Reviews Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

82% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.8 op basis van 138 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor gevorderden, uitbundige après-ski, uitstekend voor beginners, kindvriendelijk, voldoende off-piste, uitstekende variatie in pistes, formidabel eten op de piste en geweldige mogelijkheden voor tochten.
Zwakke punten: Druk.

Wat vind jij van Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn?

Reviews van gebruikers

Gast222
12 maart 2020 · 17:13

Heerlijke pistes lekker veel blauw en heel veel ruimte.

Veel liftjes nodig voor lange tocht. Maar ze zijn allemaal even prettig.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
18R36L
19 februari 2020 · 10:55

Leuk gebied, goeie infrastructuur en apres-ski maar wat. een. buckels! Enige buckels zijn normaal op een wat warmere dag, maar dit ging wel erg ver. We hebben de hele Challenge geskied en vanaf 10:00 veranderde elke piste in een buckelpiste met als absoluut dieptepunt de blauwe 2A naar Vorderglemm. Heb daar veel beginners in volledige paniek gezien.
Fieberbrunn en Leogang zijn qua skiën de fijnste deelgebieden om lekker rustig te kunnen cruisen.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast257
16 februari 2020 · 11:21

Veel blauwe pistes die tegen rood aan zitten

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast165
12 februari 2020 · 13:53

Saalbach Hinterglem is een aardig skigebied. Hele moderne snelle liften. Wel veel Hoempapa publiek. Matig tot slecht eten op de piste en duur. Overal hetzelfde; goulashsoep, hamburgers, schnitzel. Betere zaken zijn de Sonnen Alm en de Panorama Alm. De laatste heeft op vrijdag en zaterdag alleraardigste live muziek!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Sjeroen
3 februari 2020 · 19:07

Wij waren er eind januari '20, terwijl de condities iets minder waren dan gehoopt (eind januari hoop je stiekem op diepvries en bakken sneeuw).
Op zich is het gebied leuk om eens te doen. Maar na alle vrij positieve kritiek van vrienden waren we ergens een beetje teleurgesteld.
Niet in die mate dat we er geen leuke tijd hadden, maar eerder een gemis van enkele voor ons belangrijke punten.

Pro’s
Uitgestrekt, dus je kan zeker mooie tochten maken. De vooraf uitgestippelde challenge is zeker een aanrader om te doen. Je doorkruist gans het gebied, nadien weet je ineens wanneer je waar moet zijn.

Er is genoeg keuze tussen geografische ligging van de pistes, dus je kunt wel ergens goeie pistes pakken.

De liften zijn hypermodern, maar zetelverwarming vinden we nog steeds zonde van de energie… Snelle gondels daarentegen zijn wel een plus.

Indien beginner, zeker een must do, je kan overal in het gebied terecht zonder veel schrik te moeten hebben.

Enorme hoeveelheid hutten op de piste, dus voor de schnitzel-skiërs (laat maar los)

Genoeg nette, moderne acco. Dit is soms even anders in Frankrijk.

Con’s
We merkten vooral een lager niveau. Ok, iedereen moet het leren, maar je kan ook les volgen ipv te lopen klooien. We hebben ons eigenlijk nog nooit zo onveilig gevoeld op de piste. In vergelijking met een doorsnee Frans skigebied ligt het niveau wel laag. Kunnen remmen en enigszins de piste regels kennen zou toch een vereiste moeten zijn.

De liften sluiten relatief vroeg op de middag. Dat is dan net spijtig als je nog die ene afdaling wilt maken om je dag (alhoewel eerder korte middag) goed te maken. Liften om 16u sluiten is vroeg.

Weinig echte uitdaging. Waarvoor dienden de kleuren blauw-rood-zwart ook alweer?

Geen idee of het echt barslecht was op de toppen, maar geregeld vielen er enkele liften uit door storm?

Je skiet of snowboardt vaak het dorp terug in.

De apres-ski? We hebben eigenlijk weinig goede, gezellige avondjes opgemerkt. De ervaring met Mayrhofen en Sölden is ons beter bijgebleven.

Het landschap, weet dat het hoge alpine geweld hier ontbreekt. Bomen kunnen desalniettemin ook mooi zijn.

Kort gezegd hadden we er een leuke week, maar om er nu (onmiddellijk) terug te gaan? Nee… Volgende trip wordt terug Frankrijk waarschijnlijk.

Met partnerSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast033
28 januari 2020 · 21:42

Het is een super leuk gebied met vele combinaties aan pistes.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
havana
28 januari 2020 · 13:37

Zoals vaker kan ik me prima vinden in de review van Wintersport.nl. Een mooi allround skigebied met voor ieder wat wils. Veel moderne, snelle liften. Weinig prikken. Nergens echt druk, al waren wij er niet in een vakantieweek. Ik vermoed dat het dan wel druk is. Je kunt prima tochten maken. Fanatieke skiërs kunnen in 4 dagen het meeste wel afvinken. Veel zuidhellingen, maar gelukkig ook veel kunstsneeuw. Grootste nadeel vond ik het publiek: toch best veel fout volk zoals in veel Oostenrijkse skigebieden. Al bij al zeker een positieve ervaring.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast134
15 januari 2020 · 17:50

Top skigebied. Maar wel veel zuidhellingen en daardoor niet altijd sneeuwzeker.
Mooi gebied voor een dagtocht, als je Leogang en Fieberbrunn meepakt circa 100 km. Meer dan voldoende restaurantjes en après-ski.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast196
14 december 2019 · 09:35

Super gebied met mooie lange pistes. Heerlijke restaurants.

