Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Speed Master, de nieuwe lift in Vars is vertraagd

Lizzy de Roode op 16 december 2021· geen reacties

De paarse lijn is waar de Speed Master zal komen
De paarse lijn is waar de Speed Master zal komen

Sinds enkele jaren is het Franse Vars bezig om haar skiliften te moderniseren. Na de Télémix van Chabrières, de zespersoons stoeltjeslift van het Bois Noir, is het de beurt aan de zespersoons stoeltjeslift Speed Master. Het doel is om de lift op 1 juli 2022 te openen. Helaas zijn er wel enkele vertragingen bij het bouwen van de lift.

100% Wintersport Boekgarantie! Sneeuwdromen - Met 244 pagina’s en 15 inspirerende reportages het ideale kerstcadeau voor de wintersporter! Bestel nu voor slechts € 34,95!

Vertraging

Dominique Laudré, burgemeester van Vars, zegt tegen Le Dauphine dat er een probleem is met het leveren van onderdelen. Er is een tekort aan materialen en daarnaast is er vertraging op de levering zelf. De pandemie werkt ook niet erg mee. Verder zijn er beperkingen in verband met de goedkeuringstermijn. Meestal duurt dat twee jaar, maar Dominique wil het in één jaar. Tot slot maakten de weersomstandigheden het ingewikkeld. “De Speed Master is op sommige plaatsen meer dan 70% hellend, met een maximale hoogte van 2750 meter. Het is levensgevaarlijk om hieraan te werken gezien het vaak slechte weer dat er geweest is.”

Waarom de naam Speed Master?

De kabelbaan loopt langs de Speedskibaan. Als je in de lift zit heb je uitzicht op de Speedskibaan waar de snelste skiërs ter wereld omlaag komen. Adembenemend en indrukwekkend om naar de kijken. Een groot voordeel van de lift is dat je nu veel sneller in Risoul bent. Om naar de top van Chabrières te gaan en Risoul te bereiken via de Col sans nom, was je vroeger anderhalf uur verder. Nu ben je in 15 minuten op de top. De Speed Master zal ook in de zomer te gebruiken zijn voor voetgangers en mountainbikers.

Bron: Le Dauphine

Lizzy de Roode
Sportkunde student, stagiair, Utrecht

Plaats een reactie