Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Meer nieuws over het Freeride Film Festival

Roel op 21 november 2023· geen reacties

Het Freeride Film Festival vindt weer plaats in Tuschinski in Amsterdam
Het Freeride Film Festival vindt weer plaats in Tuschinski in Amsterdam

We kondigden het al aan: op vrijdag 1 december organiseert onze zustersite wePowder alweer het 13e Freeride Film Festival. Plaats van handeling is het Tuschinski Theater in Amsterdam. Een avond vol geweldige skifilms, maar er is natuurlijk meer!

Films

Een van de hoogtepunten van de avond is de vertoning van ‘The Land of Giants’, gemaakt door Matchstick Productions (MSP). The Land of Giants laat geweldige actiebeelden zien vanuit Noord-Amerika en de diepste poeder uit Japan!

Een andere aanrader is de film ‘Pogo’ van Paul de Groot en Loïc Isliker. In deze film verkennen deze landgenoten de bergen van Roemenië. Ze zijn zelf ook van de partij in Tuschinski!

Dit is slechts een tipje van de sluier, nog veel meer films zijn vrijdag 1 december te bewonderen.

Clinics

Zoals altijd kun je tijdens het festival ook clinics en lezingen volgen. Deze organisaties zijn in ieder geval van de partij:

  • Snow Safety: ga zo veilig mogelijk de sneeuw in!
  • Ski & Sail: unieke trips met een zeilboot! Op avontuur met Paul de Groot in Spitsbergen, Noorwegen en Antarctica;
  • POW: Protect Our Winters laat zien wat jij kunt doen om klimaatverandering tegen te gaan en de wintersport te beschermen;
  • Riders Meeting Poederbaas NK Freeride: alle info over het NK Freeriden in maart in Kappl.

De clinics vinden plaats in de VIP zaal van Tuschinski. Je hebt geen apart ticket nodig en je hoeft niet te reserveren. Je kunt gewoon binnenlopen!

Freeride markt

Op de jaarlijkse freeride markt staan weer meerdere merken en partijen met hun aanbod aan ski- en snowboardmateriaal, lawineveiligheid en kleding. Kom kijken wat er zoal te vinden is op de markt.

null

Raclette

Zwitserland Toerisme is een van de partners van het Freeride Film Festival. Speciaal voor dit evenement wordt gratis raclette aangeboden voor bezoekers. Tussen 18.00 en 21.00 uur kun je genieten van de lekkerste kazen uit de Zwitserse Alpen.

Verder kun je natuurlijk vrij rondlopen en een biertje doen aan de bar. Het draait ook om gezelligheid en kletsen met andere wintersporters.

Programma en kaartverkoop

Het programma op vrijdag 1 december ziet er zo uit:

  • 17.30 uur: deuren open
  • 18.00 uur: start films
  • 0.00 - 0.30 uur: einde films

Een ticket voor het Freeride Film Festival kost €27,50.

Zo kom je aan kaarten:

  • Klik op deze link
  • Klik op ‘Amsterdam’
  • Selecteer een zaal/deel van de zaal.
  • Selecteer het aantal kaarten dat je wilt hebben.
  • Selecteer een stoel. Het maakt niet uit welke je kiest want we werken niet met vaste plekken. Dit zit puur in het systeem van Pathé.
  • Rond je bestelling af

Tot 1 december. We zijn met een deel van de redactie ook van de partij!

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

Plaats een reactie