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast963
17 augustus 2019 · 17:35

Hinterglemm bezit alles wat een wintersporter mag wensen. Naast een enorm piste aanbod is de après ski ongeëvenaard. Ondanks dat het dorp erg gemoderniseerd is, heeft het zijn knusse oostenrijkse authenticiteit behouden. Het is tov. 20 jaar geleden wel een stuk drukker geworden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast310
15 mei 2019 · 08:09

Afgelopen winter hier voor het eerst geweest met grote verwachtingen van dit zal een top gebied zijn.
Het was toch wel heel wat anders dan ik had verwacht en ook had gelezen op internet aan reviews hoe geweldig het wel niet is.
Wat mij altijd wel aanspreekt van Oostenrijk zijn de dorpen en mensen en gezelligheid hier ontbreekt het dan ook echt niet aan.
De voorzieningen en zoals liften is over het algemeen gewoon erg goed in dit gebied, natuurlijk zitten er altijd wel wat verouderd spul bij maar dat is niet erg.

  • apreski.
  • liften.
  • goede verwijzing van de routes en waar je bent.

Natuurlijk waren er voor mij ook wel punten waarvan ik minder onder de indruk was van dit gebied. Wat mij opviel is dat je telkens dal in skied en weer omhoog gaat op en neer op en neer en niet echt een mooie tocht kan maken (ja het kan rondje om het dal heen, maar dan houd het wel redelijk op). Dit komt omdat het gebied niet heel hoog is gelegen en je telkens maar redelijk korte stukken kunt skieen achter elkaar. Daarnaast zijn de pistes niet uitdagend zowat alles is geprepareerd waardoor het nogal saai is. (immer gerade aus, und gas los volle bak naar beneden knallen, is het voornamelijk)
Daarnaast verbaast het mij toch altijd wel weer de kleur van de piste tussen Frankrijk en Oostenrijk. als je Frankrijk rood doet kan je in Oostenrijk makkelijk alle zwarte pistes af.

  • Saai, niet uitdagend voor een gemiddelde skier.
  • Lange brede witte lappen piste die naar het dal toegaan.(nog net niet zo breed als lang dat ze zijn)
  • Veel pap sneeuw einde van de dag.
  • Klein gebied. Na 3 dagen heb je alles wel gehad als je beetje gang houd anders 4 dagen.
  • Voor leuke dorpjes en apreski en ook met je vrouw moet je naar Oostenrijk gaan.
  • Wil je echt gaan wintersporten en elke dag mooie uitdagende pistes hebben en tochten maken zou ik toch voor de grote ja echt die bestaan, naar Frankrijk gaan.
Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
NPemmetje
31 maart 2019 · 14:30

De afgelopen dagen verbleven in het Alpin hotel van de Fam. Wolf in Hinterglemm. Fantastisch hotel met een zeer uitgebreide spa- en wellness. Het is Lente (verblijf van 25-tot 30 maart) en dat is te merken aan de sneeuwcondities. De hoger gelegen pistes zijn zeker tot in de middag nog goed te doen en de dalafdingen zijn pap. Maar het heeft niet afgedaan aan het ski-plezier. Het gebied is groot en overzichtelijk. Download de ski-app en ga de challenges aan. Na drie dagen had ik alle routes gehad. Het gebied kent veel makkelijke blauwe en rode afdalingen. Ik ben als goede skiër geen echte uitdagingen tegengekomen maar toch in heerlijk tempo door het gebied gecarved. Afdaling 2b is zeker een lekkere lange afdaling, ook de korte rode 82 is een lekkere…maar kort dus. Voor iets uitdaging moet je de 1a en de zwarte 1b doen…in een lekker tempo scherp naar beneden… heerlijk! Positief aan dit gebied is dat alles goed staat aangegeven, goede moderne liften, genoeg leuke eettentjes op de piste met een paar tips - Winkler Alm aan piste 11/13/15 (rood/blauw/zwart alles komt daar uit). Een echt mooi Oostenrijks restaurant waar het ook in de avond bij de openhaard gezellig is (ook hotel). Mijn absolute topper is Hendlfischerei richting Leogang bovenaan de Steinbergenbahn… oftewel de Champagnebar. Een groot feest, reserveer een zitje buiten! Dak kan open dus bij mooi weer een groot zonneterras. Heerlijke Minuty rosé, super lekkere salade en een goed stuk vlees. Bediening ook top. Aan afdaling 46, een echte simpele blauwe piste ligt de Bärnalm, een leuk restaurant met heerlijke ligbedjes buiten met uitzicht op de stoeltjeslift. Apresskibar de Goatstal in Hinterglemm is ook leuk, gezellige drukte en vermakelijk om mensen na een paar borrels het laatste stukje afdaling af te zien gaan. Hier kun je ook goed eten by the way! Zonneterras en lunchplek in Hinterglemm is echt hotel Alpine onderaan de piste… vol in de zon, lekkere muziek en de kaiserschmarrn is hier echt top! Minder aan dit skigebied is het gebrek aan echte uitdagende pistes. (Voor goede skiers)

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast571
11 februari 2019 · 13:44

als je in fieberbrumm zit en je wilt naar saalbach zit je veel in liften en een knappe afdaling om terug te gaan met rode afdaling F14 en moet je ook nog voor 16.00 anders heb je een probleem want de lift sluit dan

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast717
23 januari 2019 · 16:16

Heerlijk gebied. Mogelijkheid tot maken van mooie tochten. Daar de vele blauwe pistes kunnen ook beginners al snel een tocht maken. In vakanties druk, maar dat is in elk gebied. Meeste pistes liggen in de zon. Dat is zowel een voordeel als een nadeel. Bij warmere temperaturen snel papperig. Maar bij voldoende kou heerlijk skien in het zonnetje. Gebied ligt wat lager (1000-2000 meter). Verder voldoende vertier in Saalbach en Hinterglemm. O.a. rodelbanen. Voldoende NL skileraren.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast257
8 januari 2019 · 18:03

