De Mont Fort: het absolute hoogtepunt van Nendaz

gesponsord op 06 oktober 2021· geen reacties

1400 meter lang ruim 300 hoogtemeters en 100 km per uur! De Zip Line van Mont Fort Foto: Florian Bouvet Fournier
1400 meter lang ruim 300 hoogtemeters en 100 km per uur! De Zip Line van Mont Fort Foto: Florian Bouvet Fournier

De Mont Fort is letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt voor iedereen die in Les 4 Vallées komt skiën. Deze 3300 meter hoge top boven Nendaz biedt een ongekend uitzicht, is bereikbaar voor iedereen en heeft ook echt iedereen wel wat te bieden.

Geweldig panorama

Laten we beginnen met het absoluut geweldige panorama. Alleen hiervoor is het al de moeite waard om de lift naar de Mont Fort te nemen. Je hebt het idee in een ansichtkaart te stappen. Vanaf hier een ongekend 360° uitzicht. Je ziet beroemde alpentoppen zoals de Matterhorn, de Mont Blanc, de Grand Combin, de Dent d’Hérens en nog vele andere bergen. Geniet van dit uitzicht terwijl je wat eet in het restaurant Igloo du Mont-Fort. Het spreekt voor zich dat de fondue hier een aanrader is. Maar bestel ook zeker de lokale specialiteit: le Swiss Rock Café, bestaande uit zoete abrikoos, rietsuiker, espresso en slagroom.

Als je niet naar beneden wilt met de ski’s of zipline, dat is dat geen enkel probleem. Je kunt gewoon de lift pakken. Zo kun je wel genieten van het ongekende uitzicht zonder dat je een zwarte piste hoeft te skiën.

Internationaal beroemde off-piste

Vanaf de Mont Fort gaan verschillende (serieuze) off-piste lijnen naar beneden. Je vindt hier vooral steile couloirs en pittige hellingen. Freeriders van over de gehele wereld komen naar Nendaz toe om de ‘backside’ van de Mont Fort te skiën of boarden. Lokale gidsen nemen geoefende freeriders graag mee over deze illustere hellingen. Elke freerider zou hier een keer geskied moeten hebben! Vind je dit nog wat te heftig dan kun je boven Nendaz je hard ophalen met zeven beveiligde skiroutes waar je op een veilige manier van off-piste terrein kunt proeven.

Geniet van een geweldig panorama Foto: Etienne Bornet
Geniet van een geweldig panorama Foto: Etienne Bornet

Beroemde en steile zwarte piste

De zwarte piste die vanaf de Mont Fort naar beneden slingert hoort bij de steilste zwarte pistes van de wereld. Vooral het eerste stuk, wat niet geprepareerd wordt, is indrukwekkend. Hier is het een hele uitdaging om tussen de buckels de beste weg naar beneden te vinden. Voor geoefende skiërs is het een geweldige piste. Het steile stuk duurt (gelukkig) niet te lang, waarna je heerlijk cruisend kunt genieten van het mooie landschap. En vergeet niet achterom te kijken voor die indrukwekkende top. Je kunt als je eenmaal op de Col des Gentianes bent aangekomen doorskiën over de Gentianes piste, dan heb je 's werelds langste buckelpiste te pakken!

De afdalingen vanaf de Mont Fort zijn allemaal pittig op en naast de pistes! Foto: Sarah Bourne
De afdalingen vanaf de Mont Fort zijn allemaal pittig op en naast de pistes! Foto: Sarah Bourne

Indrukwekkende zip-line

Vanaf 3300 meter vertrek je via een indrukwekkende tokkelbaan voor een afdaling van 1400 meter naar de Col des Gentianes over de Tortin gletsjer. En dat met een topsnelheid van meer dan 100 kilometer per uur! Een unieke zip-line. Die je een keer gedaan moet hebben, in de zomer of in de winter!

Vergeet de Mont Fort in de zomer niet

Elke wintersporter moet ‘s winters eigenlijk een keer op de top van de Mont Fort hebben gestaan. Voor het uitzicht, voor de Swiss Rock koffie, voor de afdalingen en voor de zip-line. Maar vergeet ook niet een keer een bezoek te brengen aan de hoge alpiene top in de zomer. Dan kun je hier genoeg avonturen beleven met klettersteigen, klimmen, wandelen en mountainbiken. En ook in de zomer kun je die zip-line pakken.

Meer informatie over Nendaz en de Mont Fort vind je hier!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie