Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Campagne tegen après-ski overlast in St. Anton

WouterVdB op 21 november 2022· 1 reactie

Après-ski bij de Mooserwirt © Mooserwirt
Après-ski bij de Mooserwirt © Mooserwirt

Het levendige Sankt Anton am Arlberg kent een bruisende après-ski cultuur. In de Mooserwirt gaat het dak er stevig af, waarna er in het dorp nog genoeg tenten zijn om het feest tot in de vroege uurtjes verder te zetten. Maar dit gaat soms gepaard met typische dronkemansoverlast die de gemeente en het toerismebureau nu willen aanpakken met een nieuwe campagne.

Uitspattingen zorgen voor overlast

De beelden twee jaar geleden van feestgangers dansend op tafel tijdens de lockdown, al dan niet met eigen bier uit de supermarkt, zorgden voor heel wat verontwaardiging op sociale media. Naast deze negatieve berichtgeving zijn er de vaste klachten van dorpsbewoners zelf: dronken wildplassen, geluidsoverlast door 's nachts met skischoenen rond te wandelen en zwerfafval. Voor de gemeente, de liftmaatschappij en het toerismebureau (TVB) was de maat vol. Een werkgroep werd opgericht om de overlast aan te pakken.

Geen verbod, wel een bewustmakingscampagne

TVB-voorzitter Josef Chodakowsky maakt aan de Tiroler Tageszeitung duidelijk dat men de mensen niets wilt verbieden, maar de gasten en locals bewust wil maken van wederzijds respect: “Kom naar ons en heb plezier, maar binnen een respectvol kader”. Overal in het dorp en het skigebied zal de campagne herkenbaar zijn, meerbepaald op vlaggen, stickers, bierviltjes en glazen. De concrete inhoud en details worden later bekendgemaakt, maar toerismedirecteur Martin Webster verduidelijkt alvast dat men niet met het vingertje wil gaan wijzen: “Geen nieuwe verboden en regels, maar voorbeelden voor correct gedrag”. Angst dat dit het begin van het einde is voor de après-ski in Sankt Anton hoeft niemand te hebben. “Après-ski zal altijd blijven bestaan”, zo besluit Martin Webster.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.

Ik dacht te lezen champagne ipv campagne. Zou ook niet veel helpen denk ik.

Aftellen maar!

Plaats een reactie