Leuke barretjes en goeie aansluiting op de skiliften. (Mooi gebied) Maar Slecht geprepareerde pistes. Ondanks dat er maar 2pistes in Saalbach open waren. Waren deze toch niet netjes bij gehouden. Dit was andere jaren helaas ook al het geval. (In gerlos waren elke dag ALLE banen netjes bijgehouden)

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast094
27 december 2018 · 19:30

Mooie eenvoudige pistes met moderne snelle liften. Zelfs in de kerstweek geen wachttijden bij de liften. Gezellige après-ski en dito nachtleven, paar prima restaurants (Knappenstube). Apres-ski heeft een carnavalachtige sfeer (moet je van houden…)

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast923
21 december 2018 · 02:23

Gewoon top

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast426
12 april 2018 · 13:09

We zijn de eerste week van de paasvakantie 2018 gegaan met vrienden. 2 dagen verse sneeuw gehad (vroege ochtend). Voor de rest papsneeuw. Géén après-ski, grotendeels alle winkels gesloten, leeg dorp. Wel goed eten op de pistes. Niet aan te raden voor jongeren tijdens de paasvakantie. Er valt niks te doen noch is er goede sneeuw. Kan leuk zijn in het hoogseizoen.

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast831
10 maart 2018 · 18:46

Fieberbrunn heeft het imago (?) van een typsich Tirools dorp met veel sfeer en authenticiteit. Dat was voor ons oa de reden om hier een skivakantie te houden: skicarrousel saalbach,hinterglemm. Afgelopen maanden is hier ook veel reclame voor gemaakt op tv, en in diverse magazines.
Helaas kwamen deze lokkertjes niet uit.
Allereerst het dorp: saai, een paar winkels, paar restaurants annexhotel, oersaaie pizzeria en een take away, met uitzondering van een konditorei met lekkere taartjes. Dan het skigebied: de sterke punten zijn de richtingsborden, die heel duidelijk aangeven waar je je bevindt en welke afslag je moet nemen om in eeb bepaald gebied te komen, veel wc mogelijkheden bij de cabines,heel fijn. Veel horeca gelegenheden op de piste van sehr gemütlich tot rampestamptenten. Prijzen lopen ook uiteen en de servicé is ook divers. Paar keer in hutten gezeten met lekker eten en goede service, paar keer in een hut gezeten waarbij de arrogantie en sloridigheid van de bediening er af straalt.
Pistes zijn goed onderhouden en overzichtelijk tot het vreselijke saaie af van witte banen op 1 berg. Leuke stukjes zijn er zeker, die moet je wel zoeken.
In Fieberbrunn begint de keuze uit 2 cabines om naar boven te komen. De afdalingen in Fieberbrunn stellen niet veel voor, vrij kort en voor je het weet zit je alweer in de lift. Door de weeks en buiten het seizoen is de capaciteit van de liften ruim voldoende, maar in het weekend: killing.
Wil je naar de andere gebieden dan moet je vaak overstappen op een andere cabine. Vooral in Hinterglemm,
je blijft je ski s uit en weer aan doen. Voor kleine stukjes hebben ze ook een cabine ipv een stoeltjeslift. Fijn als het slecht weer is, denk ik maar zo. Wat me het meest tegen viel was het gesjouw en gesjok om van de ene kant naar de andere kant te komen: veel lopen. Om van Saalbach naar Hinterglemm te skiën moet je ca 7 minuten door het dorp lopen, om van Saalbach naar Leogang te gaan: ook weer lopen enzovoorts. Ik heb in een skivakantie nog nooit zo veel gelopen met ski s op de schouder. Och ja, bordje skiroute in Leogangnaar de Asitzbahn…na de afslag halverwege …? Houdt de piste op: 10 minuten lopen.
Kortom: tochten maken in dit gebied: ja, naar verhouding zit je wel veel in de liften. Met regelmaat je ski’s af doen en stukjes lopen en sjouwen, grote drukte en in hoogseizoen lange wachttijden vind je geen probleem? Dan is dit een leuk gebied voor je.
Hou je van een beetje tempo, geen getut, mooie ruige bergen en Oostenrijkse gastvrijheid? Laat dan dit gebied links liggen. Oostenrijk heeft zoveel meer skigebieden die vaak ook hoger gelegen zijn.

Met partnerSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast155
4 maart 2018 · 23:50

Het skigebied is fantastisch, zeker ook met de puike sneeuwcondities van dit jaar. Het biedt voldoende uitdaging voor de gemiddelde tot goede skiër, je kunt allerlei toeren en tochten maken, er zijn korte maar ook veel lange afdalingen en het gebied is zo groot dat een week nauwelijks genoeg is om het hele gebied te leren kennen. Wachttijden bij de lift zijn doorgaans zeer beperkt (alleen s’-ochtends bij sommige gondels was het wat drukker). Voor de kinderen zijn er overal snowtrails gemaakt, geprepareerde leuke afdalinkjes met heuveltjes en bochten, naast de pistes. En op een paar plekken kunnen ze ook een raceparcours afleggen, zoals in Hinterglemm. De benaming “skicircus” begrijp ik nu ook en is terecht, met alle mogelijkheden die er zijn. Het dorp Saalbach, waar ik zat, vond ik niet bijzonder. Nogal naar binnen gekeerd, met veel dure hotels en après-ski gelegenheden, maar verder niet echt gezellig. Hinterglemm vond ik leuker. Saalbach ligt wel weer heel centraal in het skigebied; ook Leogang en Fieberbrunn zijn van daaruit prima bereikbaar. Skilessen kun je in de drukke weken niet ter plekke meer boeken, moet je van tevoren online doen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast758
2 maart 2018 · 21:20

