Reviews Stubaital

87% beveelt dit gebied aan. Krijgt een 7.7 op basis van 3700 beoordelingen.

Sterke punten: Geschikt voor beginners, geen vlakke stukken, kindvriendelijk, voldoende off-piste, goede variatie in pistes en goed eten op de piste.
Zwakke punten: Niet geschikt voor tochten.

Wat vind jij van Stubaital?

Reviews van gebruikers

Dathojo
14 september 2019 · 09:35

In de kerstvakantie 2017/2018 zijn wij hier voor het eerst wezen skiën met onze 3 kinderen. Het gebied is goed bereikbaar, via de fernpass. Er zijn goede kortingen op skipas en verhuur voor kinderen , waardoor het prijstechnisch aantrekkelijk was.
Wij verbleven op de camping in Neustift. Met de skibus was het ca een kwartier naar Schlick2000, maar als je de kans hebt kun je beter met de auto gaan. De skibus was erg vaak te laat of vol, soms zo vol dat hij gewoon doorreed en dan kwamen wij te laat bij de lessen, hoewel we de allereerste bus probeerden te nemen.

Onder bij de gondel is het erg druk 's ochtends, dus als je op tijd bij de les wilt zijn moet je hier wel rekening mee houden.
Eenmaal boven vielen de wachttijden zelfs in de kerstvakantie wel mee.

Het gebied is niet zo geschikt voor beginners als wij gehoopt hadden. Er gaat 1 hele lange blauwe piste van de top helemaal tot het dak, maar voor echte beginners is dit te zwaar/te lang. Halverwege is een leuke sleeplift, op een vrij vlak breed stuk maar om daar te komen moet je eerst wel even afzien vanaf de top.
Onze kinderen hebben de hele week alleen op de oefenpiste doorgebracht, alleen de oudste heeft 2x deze lange blauwe piste gedaan en was daarna helemaal versleten.

Er zijn leuke restaurantjes op diverse plekken. Onze favoriet was Froneben Alm, aan het begin van de dalafdaling en vlakbij de oefenpiste.

In het hoogseizoen is de skischool erg druk. Ze startten met hele grote groepen, hoewel die wel elke dag kleiner werden doordat mensen niet de hele week les hadden. In tegenstelling tot wat er aangegeven was, waren er geen Nederlandstalige leraren (beschikbaar). De leraren waren wel lief en deden hun best om onze kinderen zo goed mogelijk alles uit te leggen, wat wel lukte. Zij waren ook de enige NL kinderen in de groep.
Overblijven met de groep werkt prima. Je betaalt 11 euro per kind per dag en dan krijgen ze warm eten en drinken in een restaurantje. Omdat 1 uur pauze te kort voor ons was om 3 kinderen uit 2 groepen te verzamelen en dan nog te eten en ze weer terug te brengen, lieten wij ze overblijven.

Materiaal huurden wij bij intersport bij het dalstation. Goed materiaal, gratis helm voor de kinderen erbij en een gratis skidepot. Dat is ook erg druk in de ochtend, soms stond men buiten al in de rij om spullen op te halen. Ruim hier dus ook genoeg tijd voor in in de planning.

Neustift is een leuk dorpje. De camping ligt naast de supermarkt, er is een zwembad en je kunt geweldig rodelen vanaf de Elfer.

Alles bij elkaar was het een leuke vakantie, de kinderen hebben veel geleerd en we hebben naast het skiën nog andere leuke dingen gedaan. Wintersport met kinderen is sowieso hard werken 😉 De drukte was het enige nadeel, maar in het hoogseizoen is het nou eenmaal druk.

Ik zou niet opnieuw voor Stubai kiezen. Volgende keer toch een gebied dat iets makkelijker pistes, iets minder gedoe met de skibus en gegarandeerd Nederlandse lessen voor de kinderen heeft. Maar als je daar verder geen last van hebt, is het een leuk en betaalbaar skigebied.

