Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Gletsjers van Zermatt en Passo dello Stelvio gaan weer open

~verwijderd~ op 20 september 2022· geen reacties

In Zermatt openen de pistes weer
In Zermatt openen de pistes weer

Vandaag, dinsdag 20 september, is het zomerskiën in Matterhorn Zermatt hervat. Ook Passo dello Stelvio gaat dinsdag weer open nadat beide gebieden langere tijd gesloten waren. De openingen zijn een gevolg van de recente neerslag en de lage temperaturen.

Weer open na zomerstop

De zomerski-activiteiten in Matterhorn Zermatt zijn deze zomer ongeveer 50 dagen lang onderbroken geweest doordat het ijs massaal wegsmolt. Door de recente weersomslag zijn de condities echter dusdanig verbeterd dat naast de zomerski-activiteiten ook de training voor skiteams weer wordt hervat. De enige uitzondering is het snowpark in Zermatt, dat nog even gesloten blijft.

null

Passo dello Stelvio

Ook in het Italiaanse Passo dello Stelvio worden de pistes heropend. Dit typische zomerskigebied gaat volgende week dinsdag weer open. Ook dit gebied is de afgelopen tijd gesloten geweest door de hoge temperaturen. De Stelvio-Trincerone Pass lift en de Trincerone-Livrio lift zijn vanaf dinsdag dagelijks geopend van 8.00 tot 17.00 uur. De Geister, Payer en Cristallo sleepliften zijn geopend van 7.00 tot 13.30 uur. Het einde van het zomerskiseizoen op de Passo dello Stelvio staat gepland voor 2 november.

~verwijderd~

Plaats een reactie