Positievepunten: Super gebied, Afelopen februari alweer voor de tweede keer naar dit gebied geweest. Zeer divers met veel afwisseling qua pistes, voor ieder wat wils maar als je het vergelijkt met skiwelt dan is dit gebied toch een stuk uitdagender. Het is een zeer overzichtelijk gebied met goede bewegwijzering. Door de vele hutten die er zijn is er bijna altijd wel een plek te vinden.
Negatieve punten; de dorpen saalbach en hinterglemm liggen in een dal helas moet je daarom een stuk lopen wil je naar de andere kant van het dorp gaan. Hoop dat hier in de toekomst veranderring in komt zodat dit probleem verholpen gaat worden.

Skiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast959
2 januari 2018 · 17:05

Superskigebied! Voor iedereen wat wils, voldoende afwisseling in pistes. Je kan 's morgens bij het ontbijt echt een hele tour uitstippelen zonder dat je twee keer dezelfde piste moet doen. Ook als er wat minder sneeuw ligt, heb je nog voldoende mogelijkheden tussen de middenstations en de toppen of je kan 's avonds met de lift naar beneden als je niet door de papsneeuw wil skiën.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast360
14 november 2017 · 14:03

Super gebied met lekker lange afdalingen voor elk wat wils.
Ook zeer lekker eten en fantastiche aprês-ski en zelfs aprês aprês-ski!!!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Bennie
24 juni 2017 · 17:40

Tsja, het is een groot en bekend skigebied. Daarom komen de mensen in drommen naar deze aaneenschakeling van skidorpen. Overal zijn lekkere pistes te vinden, maar alleen in de absolute laagseizoenweken begin januari kun je deze ook ten volste benutten. Daarnaast zorgen de zuidhellingen van tussen Viehhofen en Hinterglemm ervoor dat de pistekwaliteit daar niet altijd optimaal is. Tel daar de drukte bij op en je kunt concluderen dat het corduroy al snel eruit ziet alsof het uit een slecht ingestelde wasdroger komt. Leogang en Fieberbrunn zijn mijns inziens wat beter te doen en hebben ook leuke pistes lopen. Doordat er overal tot in het dal geskied kan worden is het zeker voor kinderen een feestje, want de diverse kinderlanden zijn goed bereikbaar en ontsloten door rustige pistes.
De gevorderde skiër kan zijn lol op de zwarte pistes, maar degene die daar minder van gediend is heeft het ook zwaar. Je bent veel uren per dag kwijt aan het slingeren tussen de buckels of het ontwijken van of doorschieten op ijsplaten.
Gedurende de winter ben ik er meerdere malen geweest, maar ik werd er nooit echt blij van. Ja, begin januari was het er nog heerlijk rustig maar was de sneeuw nog niet optimaal. Leogang had prachtige racebanen die lang goed bleven, maar door de schaduwrijke ligging ook erg hard waren. In Hinterglemm zit je het meest centraal, wat best handig is als je graag tochten wil maken. Het gebied is zo uitgestrekt dat het flink gasgeven is om helemaal rond te komen in één dag. Vanuit zo’n centraal punt kun je wat beter verdelen en de ene dag naar bijvoorbeeld de Schattberg trekken, de andere dag naar Fieberbrunn en weer volgende dag naar Leogang trekken.
Hoewel het dus voor ieder wat wils is (en vele leuke hutten heeft) staat het mij tegen dat iedereen hier tegelijk wil zijn…

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
Skish
30 maart 2017 · 12:36

Zelf ooit als kind leren skiën in Fieberbrunn. Toen nog een fijn, klein en overzichtelijk gebied, waar ik mij als kind prima kon vermaken.
Vervolgens een tijd niet geweest, omdat we toch wat meer kilometers zochten. Na de nieuwe verbinding weer eens terug gegaan naar Fieberbrunn.

Wat een groot gebied is het geworden! Genoeg om je een volle week in te vermaken. Het duur wel even voordat je de oversteek van Fieberbrunn naar de rest van het gebied hebt gemaakt en op de terugweg kan de P14 een flink bultenfestijn zijn. Dit is in mijn ogen dan ook het enige nadeel.

Verder kan je er heerlijk eten op de piste en ben je vanaf Fieberbrunn met de auto ook zo in Leogang, zodat je het gebied ook eens vanaf een andere startplaats kan gaan ontdekken.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast365
20 februari 2017 · 11:26

Prijs/kwalifeitverhouding voor families sterk achteruitgegaan!

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast685
6 februari 2017 · 15:52

Uitstekende pistes met voldoende afwisseling en geweldige apresski!

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast560
23 juli 2016 · 13:18

Heerlijk weekje geskied met vrienden afgelopen voorjaarsvakantie. Het was het grootste deel van de week goed warm, maar alsnog lag er een aardig pak sneeuw. Als beginnende skiër had ik weinig ervaring maar de blauwe en rode pistes goed te doen, al was er vaak weinig onderscheid tussen blauw en rood (blauw was soms vrij moeilijk, rood soms vrij makkelijk). Ook een aantal zwarte pistes gedaan, en dat was me wel een uitdaging. Vooral het steile begin van de Zwölferkogel Nord afdaling was erg pittig maar wel intens.
Zowel Hinterglemm als Saalbach zijn heerlijke dorpen om uit te gaan en te feesten. Ik kom hier zeker nog een keer terug!