Met familieSkiër1 tot 4 jaar ervaring
Gast179
6 maart 2019 · 16:19

Schlick is erg leuk met kinderen. Makkelijke pistes, variatie. Leuke restaurantjes. In de krokusvakantie viel het erg mee met de drukte! Ook 2 dagen op de gletscher geweest, ook leuk zeker als het niet te hard waait. Maar de kinderen vinden Schlick het leukst door de bospaadjes en hobbeltjes op piste 1! Daar zit vlak voor het mittelstation een sleepliftje. De kinderen hebben daar heerlijk geskied. Er zit een leuk chaletje waar je als ouders lekker kan zitten en kijken. Lekker eten in Fulpmes bij aparthotel krossbacher is een aanrader!

Met familieSkiër6 tot 10 jaar ervaring
Gast093
15 februari 2019 · 11:24

Mooie skigebieden, vooral Slick 2000, goed en overzichtelijk.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Gast650
7 maart 2018 · 13:41

Je kunt hier altijd skieën tot in april. Daarnaast is het ook in de zomer een mooi wandelgebied. Dit hebben wij meerdere keren gedaan. Ik zie dat de laatste beoordelingen van 2011 zijn. In de afgelopen jaren is er veel veranderd ten gunste vannnhet toerisme. Alleen al in Neustift op het dorpsplein een leuke lijn gehad een après skihut Heer Klaus een geweldig restaurant evenals Bottega No 13 een geweldig restaurant op Italiaanse leest geschoeid. Logeren doen we innnhet Neustift dorp
Alles in de buurt.

Met partnerSkiër4 tot 6 jaar ervaring
Jon
21 december 2011 · 19:11

Afgelopen donderdag t/m zondag in het Stubaital geweest. Het Stubaital is een leuk dal, wel minder geschikt voor pistekilometervreters.

  • snelle reis als je vliegt op Innsbruck, ong. 30 minuten van vliegveld naar pension in Neustift-Milder
  • redelijke prijzen. Kids tot 10 jr gratis skipas als ouders skipas kopen.
  • Stubaier gletsjer is behoorlijk groot skigebied
  • Het kleine Schlick 2000 is leuk voor families
  • wachttijd bij liften e.d. viel me mee, ook in het weekend wanneer er veel mensen uit Innsbruck en omgeving gaan wintersporten
  • Oostenrijkse gezelligheid. Verwacht echter geen wilde après-ski, die is er (doelbewust) niet, Stubaital wil een familiebestemming zijn en heeft daardoor zelfs wat après-ski bars gesloten
  • skibus of auto nodig om van hotel/pension naar de piste gegaan. Dienstregeling van skibussen schijnt dit seizoen wel verbeterd te zijn. Altijd even checken welke bus je heen/terug wilt hebben om niet te hoeven wachten
Met vriendenSkiër
familie Winkelman
2 januari 2011 · 22:21

Net terug van een zonnig week in het Stubaital. 1 dag geskied in Schlick 2000, maar daar waren de pistes erg ijzig. Wel goed te doen trouwens. De rest van de week naar het gletschergebied geweest. Een paar dagen wel veel wind en dus koud. Maar met zon! Hier mooie pistes met hele goede sneeuwcondities. Heerlijk skien dus! Voor de goede skiers misschien al snel te klein. Wij waren voor het eerst in het Stubaital en zijn als frequente Frankrijk-skiers en Serfaus (Voralberg)-gangers niet gewend eerst een flink stuk te moeten rijden voordat je een keer op de piste staat. Je bent zeker een uur verder voordat je kunt skien! De skipas is dan ook wel heel duur in vergelijking met de grote franse skigebieden! (overigens met kinderen compenseert dat weer omdat die tot 10 jaar gratis zijn)
Ondanks dat we een prima week hebben gehad, komen we hier waarschijnlijk niet meer terug.

Met familieSkiërmeer dan 10 jaar ervaring
8 februari 2010 · 09:18

2 weken geleden voor de 5e keer geweest, maar nu eens in een appartement.
Skien ed was als van ouds, niks te klagen alleen…

Niks dat ik wat tegen de mensen heb, maar het gebied zat vol met Polen, Hongeren, Bulgaren enz.

De nouveau rice van de Balkanlanden zeg maar.

