fietsen op de stelvio

Dit onderwerp gaat over de bestemming Passo dello Stelvio

is het doenbaar, ligt er sneeuw op de weg, wat is de temperatuur boven op de top? binnenkort fiestvakantie in deze regio met ondermeer stelvio op het programma

Ik ga in augustus boarden in stelvio en hoop juist dat er bakken met sneeuw ligt :-) tot nu toe ziet het er voor mij beter uit als voor jou.Ik weet niet hoe hoog je gaat, maar nu nog sneeuwval op 1900 meter. ondertstaande site: webcams en uitgebreid weer bericht.

http://www.ortlergebiet.it/de/unsere-ferienorte/stilfserjoch…

If there is no park, open your eyes - the mountain is a natural one.

@Jeroen6 , ik hoop dat ook! :) Eind Juli ga ik er ook een dagje naar toe, hopen dat het nog flink dumpt daarvoor ;)

De Stelvio Gletsjer opent op 1 juni. Vanaf dat moment moet de weg naar boven begaanbaar zijn. Momenteel ziet het er nog erg winters uit en ligt er een dik pak sneeuw, getuige de webcambeelden:
http://www.passostelvio.com/ita-webcam.php

Het vroor op de pas vandaag de gehele dag en de maximale temperatuur was -2.

Vorig jaar ben ik eind juli de Stelviopas op gefietst vanuit Zwitserland en was er nergens meer sneeuw te bekennen. Tot halverwege juli viel er toen nog goed te skiën.

De bedoeling was om na de beklimming te gaan skiën. Maar nadat ik mijzelf in mijn skiuitrusting had gehesen bleek dat ik nog maar een uurtje kon skiën (de liften draaiden tot 1 uur 's middags). Dus besloot ik maar te beginnen met de afdaling.

Vanaf dit jaar wordt de Stelviopas een tolweg: http://www.greenpass.bz.it (alleen is daar nog geen informatie over).

Plaats een reactie