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast565
19 februari 2016 · 13:56

Heerlijk om weer eens in Oostenrijk te zijn! Wat een gezelligheid! We hebben genoten van de vele kroegen maar wij zijn een groep vrienden die kunnen snowboarden en kunnen skiën; we gaan volgende keer dan ook toch weer naar een plaats waar het daar om gaat; we drinken in ons chalet wel een biertje ?

Met vriendenSnowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast201
17 februari 2016 · 08:24

Wij zijn in maart 2015 voor de 2e keer geweest. Wederom heel goed bevallen! Mooie pistes en veel gezelligheid, een aantal pistes liggen lekker in de zon, voor de sneeuwkwaliteit niet bevorderlijk maar wel o-zo-lekker! Rond 15 uur duikt iedereen de berghut in, de kwaliteit van het bier is dan belangrijker!

Dat je veel moet lopen hebben wij niet ervaren, als je de liften goed uit kiest kan je een rondje maken waarbij je 1x je ski’s moet uittrekken. Volgens mij vinden de meesten mensen dat helemaal niet erg, even de schoenen wat losser…maar ja erover klagen is wel zo makkelijk ?

In Frankrijk en Duitsland hebben wij ook geskied, pistes in Frankrijk zijn wel (eens) hoger en breder zijn maar ook veel kouder! En zeg nou zelf, de Oostenrijkers hebben er een gezellig sfeertje van gemaakt, de Fransen hebben dat gewoon minder.

Het kan er inderdaad druk zijn in Saalbach, dan doet ‘ze’ daar bij Saalbach toch iets heel goed…

Volgende week gaan we weer naar Saalbach!

Met partnerSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast565
7 februari 2016 · 09:13

Afhankelijk van waar je in het dorp zit, moet je flinke afstanden lopen. Het gebied is heel makkelijk, prima voor beginners!!! Helaas niet erg sneeuwzeker; er zijn vele skigebieden die sneeuw-zekerder zijn en die minder druk zijn. Je hebt wel veel leuke apres ski maar wij kwamen vooral om te skien en daarvoor kan je beter ergens anders naar toe gaan. Wat ons betreft: nooit meer Saalbacc.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
EricH
25 januari 2016 · 16:54

De afgelopen twee weken verbleven in Leogang. Ik heb het gebied zien veranderen van groene weides naar een witte wonderwereld. Er is elke dag/nacht wel wat sneeuw gevallen.

Heb me uitstekend vermaakt in het gebied van Leogang & boven Saalbach. Ook een paar keer de skironde gemaakt Leogang -> Saalbach -> Hinterglemm -> Zwölferkogel -> Schattberg en dan weer terug naar Leogang. Als je deze ronde maakt moet je echt vroeg beginnen als je daarnaast ook nog even op het terras wilt zitten en sommige afdalingen een paar keer wilt doen.

De liften zijn over het algemeen echt uitstekend. De laatste jaren zijn er veel liften vervangen door 6 of 8 zitters, allemaal met stoelverwarming en kap. Wat ik jammer/irritant vond is dat er geen lift omhoog gaat vanaf Vorderglemm naar de Schattberg. Als je dus vanuit Leogang naar de Schattberg wilt moet je in Saalbach een heel eind lopen of de complete skironde maken. Ik hoop dat ze dit nog eens gaan aanpakken in de toekomst.

De verbinding met Fieberbrunn is top. Leuk om zeker eens te bezoeken. Wat minder leuk was is dat de piste vanaf Saalbach naar Fieberbrunn op sommige momenten erg smal is en bovendien was het een grote ijsplaat. Veel valpartijen gezien.

Zeker de moeite waard om eens te bezoeken!

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast165
20 januari 2016 · 19:04

Net terug van een paar dagen Saalbach. Prima gebied, maar niet mijn favoriet (dat blijft Serfaus-Fiss-Ladis). Gebied is groot en uitgestrekt: aan de ene kant leuk, aan de andere kant ben je lang onderweg van de ene naar de andere kant. Toppen zijn niet al te hoog (+/- 2000m) waardoor echt lange afdalingen ontbreken. Restaurants op de piste zijn over het algemeen prima! Ik vond de kwaliteit van de piste’s wat wisselend.

Saalbach/Hinterglemm/Leogang/Fieberbrunn staat bekend om de après ski…je hoeft inderdaad niet lang te zoeken om je in het feestgedruis te storten. De hoofdstraat van Saalbach is autoluw, wat erg prettig is.

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast754
10 januari 2016 · 16:29

Ik vind dit skigebied een mooi en ruim skigebied. Ik kom hier al 4 jaar en ben nog steeds niet uitgeskied. Ook het funpark is leuk. Er zijn genoeg liften, maar op sommige knelpunten is het druk. Bv, Bij de Sportbhan 2000. Maar boven in de bergen is de drukte goed verspreid.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast683
13 december 2015 · 15:45

Erg mooi en modern gebied, fijn om te zien dat het geld dat je betaald voor een skipas ook geïnvesteerd wordt (wat zich uit in moderne liften met een hoge capaciteit).
De pistes zijn goed en variërend in niveau. Fijn is dat het vrijwel nergens voorkomt dat je nog stukken moet doorhakken om liften te komen, je kunt zo naar binnen skiën.

Nu twee keer geweest en wanneer je zoals flinke tochten maakt heb ik het gebied nu toch wel gezien en lonkt een groter gebied.

Voor de apres-ski is dit gebied een walhalla, altijd gezellig op en beneden de piste.

