere, ludieke vorm van AI te komen: “Authentieke Intelligentie”. Onder de noemer “ChatSkiPT” beantwoorden echte skileraren binnenkort live vragen over wintersportvakanties.

Specialistische kennis

Kunstmatige intelligentie rukt op en wordt onder andere al gebruikt voor vakantieplanningen. Tools als ChatGPT geven tips en informatie, maar je kunt er niet 100% van op aan en er ontbreekt een persoonlijke touch. Voor het Oostenrijks Verkeersbureau is dat reden om 15 echte skileraren uit de Oostenrijkse skiregio’s te laten chatten met specialistische kennis over onder andere skiën in Oostenrijkse skigebieden. Ook geven ze via de website ChatSkiPT.com tips hoe je het beste van de Oostenrijkse winter kunt genieten.

‘Het draait om mensen’

Met wat Oostenrijkse humor en diepgaande expertise brengen ze de ‘speciale flair van een wintervakantie in Oostenrijk’ over, zoals het verkeersbureau het omschrijft. “Met ChatSkiPT willen we mensen eraan herinneren dat het allemaal om mensen draait en dat AI de sympathieke Oostenrijkse smaak niet kan vervangen, althans voorlopig niet”, zegt Astrid Steharnig-Staudinger, directeur van het Oostenrijks Verkeersbureau. De website ChatSkiPT.com is al online, de eigenlijke chatfase begint op 17 januari 2024.

Op de website schrijven bezoekers hun vragen in een chatvenster, vergelijkbaar met ChatGPT, en in plaats van AI reageren 15 skileraren uit de Oostenrijkse skiregio’s. Je kunt chatten vanaf woensdag 17 januari tot zaterdag 20 januari op vaste tijden. De chat is beschikbaar in het Duits, Engels en Nederlands. Informatie over de chattijden is te vinden op de website.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Leuke marketing. In mijn ervaring is ChatGPT eloquenter en vriendelijker in beantwoording dan menselijke online klantenservice. Betere openingstijden ook. Mensen zijn te duur om deze vragen te beantwoorden, zeker gezien alle loonkosten. Excel werkt ook sneller dan een Casio rekenmachine. En dan dit:
https://www.nationalezorggids.nl/zorgpersoneel/nieuws/68461-…

Heel leuk!

Het is o zo hard genieten.

Plaats een reactie