Dit zijn de mooiste evenementen in het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn!

gesponsord op 06 december 2023· geen reacties

Beeld: Michael Geißler
Beeld: Michael Geißler

In het hart van de Oostenrijkse Alpen, waar majestueuze bergen en eindeloze sneeuwvlaktes samenkomen, ligt het adembenemende skigebied van Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn. Maar dit winterparadijs biedt meer dan alleen perfect geprepareerde pistes en adembenemende uitzichten. Het is een plek waar de magie van de wintersport tot leven komt tijdens een reeks bijzonder evenementen. Dit jaar zijn er bijvoorbeeld een aantal wereldberoemde skiwedstrijden, waaronder de Wereldbekerfinale in Saalbach. In deze blog vind je een paar van de bijzonderste events voor de komende winter.

Freeride World Tour in Fieberbrunn

Deze winter is Fieberbrunn opnieuw het epische toneel voor de Freeride World Tour (FWT). Van 8 tot 18 maart 2024 verwelkomt het freeridemekka Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn de enige Duitstalige etappe van de tour. De noordwand van de Wildseeloder, met een angstaanjagende verticale val tot 70 graden en een hoogteverschil van maar liefst 620 meter, vormt een uitdagend parcours zelfs voor 's werelds beste freeriders. Voor toeschouwers biedt het gebied bij de finish in de Wildalmen een uitstekend uitzicht op de spectaculaire afdalingen, waarbij je de opwinding van dichtbij beleeft.

null

Wereldbekerfinale in Saalbach

In maart 2024 wordt Saalbach het toneel van de prestigieuze wereldbekerfinale alpineskiën, die niet alleen dienstdoet als de ultieme laatste test/generale repetitie voor de aanstaande FIS Alpine Ski Wereldkampioenschappen in Saalbach in 2025. Tijdens dit weekend zijn er meerdere spannende evenementen, met op 16 maart de vrouwen- en mannenslalom, gevolgd door de reuzenslalom voor dames en de slalom voor heren op 17 maart. De daaropvolgende dagen, op 20 en 21 maart, worden gewijd aan de downhill-training voor zowel dames als heren, gevolgd door de Super G op 22 maart. Het hoogtepunt van de competitie wordt bereikt op 23 maart met de damesafdaling en de afsluiting vindt plaats op 24 maart met de herenafdaling.

White Pearl Mountain Days in het hele Skicurcus

Duik in een onvergetelijke lenteski-ervaring tussen 22 en 31 maart 2024 met de “White Pearl Mountain Days” in Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn! Laat de zon op je gezicht schijnen terwijl je geniet van perfecte pistes en fantastisch weer, en laat dit evenement de rest van het recept voor een ideale vakantie invullen. Ondergedompeld in Alpine Lifestyle, beloven de “White Pearl Mountain Days” niet alleen geweldige afdalingen, maar ook een soundtrack van coole geluiden, live optredens van internationale DJ’s, e-viool, drums, saxofoon, gitaren en zang. Ontdek de culinaire hoogstandjes van de mooiste hutten, restaurants en hotels met speciaal samengestelde menu’s voor dit sprankelende evenement. Hier draait alles om het moment, en met gratis toegang kun je elke seconde waarderen zonder belemmeringen. Zon, ski, muziek en lekker eten wachten op je tijdens het coolste lenteski-evenement van de Alpen!

The Nordic Park Experience in Saalfelden - Leogang

Stap binnen in de betoverende wereld van The Nordic Park Experience, een uitnodiging voor liefhebbers van de Nordic lifestyle. Terwijl de dagen langzaam langer worden, biedt Saalfelden-Leogang een onvergetelijke ervaring aan de oevers van de Ritzensee, waar chill-out muziek, smakelijk eten en verfrissende sportieve activiteiten samenkomen. Het programma belooft vermaak voor alle leeftijden, met de Kids Wintergames als hoogtepunt voor de jongere bezoekers. Verwen je smaakpapillen aan de Sneeuwbar met Scandinavisch geïnspireerde lekkernijen en laat je meevoeren door de ontspannen sfeer van de Muziek & Chill-out Lounge. Voor de avontuurlijke geesten is er een Langlauftest met Sport 2000 Simon en een Nordic Quiz Rallye om de dag compleet te maken. Bovendien dragen we met trots het label van “Green Event Salzburg”, wat betekent dat we voldoen aan strenge duurzaamheids- en milieunormen, met de nadruk op afvalpreventie en lokale producten om het evenement zo eco-vriendelijk mogelijk te maken. The Nordic Park Experience belooft niet alleen een dag vol plezier, maar ook een bewuste en duurzame viering van de Nordic lifestyle.

De Ski ALPIN CARD - jouw toegangsbewijs tot het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn

Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn is een ultiem wintersportparadijs dat zich onderscheidt door zijn indrukwekkende omvang, ongeëvenaarde diversiteit en gastvrije sfeer. Met 1 ticket, 3 regio’s en een schier oneindig aantal bergen, biedt het Skicircus samen met de Schmittenhöhe in Zell am See en het gletsjerskigebied Kitzsteinhorn Kaprun de Ski ALPIN CARD aan. Dit opent de deuren naar een eersteklas ski-ervaring met maar liefst 408 perfect geprepareerde pistekilometers en 121 ultramoderne liften. Het Skicircus Saalbach Hinterglemm Leogang Fieberbrunn spreekt zowel beginners als ervaren skiërs aan, met zijn gevarieerde terrein, schilderachtige afdalingen en levendige après-ski cultuur.

Noot van de redactie

Je hebt zojuist een advertorial gelezen. Dat betekent dat een partner ruimte inkoopt om zijn boodschap over te brengen. De redactie heeft hier geen invloed op. Dat betekent niet dat een advertorial geen interessante informatie bevat, maar houd wel in je achterhoofd dat het eigenlijk een advertentie is. Daar ontvangen we dan ook een bedrag voor. » Lees meer

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie