Live: wisselende condities in Les Sybelles

WouterVdB op 13 februari 2023· geen reacties

Les Sybelles
Les Sybelles

De Franse krokusvakantie gaat gebukt onder stralende bluebirddagen, zo ook in het 4e grootste aaneengesloten skigebied van Frankrijk: Les Sybelles. Met de Belgische en Nederlandse krokusvakanties in aantocht dringt dé hamvraag zich op: hoe is het gesteld met sneeuwkwaliteit?

Overwegend goede pistekwaliteit

Sinds de grote drump midden januari heeft het hier niet meer bijgesneeuwd. Gelukkig is er toen een aanzienlijke hoeveelheid sneeuw gevallen én is het voortdurend goed koud geweest. Men heeft massaal de basislaag aangevuld met kunstsneeuw waardoor het merendeel van het skigebied open is. Zo ligt de lange dalafdaling vanaf het centrale punt op de Ouillon (2431m) naar St Colomban des Villards (1300m) er prima bij.

Ook in Saint Sorlin d’Arves en La Toussuire is het goed skiën, al kan het op de drukkere stukken zomaar omslaan in afgeschraapte harde kunstsneeuw. De retourpiste vanaf het zonnige terras aan de Saint-S’o is zo voor boarders en beginnende skiërs minder aangenaam, zorg er dus voor dat je materiaal goed geslepen is. Door de aanhoudende koude conserveert de sneeuw goed en is er weinig bückelvorming.

Verse sneeuw is welkom

Alsnog is een lading verse sneeuw erg welkom, in het bijzonder voor het gesloten deelgebiedje van Les Bottières. De connectie met de rest van het gebied verloopt volledig op natuursneeuw en die is er simpelweg te weinig. Ook de Rocher Noir sleeplift in St Sorlin is nog gesloten. De pistediensten confirmeren dat door het lage sneeuwdek de steile helling van deze lift niet veilig afgelegd kan worden. Voor de pistes Edelweiss en Panoramique begint het stilaan spannend te worden, men kon niet zeggen hoelang ze deze nog verwachten open te kunnen houden. Oppassen hier voor stenen en bruine plekken.

Laat deze laatste alinea je echter niet afschrikken. Wie hier geboekt heeft voor zijn vakantie zal zich op het geopende deel van de 311km aan pistes zonder problemen kunnen uitleven.

WouterVdB
schrijft voor wintersport.be. Droomt het ganse jaar over poeder, carven en après-ski.
Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie