Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Goede condities voor opening Val Thorens

Rogier op 22 november 2022· 3 reacties

De pistes worden geprepareerd
De pistes worden geprepareerd

De opening van Val Thorens is natuurlijk een week uitgesteld. Maar nu is er geen twijfel meer mogelijk. De condities in dit Franse gebied zijn goed! Het is koud genoeg geweest voor de sneeuwkanonnen en Vrouw Holle heeft geholpen met een mooie verse laag sneeuw.

Tijdens de opening: materiaaltest in het gebied

Tijdens deze opening is er de het High Test evenement. Je kunt ski’s testen van Wed’ze, Atomic, Head, Rossignol en Salomon. Deze test is open voor iedereen. Je moet je wel van tevoren inschrijven. Meer informatie hier.

Genoeg natuursneeuw voor geweldige opening
Genoeg natuursneeuw voor geweldige opening

Niet moe genoeg na een dag skiën: ga ‘s nachts toerskiën

Ben je na je eerste skidagen nog niet moe geskied? Dan kun je, als de liften zijn gesloten, ook meelopen met een georganiseerde nachtelijke toerskitocht naar Chalet de la Marine. Na hier wat gegeten en gedronken te hebben begin je aan de nachtelijke afdaling. Een ervaring om nooit te vergeten. Let op: je moet je wel inschrijven voor deze tocht.

Meer weten over de opening van Val Thorens? Klik dan hier!

null

Val Thorens

Het ski-in ski-out dorp van Val Thorens behoeft natuurlijk geen introductie meer. Val Thorens is het hoogste skidorp van Europa en het hoogste punt van Les Trois Vallées, het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld met meer dan 600 km pistes. Gelegen in het hart van een uitgestrekt natuurlijk dal, gedomineerd door zijn 6 gletsjers, biedt het skigebied van Val Thorens een groot aantal pistes om de hele dag in de zon te kunnen skiën. Met 99% van zijn terrein boven de 2000 meter biedt Val Thorens een ongekende sneeuwzekerheid.

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Dat ziet er goed uit!

10-17 december weer naar Val Thorens. 8 dagen skiën. Ik kan niet wachten…

Laatste week van maart zeer waarschijnlijk nog eens. Indien geïnteresseerd om dan ook te gaan, neem zeker contact.

ski-groeten,

Dirk

Dirk - LIVE unITed

Een goed begin…
31 december is nog ver weg maar dan kunnen we er weer langer naartoe leven ;)

Heb de nachtelijke afdaling van Chalet de la Marine een 5tal keer gedaan tijdens het openingsevenement van de Nederlandse Telemarkvereniging (telkens eind november/begin december). Na een lekkere gourmet. In 2012 nog met fakkels, maar dat mag niet meer… Jammer dat ze dit evenement niet meer organiseren. Mooie herinneringen!

Plaats een reactie