Reviews Sulden am Ortler

78% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.1 op basis van 12 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, erg rustig, kindvriendelijk, goede variatie in pistes, laag prijsniveau en sneeuwzeker.
Zwakke punten: Veel vlakke stukken, matig bereikbaar en niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Sulden am Ortler?

Reviews van gebruikers

Gast848
27 november 2019 · 19:33

Prima gebied, niet echt groot, maar zeker ook niet druk. Enkele heerlijke pistes, gemoedelijk, betaalbaar en werkelijk schitterende natuur.
Het dorp heeft een aantal goede hotels, en de restaurants zijn meer dan uitstekend. Op de piste eten in de Schaubachhütte is heerlijk, met de snowscooter wordt je weer op de piste afgezet.
Nadelen zijn misschien de relatief lange reis, en het feit dat het vanwege de hoogte behoorlijk koud kan zijn, zeker omdat de zon relatief snel achter de enorm hoge bergen verdwijnt.

Met familiemeer dan 10 jaar ervaring
verwijderd-
6 oktober 2019 · 20:52

Mooi en hoog gelegen skigebied. Zeer sneeuwzeker en uitstekend geschikt voor families met kinderen. Het gebied bestaat eigenlijk uit drie kleinere gebieden waarbij Langenstein en Kanzel kleine gebieden zijn geschikt voor beginners, en Madritsch het hoger gelegen gebied is voor gevorderden. Vooral de rode dalafdaling van de Madritsch naar het dalstation van de cabinebaan is een mooie en lange afdaling. Het dorp Sulden is verdeeld in het eigenlijke dorp gelegen tussen de skigebieden Kanzel en Langenstein in, en een grotere hotelnederzetting rondom de dalstations van de gondelbaan Rosim en de cabinebaan naar Madritsch. Deze twee delen van het dorp liggen zo’n 2 kilometer uit elkaar. Het gebied is ook zeer geschikt voor wandelaars. Nadeel is de bereikbaarheid, flink eind binnendoor rijden met vanaf Nauders nog zo’n 1,5 uur te gaan. Ander nadeel is dat het gebied door z’n hoogte ook vrij koud is. Een voordeel is dat het gebied absoluut niet druk is (behalve ‘s middags bij de restaurants) en dat de ligging tussen Ortler, Cevedale en Gran Zebru magnifiek is.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast045
24 maart 2018 · 10:17

Klein gebied voor hooguit 2 dagen.
Er zijn smiddags enorme rijen bij de restaurants. Het dorp ligt al op 1900 meter en de top van het gebied 3200 meter hierdoor kan het echt enorm koud zijn. Daar naast is het meer als 13 uur rijden vanaf Utrecht.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
ChadNL
14 november 2017 · 17:12

Ik kom hier nu een al een aantal jaar na elkaar. Eten op de piste is heel goed vergeleken met andere gebieden.

Met familieSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast202
27 februari 2017 · 21:13

Fantastisch gebied voor gezinnen en/of als je van Italie en rustige ski-oorden houdt.
Geweldig relaxed, heerlijk eten, goede hotels. Wij zaten in Paradies, volgend jaar weer.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast763
7 september 2016 · 17:15

Gebied is groot genoeg voor een paar dagen.
Sulden heeft alleen zo goed als geen après en heeft een slechte verbinding tussen de 2 dalliften.
qua prijs valt het nog mee (dagpas 40,5 euro)
Als je de grote gondel neemt kan het wel een eeuwigheid duren voordat je boven bent door het tussenstation en de wachtrij beneden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast236
19 januari 2016 · 21:49

Gebied van 40 km waarvan het grootste deel aaneengesloten. Klein deel is afgescheiden, om daar te komen zo`n 150 meter prikken naar de volgende lift. Sfeer is gastvrij, vriendelijk. Geen wachttijden en sfeer is zeer gemoedelijk. Sneeuwzeker en brede pistes. Kwaliteit en de prijs van het eten en de drankjes is fantastisch.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast743
26 december 2015 · 22:43

Ondanks dat er bijna nergens veel sneeuw ligt, zijn de lager gelegen pistes in Sulden tussen het groen erg mooi. alleen Langestein was nog niet open, maar deze zijn ze wel al volop aan het prepareren. Op de gletsjer is echt alles wit en zijn de pistes in topconditie. Jammer genoeg zijn wij net vanavond weer thuis gekomen.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Sigrid1965
4 januari 2015 · 10:21

Heerlijk gebied. Geen lange wachttijden voor de liften zelfs in de vakantie. Super vriendelijke mensen ook op de piste. Overal heerlijk gegeten. En zeer mooie natuur.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Paul1977
9 december 2014 · 11:25

Uitzonderlijk mooie natuur en prachtige pistes. Niet druk, sneeuwzeker, zeer gastvrij en gastronomisch hoogstaand.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Peter
31 augustus 2011 · 21:03

Sulden am Ortler is een prachtig wintersportplaatsje hoog in een klein dal gelegen. Het is er zeer rustig en gemoedelijk.
De stoeltjesliften zijn niet van de modernste
soort, maar dat heeft ook zijn charme.
Het eten op de piste is italiaans lekker en
heel betaalbaar. Een groot deel van het skiegebied ligt heel hoog, boven de 2600mtr.
Dus heel sneeuwzeker. Het seizoen loopt van
november tot mei. Wij gaan eind november
hier voor de 2e keer heen voor 3-4 dagen.
Dat is ook lang genoeg, want voor een week is
het gebied te klein.

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Richard Vis
23 januari 2007 · 14:14

Ben nu een paar keer in sulden IT geweest en het is een mooie wintersport plaats voor kinderen en volwassenen.
Je kunt je kind s’morgens wegbrengen en s’middags om half vijf weer ophalen als je wilt.
Maar natuurlijk wil je s’middags met je kind zelf gan skieen, ook dat kan gewoon.
Kortom, mooi kindvriendelijk gebied met zat mogelijkheden voor de volwassen, ervaren skieer