Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Wolf rent bijna skiër ondersteboven in Flaine

Edo op 22 februari 2024· 10 reacties

Beeld: Caron Alain
Beeld: Caron Alain

Het lijkt bijna een trend te worden in de Alpen: wolven spotten die door skigebieden rennen. Afgelopen week waren er al twee meldingen en ook dit weekend was het weer raak. Ditmaal in het skigebied boven het Franse Flaine in het departement Haute-Savoie waar een wintersporter de wolf vanuit de stoeltjeslift kon vastleggen.

Uitwijkmanoeuvre

In het filmpje is te zien hoe een skiër van een helling af skiet terwijl een wolf in zijn richting rent. De skiër kan op het laatste moment uitwijken om zo te voorkomen dat hij het dier raakt. Gelukkig zet hij geen achtervolging in na het incident, want dit zorgde onlangs nog voor de nodige consternatie in de buurt van het Italiaanse Pampeago waar de verantwoordelijke skiër een straf boven het hoofd hangt wegens het onnodig opjagen van wild.

Grote populatie

Het is niet heel ongewoon om wolven te spotten in een Frans skigebied. In de departementen ten oosten van de Rhône (Hautes Alpes, Haute Savoie, Savoie etc) vind je meer dan 90 procent van de Franse wolvenpopulatie. Voor de pandemie werd de gehele wolvenpopulatie in de Alpen tussen de 500 en 650 dieren geschat en deze is waarschijnlijk alleen maar toegenomen.

Edo
is de hoofdredacteur van Wintersport Magazine maar voelt zich ook prima thuis op het internet

Plaats een reactie

Payback van de Wolf?

Ik denk dat de wolf hier fout zit. De wolf komt duidelijk van buiten de piste zonder rekening te houden met de daar al afdalende mensen.

@Hessel Lijkt me duidelijk dat de wolf hier fout zit. Zonder ski’s of snowboard de piste oversteken i.p.v. netjes aan de zijkant te blijven. Skipas afpakken zeg k.

Ik denk dat ie helemaal geen skipas heeft, maar zo’n schrale tour wolf is, die omhoog loopt ipv de lift gaat.

Wannabe Dolomietenkenner... || Carv gebruiker

Wat een lupofobische opmerkingen hier. Bah!

Maar goed dat die wolf zijn welpjes niet bij had op zo n gevaarlijke piste.😨

Maar ja, de welpjes alleen laten in het nest is ook geen optie.😥

Born to run. B.S.

Het is niet eens een boarder. Dan was het wel terecht geweest

De wolf is duidelijk in overtreding. Na dit voorval vond er arrestatie plaats. De wolf krijgt een boete van 300-5000 euro en zelfs gevangenisstraf van 3 tot 5 maanden in het vooruitzicht gesteld. De wolf verstoort de mensen in zijn natuurlijk habitat en gedraagt zich ook nog eens agressief.

Een soort van vaardigheids bewijs voor overstekend wild zou hier duidelijk op zijn plaats zijn.

2 jaar geleden zagen wij vanuit de stoeltjes in Les Lindarets de Chaux Fleurie lift een vos over de helling rennen, zo’n rode vos valt ontzettend op in de sneeuw, zo mooi midden op de dag dat hij/zij zich liet zien voor een moment.

Plaats een reactie