Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Storm, sneeuw en regen teisteren Tirol

Roel op 22 december 2023· 3 reacties

Op de Fernpass rijdt het verkeer nog door
Op de Fernpass rijdt het verkeer nog door

Door het stormachtige weer zijn problemen ontstaan in Tirol. Duizenden mensen zitten zonder stroom en veel wegen zijn geblokkeerd door omgevallen bomen, aardverschuivingen en lawinegevaar. In heel Oostenrijk geldt boven de boomgrens op uitgebreide schaal lawinegevaar 4 op een schaal van 5.

Geen elektriciteit

In totaal hebben vandaag ruim 12.000 huishoudens stroomproblemen, onder andere in Achensee, Kitzbühel en het Stubaital. De belangrijkste oorzaak zijn bomen die op elektriciteitskabels vallen, meldt de Tiroler Tageszeitung.

Stubaier Gletscher dicht

Ook veel straten en wegen zijn geblokkeerd. Niet alleen door omgevallen bomen maar ook door de vele regen die in de dalen is gevallen waardoor aardverschuivingen zijn ontstaan. De weg naar de Stubaier Gletscher is gesloten vanwege lawinegevaar ter hoogte van het gehuchtje Ranalt. Alle liften en pistes in het skigebied zijn gesloten. Ook de toegangsweg naar Kühtai uit de richting Innsbruck is dicht vanwege lawinegevaar.

De Stubaier Gletscher is gesloten
De Stubaier Gletscher is gesloten

Veel liften dicht

Ook de luchthaven van Innsbruck heeft veel problemen. Diverse vliegtuigen die probeerden te landen moesten een doorstart maken en er zijn meerdere vluchten naar Innsbruck geannuleerd. Vooral in de bergen worden extreme windstoten gemeld. Op de Galzig bij Sankt Anton am Arlberg zijn rukwinden van 160 km/uur geregistreerd, op de Idalp bij Ischgl van 130 km/uur. In heel Oostenrijk, maar ook in Zwitserland en Noord-Italië zijn veel liften gesloten.

Roel
is redacteur en sinds 2009 onze vertrouwde wintersportweerman. In het seizoen schrijft hij dagelijks over sneeuw en achtergronden van de wintersport.

De sneeuwgrens daalt hard als ik het zo zie.
En de bergfex ligt eruit haha.

*bericht bewerkt door Dinictus op 22 dec 2023 16:03

In badia een cm of 30 erbij deze morgen en t heeft tot circa s middags nog goed doorgesneeuwd. Daarna wind maar alles beschut dus open.

null

Dat klinkt niet best als je daar ergens zit.

Plaats een reactie