Val Thorens, gelegen op een indrukwekkende hoogte van 2300 meter, behoort tot de meest populaire dorpen in Les Trois Vallées, 's werelds grootste aaneengesloten skigebied. Val Tho staat bekend om zijn uitzonderlijke hoogte en is daardoor zeer sneeuwzeker. Hier kun je elk jaar skiën van november tot laat in het voorjaar. Het gebied biedt razendsnelle liften en accommodaties voor iedereen. Wat deze accommodaties gemeen hebben, is de ultieme ski-in ski-out . Laten we ook niet de après-ski vergeten; direct vanaf de pistes tot in de vroege uurtjes kun je hier feestvieren.

Ben jij al eens in Val Thorens geweest? Laat me weten wat je van dit beroemde skidorp vindt. En als je er nog niet bent geweest, vertel me dan waarom!

Rogier
woont in de Franse Alpen. Als er maar een beetje sneeuw ligt, is hij buiten te vinden, om ons daarna bij te praten.

Plaats een reactie

Keer of 6 geweest in L3V, waarvan 4x VT en 2x LM.
Vind dat je VT niet los kan zien van de mogelijkheden van L3V voor de gemiddelde wintersporter die een week gaat.
Ondanks een mooi filmpje, toch wat eenzijdig gericht op alleen VT 🙂.

Val thorens is fantastisch voor mensen die ook belang hechten aan wat apres ski. De combinatie van de apres ski en het fantastische skigebied (trois vallees) is echt top.

Echter voor gezinnen met kleinere kinderen of voor gezinnen waarvan het skiniveau nog in de beginnende fase is zou ik toch andere bestemmingen adviseren. Valtho is over het algemeen een stuk kouder dan de andere dorpen en het skigebied van Val thorens zelf kent geen bomen. Dus bij slecht weer is het zicht 0,0.

WIl je toch naar de trois vallees maar hoef je geen apres ski dan kan je beter naar Saint martin de belleville of Meribel gaan. Liggen wat lager en zien er wat sfeervoller uit.

Heb je geen behoefte aan zo’n groot skigebied en hoef je ook geen apres ski dan zijn er heel veel bestemmingen in Frankrijk die een stukje voordeliger zijn.

Wij gaan op 7 januari naar Val Tho! We kijken er naar uit.

Kleine déja vu in het begin, bij uitstappen auto of was het toevallig precies hetzelfde als bij LM? :-)
Mooie reportage!
Ik zou de echte tips ook noemen: bijv achterkant naar orelle is vaak heerlijk rustig! (in ieder geval de keren dat ik er was) En niet alleen dat je kunt skiën tot eind april of langer, maar dat april echt een geweldige periode is (week voor dutchweek: rustig en vaak topsneeuw met einde middag gezellige terrassen)
Maar idd ook dat zicht 0 is bij slecht weer en het er echt hard kan waaien. En het publiek niet altijd even “fris” ;-)

Valtho, de vissenkom van de Alpen!🐡🐠🐳🥳
Het is er ook altijd druk, dat betekent pistes die snel minder worden en als je wilt lunchen je niet zomaar een plekje hebt om te zitten, daarbij de prijzen die ze vragen voor een bordje spaghetti en een cola is ook niet niks…
Ik snap dat het zeer populair is en het is niet dat ik er niet meer heen zal gaan, wil er met het gezin iig nog eens een dagje skiën vanuit Orelle.

LA NORMA😍☃️

meerdere keren Les Menuires geweest in de kerstvakantie. Tuurlijk is Valtho druk maar ik vond het altijd goed te doen op de pistes. Ze zijn breed en je kunt altijd meerdere opties kiezen om af te dalen.
Vorig jaar oud en nieuw na het kerstwaterballet was Valtho de redding van de week. Alles boven de 2500 meter gewoon top. De Franse schoolvakantie viel vroeg en was voorbij, daardoor goed te doen qua drukte.

Ca 17 jaar geleden in Valtho geweest met de vriendengroep. Dat is de enige wintersport uit mijn leven waar ik niets meer vanaf weet. Hoe zou dat kunnen?

Sportieve groet, Luuk

2023 eerste keer L3V, weliswaar vanuit Les Menuires.
Niet te veel van drukte gemerkte (einde januari, geen noemenswaardige vakanties dacht ik) op de pistes toen. Sterk afhankelijk van periode vermoed ik

Het is o zo hard genieten.

In maart 2023 in L3V - LM geweest. Erg mooi skiën en veel hoog gelegen pistes dus met warm weer altijd goede sneeuw beschikbaar. Wel 2 dagen zodanig veel wind op de toppen gehad dat je om Méribel te bereiken het 1e deel van de afdaling bijna gehurkt moest afleggen.
Publiek is wel anders dan bijv. in La Plagne met een mentaliteit dat degene die het hardst skiet voorrang heeft op kruisende skipistes waar er een redelijk aantal van zijn.
Valtho duur? Drink eens wat aan de piste in Courchevel :-). . . .

Ik kom inmiddels al 17 keer in L3V en dan altijd in LM. Ideaal skigebied, eind januari of half maart altijd rustig. Hooguit bij de startlift een 10 minuten wachten. Dat is wat anders dan een uur wachten voor de eerste lift in Oostenrijk. Nog steeds een piste weten te vinden die ik nog niet heb gedaan. ook nu weer eind januari naar LM…

Pas op met blauwe pistes

Nouveauté à la Cime Caron cette année 🤩 Le Pas Dans Le Vide et sa vue à 180 degrés donnant sur les Alpes et le Mont Blanc 🏔️

##ValThorens #MountainView #Les3Vallees #landscape #frenchalps

null
null
null
null
null

Eén keer in Val Thorens geweest, omdat er toen in Oostenrijk nog bijna geen sneeuw lag en ik op het laatste moment omgeboekt heb (kerstvakantie 2015, denk ik). Is me goed bevallen. Vooral de afdaling naar Orelle deden we vaak.
Qua drukte viel het me reuze mee. Vooral als je SFL gewend ben in de krokus.
Helaas mochten we niet naar de andere valleien skiën, dus heb die niet kunnen verkennen. Maar alleen de vallei waarin Val Thorens ligt is groot genoeg om je er een week te vermaken.
Kortom… prachtig gebied !!!

Peter Pos

https://www.instagram.com/reel/C1XPv-fswYI/?igsh=bzRvY3FjcXh…
Nieiuw in val Thorens
Filmpje en foto’s via val Thorens

*bericht bewerkt door Pieter230976 op 27 dec 2023 19:50

Ik ben ruim 20 jaar in Trois Valleé geweest en dan vanuit Brides les Bains.
Mooi en groot gebied om de hele dag te vertoeven.
Het enige grote nadeel wat Trois Valleé heeft is sinds na de Covid-19 de skipas nog duurder geworden is dan het al daadwerkelijk was.
Dus heb ik het nu verruild voor Val Gardena Italië, een totaal ander gebied!

Sneeuwalarm

Ontvang gratis een sneeuwalarm per e-mail van jouw bestemming in aanloop naar je wintersport vakantie! De meldingen stoppen automatisch na je vakantie.

Plaats een reactie