Met vriendenSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast565
7 december 2015 · 20:36

Heel erg leuk als je begint met skiën of voor gezinnen met kleine kinderen. Heel veel gezellige bars op de piste en disco’s in het dorp. Als je kunt skiën en je houdt van goed eten i.p.v. drank kun je beter een ander gebied kiezen.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring
ankiepankie
8 oktober 2015 · 10:27

Het is inmiddels alweer zo’n tien jaar geleden dat ik voor het laatst in Saalbach op wintersport ben geweest maar nog steeds is dit mijn favoriete skigebied!
Niet echt qua pistes; het is leuk skiën maar je mist wel de mooie, brede afdalingen van Frankrijk. Maar de gezelligheid in Saalbach is top!

Ik heb er vanochtend deze review over geplaatst, weliswaar uit mijn herinnering van 10 jaar terug puttend dus hoop dat alles nog een beetje hetzelfde is! ?

http://www.ditisanne.nl/anne-reist-travel-blog/oostenrijk/wintersport-…

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast422
12 april 2015 · 17:17

Jammer van gesloten liften in Saalbach aan het einde van seizoen. We wilden nog skien vanaf Leogang naar de rest van de circus, maar Saalbach was al dicht - ongeacht de 30-40 cm sneeuw die gevallen was de vorige week… teleurstellend…oppakken nog voor seizoen over is en dan melden dat het een van de grootste ski-gebieden zijn…ook daarbij de pisten aanwijzingen al beginnen te verwijderen terwijl vandaag officieel gestopt wordt…

4 tot 6 jaar ervaring
Joris.vdm
9 februari 2015 · 14:52

Prima gebied, aanrader, al vind ik het niet zó goed dat ik er zelf nog een keer heen zou willen. Waarbij ik moet vermelden dat ik graag een nieuw gebied op zoek en sowieso niet vaak naar een gebied terug ga.

Eten op de pistes is echt top. Pistes kunnen beter, voornamelijk de wat schuine ligging op de berg is voor snowboarders soms vervelend. Ook hier en daar wat lange platte verbindingsstukken, zoals vanuit Leogang terug naar Saalbach. Er zijn veel nieuwe liften, met stoelverwarming en kappen, erg comfortabel! Het uitstappen is voor snowboarders overal geen probleem, dat is in sommige gebieden wel anders.

Prijsniveau is goed, naar mijn idee niet duurder dan elders.

Leogang: families met kinderen
Hinterglem: party
Saalbach: er tussen in

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Skyfanny
1 februari 2015 · 11:47

Leuk gebied, maar je moet wel veel met de bus doen wil je ergens anders naar toe. Dat zijn we niet gewend na uren tochten te kunnen maken in de Wilden Kaiser etc…

Helaas waren niet alle pistes open, ook al staat dat op deze site wel aangegeven. De wereldcup slopes zijn dicht ivm de wedstrijd in februari. Daarnaast waren ook veel dalafdalingen dicht in het begin van de week. Dus 150 km open ivm 200 km. Da’s nogal een verschil.

Prijzen: overal is alles duurder aan het worden, maar je maakt het natuurlijk ook zo bont als je zelf wilt.

Leogang: vriendelijker en kleiner gebied, leuk met gezinnen lijkt ons. Saalbach is authentieker dan Hinterglemm, maar beide mooie dorpen.

Leuke dagen gehad, daarom aan te raden!

Met partnerSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast520
27 januari 2015 · 06:52

Ga meerdere keren op wintersport p/jaar.saalbach is toch wel uniek , off piste is ook top daar daar wij het gebied zeer goed kennen is er weing risico. Het gebied is zeer compact en overzichtelijk. Ken enorm veel skigebieden , maar Saalbach heeft denk ik het beste liften aanbod. En elk niveau skiër kan daar uit de voeten.

meer dan 10 jaar ervaring
Gast583
20 januari 2015 · 16:27

Saalbach is gewoon goed. Maar laat je snowboard niet onbeheerd bij Bauer apres ski aangezien daar binnen 1 week 10 snowboards zijn ontvreemd,

Snowboarder6 tot 10 jaar ervaring
Gast820
31 december 2014 · 11:32

@gast598,
In frankrijk zijn er inderdaad veel grote gebieden met veel meer dan 200km piste, die dan ook nog eens tot aan de voordeur van je hotel lopen.

Maar de aprés-ski is in Oostenrijk véééél beter en de gebieden hebben ook meer charme, ook al moet je af en toe eens door een dorp wandelen naar de volgende lift. Na meer dan 10 jaar frankrijk nu reeds 6 jaar Oostenrijk, waarbij reeds voor de 4e keer naar Skicircus Saalbach Hinterglemm (viehhofen).

Met vriendenSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Chabeli
10 maart 2014 · 17:44

Heel uitdagende pistes. Zowel voor beginners al gevorderden. De pistes zijn ook erg verschillend. De meeste liggen ook te noorden van de zon waardoor de sneeuwkwaliteit bij zonnige dagen wel goed meevallen.
Als je goed de pistekaart bekijkt, kan je wel de pistes zo nemen dat je weinig moet wandelen naar de liften. De bars op de piste vallen mee van prijs alleen zou het eten toch juist iets warmer geserveerd mogen worden.
Ik heb er zeker aan mijn trekken gekomen en zou nog terug gaan. Zowel om te skiën als te boarden.

Met vriendenSnowboarder1 tot 4 jaar ervaring
Gast598
3 maart 2014 · 09:28

@gast 341: " noem me één gebied die u van het hotel op 200km piste brengt tot terug in’t hotel".

Hoeveel wil je er hebben? Klein rijtje in frankrijk:
Paradiski,
Grand massif,
Espace killy,
Trois vallees
Les deux alpes,
Alpe d’huez

Daarbij liggen al deze gebieden nog eens een stuk hoger.