Deze mensen hebben zich nog niet echt aangepast aan de europese omgangs normen, dus ik ga nooit meer naar het Stubaital.

10 februari 2009 · 23:21

Wij verbleven in Fulpmess- medraz. Daar vandaag was het 45 minuten naar de gletsjer en zo’n 7 minuten met de bus naar schlick 2000. De gletsjer was toch wel erg ver. Schlich 2000 in fulpmess is prima, maar na 1 - 2 dagen heb je dat wel gezien. De skibus rijdt o.i. te weinig. Begin van de ochtend en later op de middag 2 x per uur, daar buiten maar 1x.
Erg vriendelijke mensen overal, zowel bij de verhuur als bij de liften.
Gecombineerd met vliegen vanaf rotterdam was het een prima vakantie voor een lang weekend (wel een beetje jammer van het weer dit weekend, maar wel veel sneeuw!).

21 december 2008 · 17:25

het is en leuk skigebied voor kleine kinder vooral schlick 2000. het is niet erg groot en je bent als ouder niet ver van je kinderen vandaan en kunt mooi tussen de middag eten met ze. en als je toch en dagje uit je dak wilt gaan kun je zo naar de gletsjer, of en dagje winkelen in innsbruck, slechts en half uurtje met het treintje

3 november 2008 · 15:00

Net terug van een weekje skien op de Stubaier Gletzjer. Sneeuw was goed, alleen erg veel wind( storm, vrijdag waren ze zelfs gesloten) Afgelopen januari ben ik er ook geweest, veel zon en lekker geskied. Apres ski is er niet echt veel, maar voor de serieuze skiers is het een fijn gebied waar je van oktober tot en met juni terecht kan. Januari 2009 gaan we weer!!

31 oktober 2008 · 20:09

het skigebied is geweldig mooi en uitgestrek met meer dan 110 km pistes en skiroutes, overwegend rode en blauwe pistes, enkele zwarte. Voor kinderen is er het fantastiche "Kinderland" , waar ook jongeren en volwassenen prima kunnen leren ski? De wachttijden bij de liften zijn, als je eenmaal boven bent, minimaal. Er zijn verschilende gondel en 4- en 6-persoons stoeltjesliften met , zodat je uit de wind zit. Het uitzicht vanaf 3200 m is adembenemend mooi.
Het enige negatieve punt is, dat je met de auto of gratis skibus vanaf Neustift zo’n 20 minuten moet rijden om er te komen.
De prijzen van de liftkaarten zijn heel redelijk.

Roy
12 december 2007 · 09:52

Het Stubaital vind ik een erg leuk skigebied. Dit dal ligt net achter Innsbruck.

Het stubaital heeft de volgende skiegebieden:
Serlesbahn Mieders
Schlick 2000 Fulpmes
Elfer Lifte Neustift
Stubaier Gletscherbahn Neustift

Serlesbahn mieders is een leuke piste om te leren ski? Dit is ook het laagste gebied (Top onder de 2500 meter). Het gebied ligt op de schaduw helling. Is lekker breed en best vlak. Gevorderde ski? kunnen deze piste overslaan.

Het volgende gebied is Schlick2000. Ik zie hier in het schrijven dat dit gebied zeer zeker zou moeten zijn. Ik ben tussen 1981 en afgelopen jaar meer dan 8 keer een week in dit gebied geweest en ik heb schlick2000 fulpmes als de minst sneeuwzekere serieuse piste ervaren. Schlick2000 ligt als enig gebied in dit dal namenlijk op de zonnehelling! Wel veel afwisseling in dit gebied maar door de zonnige ligging redelijk snel vereist.

De volgende piste is de 11er Lifte in Neustift. Vroeger (1981) zat je bij deze piste vaak wel 40 minuten in een onbedekt stoeltje naar boven. Brrrrrrr. Wel een prachtig uitzicht door de bossen bij Neustift. De 11er is geen heel groot gebied maar wel heel erg mooi als je van natuur houdt. Ja kan zowel op pistes als op paadjes tussen de bomen door ski? Er zijn pistes voor zowel de minder ervaren als de wat meer gevorderde ski? De dalafdaling is een aanbeveling en behoorlijk afwisselend. Bij wat minder goede sneeuw is de dalafdaling vaak wel dicht. Een grappig detail. Als je de dalafdaling dan moet je aan het einde van de afdaling een bocht maken over een bruggetje over de rivier. Als het warm weer is dan ontstaat daar vaak een enorme waterplas voor dat bruggetje. Een unieke kans om dus te leren waterski?op alpine ski’s. ? Rodelen is hier ook zeer leuk. Ze organiseren ook nacht rodel tochten.