Saalbach is in mijn optiek een prima skigebied en zeker qua gezelligheid. Alleen het pure skieen haalt het niet bij de bovenstaande gebieden, maar ook niet bij bijvoorbeeld Fiss-serfaus-Ladis.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Marjoo
26 februari 2014 · 13:08

Ik heb een superweekje gehad in Saalbach-Hinterglemm! Mooi en uitgebreid skigebied met veel toegankelijke blauwe en rode pistes en prima liften. Het fijne is dat je verschillende dagtochten door het skigebied kunt maken zonder dat je veel dezelfde pistes moet nemen. Je kunt iedere dag wel een ander rondje doen. Ook een dagje naar Leogang skieen is erg leuk. In de bergen zijn veel gezellige restaurantjes waar je heerlijk kunt eten en gezellig wat kunt drinken. Wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast341
24 februari 2014 · 09:19

Prachtig gebied.
Dit oord heeft alles wat men nodig heeft. veel km’s aan pistes, veel drinkmogelijkheden zowel op de berg als erna! ?
wandelen moet je echt niet veel doen als je je routes goed uitstippelt! en wat dan nog… een beetje wandelen is niet het eind van de wereld. noem me één gebied die u van het hotel op 200km piste brengt tot terug in’t hotel.
hier is het echt alle dagen feest. vanaf 15u is het apres ski en na 20u kan je overal terecht in dancings of bars! voor ieder wat wils!

Met vriendenSnowboarder4 tot 6 jaar ervaring
Gast371
22 februari 2014 · 12:57

Afhankelijk van waar je in het dorp zit, moet je wel degelijk flinke afstanden lopen om bij een lift te komen. De skibus gaat maar naar 1 lift in het dorp Saalbach. De liften in het dorp sluiten niet aan: kies je voor de linkerkant van het gebied, dan zit je daar eigenlijk vast, want de gebieden links en rechts sluiten alléén aan op de uitersten in het skigebied (bij Vorderglemm niet naar beide kanten: een kant afdalen, de andere omhoog, dezelfde kant omhoog gaat niet). In een flink aantal gondels kun je bovendien niet zitten. Het middengebied (qua pistes Hinterglemm) is erg druk.

Er zijn vele skigebieden die sneeuw-zekerder zijn, betere aanwijzingen hebben op de piste voor skiroutes en die minder druk zijn. Ook de pistekaart zelf kan veel beter: het is nauwelijks te zien of een piste nu groen, blauw of zwart is.

Wat ons betreft: nooit meer Saalbach.

Positief puntje: keuze uit vele almen op de bergen.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast958
12 februari 2014 · 19:45

hallo, ik snap nog steeds niet hoe de mensen erbij komen dat je in saalbach veel moet lopen als je het goed doet hoef je dat niet kom hier al 15 jaar,en dan zijn er ook nog wat dat naar leogang lift in lift uit is als je dit goed doet heb maar een paar lften nodig en kan je nog wel lange stukken skieen en als je dan weer boven bent heb je een mega mooie afdaling naar leogang ,maar je moet dit wel even goed op de kaart uitzoeken ,ga dit jaar weer met veel plezier naar saalbach

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast458
6 februari 2014 · 14:51

Niet zeuren over wachttijden of 'n stukje lopen, vergeleken met 30 jaar terug (toen wij begonnen in Hinterglemm) met allemaal stoeltjes-liften en lange slepers is het nu pure luxe in Hinterglemm met de gondels van begin tot de top. Na 30 jaar komen we nog even graag bij de familie Pitterle en nu met de kleinkinderen erbij. Ondanks (of dankzij) een stalen knie gewricht kan ik nog volop van de afdalingen genieten. Nu nog een beetje verse sneeuw erbij en dan komen we er weer voor de 31e keer er aan.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast332
3 januari 2014 · 21:31

Wij zijn met oud en nieuw geweest, groot ski gebied maar veel te druk…Er zijn zoveel hotels bij gekomen zodat het overvol is op de pistes. Met als gevolg soms lange wachtrijen…De sneeuw kwaliteit was helaas slecht en de pistes waren 's middags buckelpistes of ijsplateaus…Ook hebben wij veel helicopters gezien. Echt veel te druk op de pistes. Apres ski wel leuk en leuke berghutten om te eten.Jammer dat je soms veel moet lopen zoals in Saalbach. Buiten de vakantie weken zal het hier beter zijn. Helaas niet sneeuwzeker…

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast598
1 november 2013 · 12:47

Afgelopen januari in Saalbach geweest. Omstandigheden waren matig. Pap/suiker op de lagere delen die de dalafdalingen (vanaf de middenstations) erg moeilijk maakten.

Het klopt dat je toch redelijk wat moet lopen als je even van de noord naar de zuidhelling wil of vice versa. Ook de verbinding naar Leogang is matig. Het is lift in, lift uit, klein stukje skieen en weer de lift in.

MAAR de gezelligheid in dit gebied maakt een hoop goed. Apres ski zoals het bedoeld is. Gezellig en voor ieder wat wils. Verder leuke bergrestaurantjes met ook livebands aan het einde van de ski dag.

Conclusie: Dit gebiedt bevestigd de (voor)oordelen over Frankrijk vs Oostenrijk. Apres ski en de gezelligheid top, qua kilometers piste en lift logistiek haalt saalbach het niet in vergelijking met de ski to Door faciliteiten in de bekende franse gebieden.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gazza
11 september 2013 · 15:11

Super gebied. Zowel in Hinterglemm als in Saalbach verbleven. Hinterglemm meer Hollandse Apres Ski en in Saalbach is het meer de Duitstalige Apres Ski. We zijn nu al zo’n 17 jaar in Saalbach en willen eigenlijk niet anders meer. Ook al zolang bij hetzelfde pension. Verveeld hebben we ons nog nooit. Elke avond dolle pret in een van de tenten. Zo hebben we ook iedere dag een andere ski route en we hebben een hekel aan lopen met de skies. Als je het goed plant dan is dat ook (bijna) niet nodig. Voor ander vertier 's avonds raad ik ook een avondje rodelen in Hinterglemm aan. Met na iedere afdaling een biertje in de Goasstall. Al met al een compleet gebied met verlichte skipiste tot discotheek.