De laatste en ook meest imposante piste is wel de Stubaier Gletscherbahn. Dit is een behoorlijk groot gletschergebied tot 3300meter dat zo sneeuwzeker is dat je ook in de zomer hier kan ski? Er zijn blauwe, rode en zwarte pisten. Zeer veel liften met niet al te lange wachttijden. Er is ook een zeer lange dalafdaling. Dit is dus een gebied waar je ook bij minder sneeuwvaste jaren aan de slag kan. Wel is er op de groote hoogte van deze gletscher niet veelbegroeing dus ik vind het er wat minder mooi uitzien. En als het eenmaal waait brrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

De voordelen van dit gebied:
Zeer sneeuwzeker (gletscher)
Goedkoop
Niet veel Nederlanders
Zeer makkelijk aan te rijden (goede wegen, dicht bij Duitsland)
Sfeer. (Niet veel nieuwe bebouwing)

Nadeel:

  • Gevorderde ski?is aangewezen op de gletscher.
  • Gletscher is een behoorlijk stuk rijden.
Colinn
22 november 2007 · 09:05

Mooi skigebied om je lekker een paar dagen uit te leven!!!
Mooie lange breede pistes en snelle verbindingen met cabine liften en stoeltjes!!
Ga hier regelmatig voor een lang weekend skien… Vroeg in het seizoen komen hier veel merken om hun nieuwe ski’s promoten, vaak kan je hier een graantje van mee pikken… en deze gratis testen.
Zou het gebied niet aanraden voor mensen die gezellig met hun gezinnetje willen genieten van de sfeer.
Aangezien de gletscher afgelegen ligt van de dorpjes… De eetgelegenheden zijn nogal massaal…

Jelle
3 maart 2006 · 13:02

Stubaital is imponerend. Het dal is omgeven door muren van bergen die bijzonder steil zijn en richting gletscher steeds hoger worden. De weg naar de gletscher is een dagje uit op zich en het skien is vooral interessant op de gletscher. Al met al een topplek voor wintersporters die ook iets anders willen dan skien. Let ook op de geweldige rodelbaan bij Neustift, een van de beste van de Alpen

Hans Herms
3 maart 2006 · 13:02

Het stubaital heeft 4 skigebieden, inclusief de gletscher. De 3 skigebieden voor in het dal liggen verspreid aan de linker -en rechterzijde van het dal. Mieders is een klein familiegebiedje, waar het erg rustig is, Fulpmes biedt 2 dagen skiplezier en het skigebied boven Neustift is nauwelijks de moeite waard. Achter in het dal ligt het middelgrote skigebied van de Gletscher, de lange rit zeker waard. Het skigebied van Mieders had een oude 1-persoonstoeltjeslift en 4 afdalingen, maar door komst van een gondelbaan vraag ik me af of het er vanaf deze winter wel zo rustig blijft. Fulpmes heeft een behoorlijk sneeuwzeker skigebied met 20km pistes, door de variatie van de pistes en de redelijke mogelijkheden om off-piste te gaan kun je het er twee dagen uithouden. Het skigebied van Neustift (Elfer) is klein en niet erg sneeuwzeker door de zonnige ligging. Ik heb de stoeltjeslift alleen gebruikt om van de twee fantastische rodelbanen af te suizen. De rodelbaan die onder de stoeltjeslift ligt, is er één met ontelbaar veel haarspeldbochten, pas op dat je er niet uit vliegt. De rodelbaan door het stille, maar prachtige Pinnistal heeft halverwege een mooie stop (Hütte) en daarna is het volgas naar het dal, met een mooie wandeling om na te praten richting Neustift.