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast655
25 augustus 2013 · 21:17

Geweldig gebied voor iedereen, ook de dorpen Saalbach en Hinterglemm zijn gezellig. Voor de uitgaanstype is Hinterglemm waar je moet wezen terwijl Saalbach meer winkels heeft en na 20:00 rustig.

Beide dorpen liggen in het dal en zijn goed bereikbaar.

Met vriendenSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast469
12 juli 2013 · 21:16

mooi skigebied waar als je het goed doet maar een keer hoeft te lopen alleen van de kohlmais naar de bernkogelals je vaker heb gelopen doe je wel iets verkeerd

Met vriendenSkiër6 tot 10 jaar ervaring
michelr
9 april 2013 · 10:22

Geweldig gebied met 200 km aan pistes waar je lange en mooie skitochten kan maken, de pistes zijn goed geprepareerd en voor iedereen goed te doen met veel blauw voor de beginners maar ook genoeg rood. Voor de mensen die zwart leuk vinden is het telleurstellend, ook de off- piste mogelijkheden zijn schaars.

De beide dorpen zijn gezellig met duidelijke verschillen, Saalbach is meer een luxe dorp met de nodige winkels terwijl Hinterglemm meer een feest dorp is. In Saalbach is de hele dag een drukte door de skiërs en snowboarders die van de ene piste naar de andere piste gaan, om van de noordkant naar de zuidkant te willen moet je door het dopr gaan. Dit brengt een bepaalde sfeer met zich mee die ik overdag niet vond in Hinterglemm, het is rond 20:00 uur rustig in Saalbach terwijl Hinterglemm weer gezellig druk is.

Ook voor de niet wintersporters is er genoeg te doen, mooie wandelroutes en de nodige winkels zijn in de beurt maar ook Zell am See is met het OV te doen. Vanuit Zell am See kan men ook makelijk met de trein een dagje Salzburg doen.

Al met en een gebied voor iedereen.

Met familieSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast759
20 maart 2013 · 22:39

Ik weet niet waar jullie het vandaan halen dat je veel moet lopen, maar dan doen jullie toch echt iets niet goed!
Ski je de hele ronde (Hinterglemm. Saabach en Leogang) met klok mee dan is loop je 1x straat over na afdaling Zwölfer-Nord en 1x in Saalbach. Ski je de hele ronde tegen de klok in dan hoef je alleen in Saalbach 1x over te steken.
Ik kom overigens al jaren in dit skigebied, kan de rondjes inmiddels dromen.

Gast386
18 maart 2013 · 13:01

Die gast 211 ben ik. Daarbij heb ik niets tegen anders geaarden. Het is enkel de frustratie die weer boven kwam drijven toen ik mijn ervaring over Saalbach-Hinterglemm deelde. Feit blijft dat Saalbach-Hinterglemm een gebied is waar je regelmatig moet lopen om een aansluiting te halen. Dit is voor skiers nu eenmaal bijzonder vervelend. Dit in tegenstelling tot snowboarders, die met hun zachte wandelschoentjes vrolijk over de kinderkopjes door de dorpjes rennen. De keren dat ik in Saalbach-Hinterglemm was, waren daar enkel snowboarders bij, dus je kunt je voorstellen wat voor een frustratie mij dat heeft gebracht, iedere keer als ik daar weer achteraan moest. (Overigen, als je snowboarder bent, dan mankeert er toch per definitie iets aan je! ? )

Met vriendenSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
Gast359
14 maart 2013 · 14:31

Wat voor raar type is gast 211???
Waarom snowboaders homofiel noemen en wat is sowieso zijn probleem met ander geaarden? Met zijn gezeur over een paar stukjes lopen is hij zelf in ieder geval een superwatje!

Met partnerSnowboardermeer dan 10 jaar ervaring
Gast211
24 februari 2013 · 16:42

Saalbach Hinterglemm een bijzonder mooi skigebied, met voldoende apres-ski mogelijkheden. Ik moet me echter wel bij de eerder geuitte kritiek aansluiten. Dit is ook voor mij het gebied waar ik het meest heb lopen vloeken, omdat ik weer een k#t eind moest lopen met m’n ski’s op m’n nek. Het klopt dat als je niet wilt lopen je dit ook niet hoeft te doen, maar laten we eerlijk zijn, als je een beetje gaat rondtoeren in dit gebied ontkom je er niet aan dat je met je ski’s op je nek naar een aansluiting moet wandelen. Nu is dat voor die homofiele snowboarders nog niet zo erg, met hun softboots, maar met die tackleboots die skiers aanhebben, toch beduidend minder fijn.
Neemt niet weg dat over het algemeen Saalbach Hinterglemm een fijn gebied blijft, wat helaas een beetje aan de lage kant ligt, waardoor je vanaf half maart zeker top pistes niet meer hoeft te verwachten. Tuurlijk er zijn uitzonderingen (zoals toen wij er ooit eens begin april waren), maar door de bank genomen, zou ik in die periode kiezen voor een hoger gelegen gebied. Apres-ski is top te noemen, met name de Goasstall in Hinterglemm blijft toch wel één van mijn favoriete locaties.

Skiërmeer dan 10 jaar ervaring